nuž...po mesiačiku som konečne navštívila dedka. samozrejme účeľ cesty bol splnený( modlenie ruženca pri ktorom som rozmýšľala nad darčekmi na Vianoce) a konečne som si zas lepšie všimla jednotlivé vzťahy medzi štyrmi dospelými mužmi žijúcimi pod jednou strechou. môj ujo, trošku prchký, ale dobrý človek samozrejme zas húlil ako najatý, znova som celá napáchla od cigariet, ale hlavné je to, že vie robiť hranolky a poriadne mastné!

ďalší ujo, trošku psychicky chorý sa zatvára do izby, celý deň len leží a dedko sa začal sťažovať na to, že zo svojich 150kg schudol dvadsať kg. pretože vraj odmieta jedlo, a vraj je to aj veľmi škodlivé, lebo môže ostať anemický ,alebo bude mať problémy s cievami. snažila som sa starkému, nahluchlému, tvrdohlavému baranovi vysvetliť, že horšie by bolo keby si svoju váhu udržal na rovine vysokej nadváhy, ale on si stále húdol svoje, tak som radšej mlčala, veď čo, dedko je melchizedech, dožije sa asi dvesto rokov, stále vraví, že on bude žiť až do konca sveta a túžobne ho očakáva, aby sa jeho vízia splnila. pritom ujo trefne podotkol že sa z neho onedlho stane živá fosília. a keďže dedko sa tvári že nič nevidí a nepočuje len sa pousmial a každého presviedčal o svojej pravde.

ani dnes sme sa nevyhli hádke medzi najstarším ujom a dedkom. ujo usúdil, že by sme mali dedka šupnúť do ústavu, pretože už stráca súdnosť. keď mu mama chcela zobrať zababraný oblek do čistiarne takmer sa s ňou pobil a dušoval sa, však to je čisté!!!
moja sestra sledovala s napätím ich súboj, ktorý moja mama, na nepočudovanie nevyhrala. samozrejme to, že celá dedina sa dedkovi smeje a chcú na našu rodinu pomaly zavolať sociálku( áno dedko vyzerá ako bezdomovec, ale z vlastne vôle! keď sa vráti z kostola v obleku uteká do zablatenej záhrady a v tom oblečení aj spí) ale jemu to nevadí...však nech si príde kto chce, on sa už ubráni. niekedy ma až striasa keď si uvedomím, že on je pritom ešte vysoko inteligentný človek, len je lenivý a bordelár...ale na svoj vek je veľmi, ba až príliš vitálny.( ujo vraví že hyperaktívny, keďže on hodinu čistí kuchyňu dedko dojde a za päť minút je všetko mastné a špinavé od blata prípadne iných potravín) preto nečudo že sa nevedia zniesť...

nuž a tak, vždy keď prídeme počujeme hŕbu nadávok. napr ty dedo sprostý, ty si taký falošný, že z teba tá faloš vyteká, si starý blázon...ale samozrejme ujo má svojho otca rád, len mu leze na nervy to, že vykrmuje psa, môjho ďalšieho postihnutého uja, a že všade kam príde to vyzerá, akoby vybuchla bomba. a dedko má všetky deti rád rovnako a veľmi...je to skutočne svojrázna rodinka...ale aspoň sú pohostinní a nezaťažení na peniaze ako druhá odnož...uhm...

takže sa teším na ďalšiu návštevu, rasistické zvolania,apokaliptické vízie, a vyhlásenia, že po celom svete húfne zabíjajú katolíckych kňazov...fanatizmus ako vyšitý, ale, tak ako väčšinou zakončievam svoje blogy, aj teraz tak urobím...hlavne že sme zdraví!!!

 Denník
Komentuj
 fotka
d170  23. 11. 2008 19:49
Veru, zaujímavá rodinka...
Napíš svoj komentár