22.4.2013

Budime sa za svitania a po posedeni na nete v McD pokracujeme v ceste na sever. Po dost dlhom peskovani von z mesta nam zastavuje nejaky nemecky dedko v mercedese ktory robi v lekarni na konci mesta a hodi nas na cestu smer Rabat. Dnes sme sa dostali na cestu dost neskoro,je pol piatej poobede a berie nas chlapik ktory sedi v aute v zimnej bunde a tecie z neho pot. Ide do Kenitry,mesta kusok za Rabatom co je pre nas este lepsie kedze nemame velke mesta. Zastavuje nam este pred mestom,pri hypermarkete,z auta som videl nejake miesto kde by sa asi dalo spat. Rozkladame stan,sice za nami steka pes a ignorujem ho. Rano rychlo musime vypadnut,dufam ze tu nebude cela svorka.

Na parkovisku pred hypermarketom si vysusime stan,zobereme male ranajky a vyjdeme si to na cestu smerom do mesta Tangier. Je tu uplne naprd flek kedze je to velka zakruta za ktorou hned zacina dialnica,ale inde sa neda zastavit. Po chvilke nam zastavuje novy mercedes,chlapik v koseli,aj s priatelkou. Este nam aj po ceste zastavili kupit jedlo a pitie Vyhadzuju nas v centre Tangiera,a moj prvy ciel je najst copyfaxprint hocico kde budu schopny vytlacit nam boarding passy z usb kluca. Na moje prekvapenie to mam po par minutach vytlacene,tak sa poprechadzame po meste a zideme na plaz k stredozemnemu moru,no priserne fuka vietor.

Kusok za mestom najdeme uplne najparadnejsi flek pre stan,krasne tiche kludne prostredie pri mori za stenami hotela,nevidno sem ani z cesty,len keby ten vietor tak nefukal. Pozreme si zapad slnka a postavime stan,no strasne fuka vietor. Dufame ze v noci zoslabne,no presne naopak. Mam obavy ze odletime spolu so stanom. Spal som asi hodinku dve,vnoci bol nenormalne silny narazovy vietor,cely stan lezal na mne a miestami som ho este aj rukou podopieral. Totalne nevyspaty sa rano poberame dalej,mam v plane ist do Nadoru po severe krajiny. Dostaneme sa do mestecka Tetouan ale...neda sa tu v podstate ani chodit,vsak ma vietor takmer zdviha zo zeme. Pred par dnami sme sa potili v 40stupnoch,teraz na sebe mame mikiny a vetrovky.

Snazime sa stopnut nieco do mestecka Chefchaouen kam by sme sa chceli pozriet,ale tu sa fakt neda stopovat. Dedinske cesticky,sami miestny starci,dialnica nevedno kde...ideme naspat do Tangieru a pojdeme naspat az k Rabatu a vezmeme to inou cestou,cez mesto Fez. Teda taky je plan. Zastavuje nam mlady chalan ktory moze mat asi tolko ako ja,a po ceste nam zastavi kupit energetaky a cokoladu(urcite nanho Ivanka zozadu zmurkala ) Sme zase v Tangeri a dneska sa uz na cestu nepostavime,tak to vyslapeme aspon k obchodu. Netusim kde budeme dneska spat.

Je uz pomaly vecer a rozmyslam kde by sme sa zlozili. Kusok od obchodu je medzi panelakmi priestor s travou kde sa pasu tavy. Zotmieva sa tak fakt len narychlo postavit stan a zalahnut. Za nami sa objavia tri tulave psy,co nas dost znepokoji. Celu noc nam vrcia pri stane a stekaju vsade naokolo. Asi najhorsia noc v Maroku. Vnoci bolo pocut stekot snad aj desiatich psov. Este k tomu som stan zapichol do pody ktora bola vlhka,a nedaleko tiekol odtok,a ja si nechcem pripustit ze som mal stan postaveny na zemi mokrej od zumpy.....nie,urcite to nebolo mokre od zumpy,ostaneme v tom.

Rano expresne zbaleny stan a smykame sa najest,spravime si piknik na travniku pri McDonalde a ideme na cestu. Beru nas dvaja chlapici v aute,samozrejme bez anglictiny,idu az do Rabatu. Po ceste odbacame do nejakeho mestecka,vraj si ideme pozriet plaz. Pofotime sa,posedime a pokracujeme dalej. O nejaku hodinu zas odbacame do nejakeho mestecka,ze si ideme aj tuto pozriet plaz. Nenamietame.

Je tu pekne,zaparkuje a ideme sa najest do nejakej restiky. Dame si kuraci tajine a vysedavame na terase. Dnes sme sa chceli dostat co najdalej,ale uz nestihame. Nevadi,mame nejaku tu casovu rezervu. Zaplati nam obed a pokracujeme v ceste. Ked sa blizime k Rabatu tak ciham na odbocku do Fezu,kedze tade vedie dialnica po ktorej chceme pokracovat do Nadoru. Ked sa ho pytam ci moze zastavit,tak nezastavuje. Vravi ze sme mu hovorili ze ideme do Rabatu. Snazim sa mu vysvetlit ze potrebujeme sa dostat na smer Fez z Rabatu. Vyzera trocha nasrato a nieco ukazuje rukami,no nechapeme. Smer Fez je na druhej strane tak aspon sa snazim si pamatat cestu,este dnes sa chcem dostat aspon k tej odbocke. Po case nam zastavuje a vystupujeme,este s nami prechadza aj cez cestu a vysvetluje ze odtial mozme stopovat do Fezu. Odlahlo nam ze zastavil a pekne mu dakujeme za odvoz.

Dostavame sa na smer Fez a slnko uz zapada,postavime si stan nedaleko cesty,v akomsi lesiku,rano odtialto budeme pokracovat.

 Blog
Komentuj
 fotka
semhamforas  28. 4. 2013 18:53
Kamo tak trochu ti zavidim :d
Napíš svoj komentár