Ako obvykle v utorok som prišiel domov zo semináru z latinčiny. Otrávený tým, že som sa celú hodinu snažil vyzerať, že všetkému rozumiem a všetko je super som myslel, že každú chvíľu vytiahnem svoj mozog z hlavy a umlátim ho, lebo sa dostatočne nesnaží. Na margo toho som si zapol notebook, opäť ako vždy, klikol na prehľad správ a do očí mi udrela téma ktorá mi spôsobuje vysoký tlak : politika. Platy poslancov vzrastú rádovo o stovky eur.
Momentálne čítam knihu o Veľkej francúzskej revolúcii a som pri pasáži jakobínskeho teroru kedy "revolúcia požierala svoje vlastné deti" a posielala pod gilotínu denne stovky ľudí. V tej chvíli som videl toto riešenie ako jediné správne vzhľadom k tomu, čo sa dnes v našom štáte deje.
Ale aj napriek tomu sa dane idú zvyšovať, lebo v štátnom rozpočte je jedna veľká diera, ktorú treba zaplniť a naši poslanci sa ju rozhodli ešte zväčšiť tým, že si k tomu veľkému krajcu chleba ktorý dostávajú mesačne na výplatnej páske prihodia ešte nejakú tú salámu.
A zatiaľ priemerný Slovák s platom do 500 € je rád, že má nejakých pár omrviniek. Sledujem politické dianie už dlhšiu dobu a občas sa pristihnem pri tom, ako mi začína šibať. Absolútne bez akýchkoľvek racionálnych pohnútok si bez problémov naši ctený poslanci robia zo slovenského ľudu "handru", ktorú žmýkajú čím ďalej viac. A tak si tu teraz sedím a rozmýšľam nad tým, či sa stať bezdomovcom teraz, keď ho zo mňa o pár rokov aj tak spraví naša vláda.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár