Nasadiť úsmev, k tomu mať v zálohe kopu rečí „o ničom“ lebo ticho nie je nikdy fajn a môžete vyraziť medzi ľudí v ústrety peknému večeru.
Relatívne...
Aj keď ho prežijete bez nálepky čudáka, možno dokonca budete považovaný za super spoločníka, niečo vnútri s tým nebude súhlasiť. A vy viete, že práve to je tá pravá časť vás, to pravé Ja, ktoré je vašim skutočným obrazom. Je smutné alebo desivé, ak máte uprostred partie baviacich sa ľudí chuť zdvihnúť sa, zastrčiť slúchdlá a len tak sa vybrať do ulíc nočného mesta? Alebo zvaliť sa na posteľ a prosiť nech to prejde, nech viete znova zažívať dobrý pocit zo smiechu druhých? Možno je to len skrytá závisť lebo vy ste zabudli aké to je smiať sa úprimne. Zažívate ten pocit čím ďalej, tým menej a tušíte, že chyba nebude v okolí. Smiech prestal byť príjemným len vám.
No tá istá časť, ktorá vás takto gniavi, vám nedovolí ani zostať sám. Stále nalieha na udržiavanie starých priateľstiev lebo nové už nie je (ktovie prečo) také ľahké nájsť. Samota je príšerná, hrozná, zožierajúca myseľ. Desivá a plná strachu. Ako plameň živený sám sebou, čo silne tým viac, čím dlhšie mu dovolíte horieť. Už ste to prežili a zas nechcete. Líhať si s túžbou nevstať a vstávať s túžbou sa do tej postele viac nevrátiť.
No ktorý pocit je silnejší? Ktorý nakoniec preváži? Malo by mať význam vzpierať sa im ďalej a držať časť samého seba pod maskou? Veď ono raz môže prísť chvíľa, kedy ju bude možné zahodiť bez strachu z akejkoľvek ďalšej pretvárky.
Ale čo keď nepríde...?

Aha, vlastne Vy možno nič takéto nezažívate lebo nie ste strelený prípad ako ja. Ani neviem, ako som sa do takýchto prekérností dostal. Niekedy som mal spoločnosť ľudí veľmi rád a baviť som sa vedel na hocičom. Teraz sa už ani v zrkadle nespoznám...

 Blog
Komentuj
 fotka
silanova  28. 11. 2012 18:27
 fotka
quatrefoil  29. 11. 2012 01:38
"Je smutné alebo desivé, ak máte uprostred partie baviacich sa ľudí chuť zdvihnúť sa, zastrčiť slúchadlá a len tak sa vybrať do ulíc nočného mesta?" hmmmmmmm..... pravdivosť tohto blogu ma trochu desí
 fotka
greenbunny  29. 11. 2012 22:24
@silanova nebol to práve podarený večer no

@quatrefoil hmm "písal" som ho v hlave kým som prešiel z vedľajšieho bloku na izbu tak bol presne o tom ako som sa cítil (ach)
Napíš svoj komentár