Dnes vyzeralo, že bude celkom pekné počasie a tak sme sa vybrali na výlet. Tento krát som potrebovala niečo duchovné, niečo čo by naplnilo moje vnútro a tak sme sa vybrali na horu Butkov. 

Toto miesto je pekne viditeľné z diaľnice pri Považskej Bystrici. Smerom od Žiliny na Bratislavu sa nachádza po ľavej strane. Je vidieť vysoký biely kríž. Do GPS sme nahodili miesto kam chceme ísť a riadili sa inštrukciami. K miestu sa dá dostať viacerými stranami no my sme si vybrali štart z miesta Ladce. Zaparkovali sme a vybrali sa hore. 

Parkovať sa dá až takmer pri začiatku kalvárie o čom sme nevedeli, keďže sme šli prvý krát, no nevadí, aspoň sme sa trochu prešli. Začiatok je trochu prudší a preto odporúčam turistické palice. Celou cestou sa ukazujú zastavenie krížovej cesty. 

Keď sme už takmer na konci, privíta nás Zvonica Jána Pavla II. Hneď odtiaľ je vidieť masívny biely kríž a za rohom vysoká Panna Mária. Po okolí sú menšie "kaplnky" svätých, kde si môžeme prečítať o ich živote a smrti. 

Zamierim k zábradliu, odkiaľ je príjemný  výhľad na lom cementárne a samotnú cementáreň. Zapozerám sa do diaľky odkiaľ je vidieť rôzne kopce ako Žibrid alebo Veľký Manín. 

Začnem sa v mysli modliť ruženec, veď predsa na to som sem prišla, aby som si vychutnala duchovno a oddýchla si od každodenných povinností. O pár minút sa vedľa mňa usadí skupinka mladých, ktorý si tam začnú prejavovať svoju lásku nie príliš vhodným spôsobom. Na toto miesto sa to fakt nehodí ale okej. Veď som predsa tolerantná a tak som odišla a posunula sa o hodný kus ďalej, aby som ich nevidela a najmä nepočula. Znova som si začala svoje a oni sa opäť ku mne priblížili. Nechápem načo. A tak som sa zobrala a dala sa na úplne druhú stranu. 

Myslela som si, že na tomto mieste mi bude fajn. Že nájdem to čo hľadám, ale nestalo sa tak. Zrazu mi srdce stlačila nejaká neviditeľná ruka a strašne to zabolelo. V mysli mi začal prechádzať môj život, všetko to zlé, pocit samoty, pocit zbytočnosti. Tlak sa mi zvýšil a rozbolela ma hlava a tak som sa rozhodla vrátiť domov. 

V každom prípade, toto miesto hodnotím veľmi kladne, všade je pekná príroda, krásne výhľady a je tam dostatok miesta na rozjímanie alebo oddych. Dokonca tu je možnosť ,aj počas korona krízy, zakúpiť si suvenír. 

 Denník
Komentuj
 fotka
motovidlo323  15. 6. 2020 16:12
Ty si takto veriaca?
 fotka
genenica  15. 6. 2020 16:52
@motovidlo323 ako takto ?
 fotka
motovidlo323  16. 6. 2020 16:29
Že sa modlíš ruženec a tak
 fotka
genenica  16. 6. 2020 16:35
@motovidlo323 sem tn áno.. Nie pravidelne ale sem tam áno
Napíš svoj komentár