Po dlhom čase sa opäť ozývam. Po dlhom čase opäť výlet, ktorý stál za to. 

Včera sme sa dohodli, že pôjdeme na výlet. Pár svojich nápadov som napísala na papier, zložila a dala do vrecka. Spolujazdkyne do poslednej chvíle nevedeli kam ideme a napokon, ani ja som nevedela kde presne sa ocitneme. 

O siedmej som vyrazila, pozbierala baby a dala som im vytiahnuť z vrecka miesto kam vyrážame. (Janka hneď skočila po vrecku, aby mohla vybrať ona. Vybrala Manínsku tiesňavu, z čoho nebola veľmi nadšená, ale už nebolo cesty späť.)

Zamierili sme na Považskú Bystricu a predrali až po tiesňavu. Zaparkovali sme a vybrali sa smerom k Jaskyni pod Černokňažníkom. Trasa viedla do mierneho kopca a príroda veľmi potešila. Krásne výhľady na skaly a zelenú prírodu. Pri jaskyni sme si dali malé občerstvenie a po chvíli oddychu sme sa vybrali späť. Po ceste dole ma šmyklo a celá som sa zosypala na zem. Našťastie sa mi nič nestalo a pokračovali sme v ceste. Po horolezeckej stene, pri ktorej sme začínali už liezli horolezci. Vrátili sme sa späť k autu a kúsok sme sa šli prejsť po tiesňave. Nič ďalej sme však nenašli a tak sme sa rozhodli tento deň ešte využiť a pokračovať na Považský hrad. 

Auto sme nechali pri kaštieli na parkovisku a odtiaľ to bolo len kúsok aby sme sa ocitli na hrade. K tomuto hradu sa viaže viacero legiend, no tie sa dajú poľahky nájsť na internete, alebo pri návšteve, takže to tu nebudem rozpisovať. Cesta nie je náročná. Trasa vedie miernym kopcom. Tentokrát sme stretli dobrovoľníkov, ktorí na hrade pracovali, za čo im patrí veľké ĎAKUJEM. Sadli sme si k lavičke a rozložili obed v podobe palaciniek, kávy, pizzových slimákov a samozrejme nesmel chýbať ani nealko Birrell. Oddýchli sme si, poobzerali si hrad, na ktorom je aj ďalekohľad cez ktorý sa môžeme pozrieť na Považskú Bystricu a okolie a tiež je odtiaľ vidieť Manínska tiesňava. Spravili sme na pamiatku pár fotiek a dnešné dobrodružstvo sme ukončili.




Ak by som mala hodnotiť dnešný výlet je to 8/10. Bohužiaľ od tiesňavy som očakávala viac, kľudne ak niekto vie poradiť, kde sa ešte dalo ísť z nej pozrieť okrem jaskyne a Manínu budem rada a možno neskôr opäť do tiesňavy zájdem.  

 Denník
Komentuj
 fotka
sajzousko  1. 7. 2021 10:42
Inak neviem či náhodou z povazskeho hradu nie je vidiet aj strečno
 fotka
genenica  14. 7. 2021 20:28
@sajzousko Netuším Myslím, že nie ale hádať sa nebudem, keďže neviem, či mám pravdu
Napíš svoj komentár