Či je jarné, letné, jesenné alebo zimné, každé má svoje čaro.
To pravé ráno začína už o štvrtej hodine.
Slnko sa iba lenivo kotúľa hore na oblohu,
na ktorej sa práve mení sýtosť modrej.
Väčšina ľudí prežíva ráno určitým spôsobom.
Väčšinou sa rýchlo umyjeme, oblečieme, nahádžeme
do seba raňajky prípadne čaj či kávu a už trielime do školy, práce.
Všetko je hektické, hlavu by sme už mali naradšej
zaborenú v počítači či očami sledovať výklad prednášok.
Takto vyzerá ráno drvive väčšiny populácie.
Aké však ešte môže byť ráno?

Predstavte si, že ste zanietený milovník prírody a idete pozorovať vtáctvo. Labute sa lenivo plavia po jazere ako plachetnice. Niektoré si čistia perie, iné len tak sedia s kormoránom. Natrafíte aj na divoký gagot divých kačíc, husí, chochlačiek. Cítite sa ako v džungli, toľko druhov spevu od kukučky, cez hrdličky, ďatle a oriešky. Pri brehu začnú nadávať trsteniariky. Občas zazriete užovku ako sa pripravuje na dennú dávku slnka. Ani tie komáre, mušky a pavučinky vám nevadia. Všetko to vo vás zanechá zvláštny pocit splynutia s prírodou.

Predstavte si, že ráno vstanete o pol hodinu ako zvyčajne. Ale no ták, skutočne sa to dá! Večer si dáte budík o tridsať minút skôr. Začnete pozdravom slnka a pretiahnete si všetky svaly a kosti.Môžete spraviť klasickú zostavu na ktorú ste zvyknutí, alebo skúsiť aj niečo nové, čo ste chceli vyskúšať večer. Môžete zatiahnuť do cvičenia aj vašu polovičku, spolubývajúcu, člena rodiny! Vaše telo sa nabije pozitívnou energiou.

Predstavte si, že o tretej ráno sa štveráte z vášho obľúbeného klubu, baru či diskotéky na najvyššie miesto v meste. V Bratislave je to pre mňa Slavín. Ste unavení, nohy vás bolia ale šlapete. Chcete si vychutnať východ slnka a cítiť jeho lúče na svojej tvári. Je síce ešte ďaleko, ale viete, že slnko raz vyjde. Máte červené oči, vlasy a šaty smrdia od cigariet ale vám je to v tej chvíli jedno, lebo si užívate tú nádhernú chvíľu, a vidíte, ako sa mesto pod vami zobúdza.



Každý z nás prežíva rána rôzne. Sú obyčajné, aj neobyčajné rána. Ale každé prežívajme naplno! Lebo je to najkrajšia časť dňa



Čítajte viac: » handanovicova.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=3...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár