Poznáte ten pocit, keď ráno vstanete a cítite sa úplne zbytočne? Potom začne deň a vám sa nálada zlepší. S niekým sa rozprávate, idete von a zrazu je vám stokrát lepšie. A potom sa začne pýtať na vás, a vy mu o sebe všetko poviete, lebo mu dôverujete. Avšak potom príde opäť depresia a  pocit zbytočnosti a úzkosť. 

   Je možné, že je človek na tomto stave závislý a ani si to neuvedomuje? Že napriek tomu, že chce byť šťastný, stále mu podvedomie podhadzuje tieto pocity? 

   Ak áno, ako sa dá z toho dostať von? Je vôbec možné dostať sa z toho von? Ako každá závislosť aj táto by mala mať riešenie. Ale dokáže sa človek z tohto stavu dostať sám? 

   Ak to nie je možné, ak je to nereálne. Prečo sa tieto pocity stále vracajú? Je to nejaký psychický problém? Ale aj tie sa dajú riešiť. 

   O čom to teda vlastne je? Odíde to samo? Je na to potrebný ďalší človek? 

 Úvaha
Komentuj
 fotka
annyejnji  21. 6. 2020 16:31
Práveže podľa mňa najhoršie je byť takto "náladovo závislý" od ľudí. Nie, nie je normálne, že sa takto cítiš, keď si sama :/ keď sa cítiš zbytočne, treba nájsť ten zmysel. Mať sny a ísť za nimi. Nájsť čosi, čo ti sadne ako uliate ale určite by som to nehľadala v ľuďoch
 fotka
genenica  21. 6. 2020 16:49
@annyejnji a ked ten pocit radosti a stastia mi dokazu dat len ludia ? ked je mi dobre len ked sa mam o koho opriet ?
 fotka
annyejnji  21. 6. 2020 17:11
tak budeš nestabilne poletovať z depiek do šťastia, kým ťa to rokmi neunaví a nevyžmýka
ale môžem sa mýliť no...
stále si ale nemyslím, že je to dobre :/
 fotka
genenica  21. 6. 2020 18:42
@annyejnji to že to nie je dobre viem aj ja.. ale neviem ako sa to dá vyriesit
 fotka
vreskot000  22. 6. 2020 19:39
stáva sa to vtedy, kedy napríklad niekto príde o prácu, mne sa to stalo x krát. ráno vstaneš a máš pocit že ťa už nik nepotrebuje. nik ti nezavolá nič proste. normálna vec. ale dá sa s tým naučiť žiť dopohody, a obyčajne to vyrieši nejaká práca
 fotka
georg21  23. 6. 2020 00:56
Pozri si tento web, možno ti nejako pomôže:
» www.facebook.com/spoluzavislost/...
Napíš svoj komentár