21.4.2013

Vcera sme sa teda rozhodli,ze pokracujeme dalej vyssie a odchadzame z kempingu. Bohuzial,na Saharu teraz nepojdeme,ale do Maroka by sme sa este urcite chceli vratit. Rano si to vypeskujeme z mesta,nastastie nam sam zastavuje chalan s autom a vravi ze nas hodi na cestu pred dialnicu.

Stopovanie je tu popularne aj medzi domacimi,kusok od nas ich par postava,ale nam samozrejme zastavuju skor kedze sme mili mladi pekni cudzinci Zastavuje nam starsi chlapik,po anglicky ani necekne,cista francuzstina a arabcina. Ale Casablanca je Casablancou vo vsetkych jazykoch,tak vravi ze mame nastupit. Mame pred sebou asi 500km cestu v aute s clovekom s ktorym sa nevieme rozpravat,obcas sa na mna snazi nieco francuzsky. Ked odbocil z dialnice na iny smer,prestal som si byt isty kam to vlastne ideme. Po ceste dost casto telefonuje a strasne krici po arabsky do telefonu,este zastavi zobrat nejakeho miestneho chalana ktory stal pri ceste. Trmacame sa po cestickach pomedzi kopce,ked zrazu odbaca do nejakej dedinky,ktora fakt vyzerala ako zo stredoveku. Zastavuje a vravi ze o dve minutky je spat. Este predtym si vytiahol z batoziny balik bankoviek,kde bolo slusnych par desattisic. Kym sme cakali v aute,trpli sme ci sa nevrati s miestnym chirurgom povyberat nam oblicky.


Vracia sa s dvoma igelitkami,nejake kybliky. Asi organy tych pred nami.


Ale nie,bol v stankoch s jedlom. O par km dalej zastavujeme na mieste kde je par restauracii a ideme(ide?) sa asi najest. Sedime pri stole a casnik prinesie klasicku marocku hlinenu misu plnu marockeho tajinu a marocke pecivo,netusim jak sa to vola. Ked nas nuka,ze to mame spolocne,tak mi odlahne,ze to asi nebude ten ktory by nas oklamal. Tajine je uplne super,sme plny. Pokusam sa zaplatit ale nenechava ma. Pokracujeme v ceste a nastastie zas nabiehame na dialnicu. Je tu asi 5 odbociek do Marrakechu a pri kazdej mi ukazuje a vravi ze marakes marakes. Prestal som verit tomu ze ideme do Casablancy. Odlahlo mi az ked sme presli poslednu odbocku do Marrakecha.


Na dialnici sa zastavime v akomsi motoreste,kde sa mi vnutri na chvilu stratil. Na sekundu som sa aj zlakol ze kam zmizol no sadol si do rohu. Prisadame si a pyta sa preco si nic nedame,on ma pred sebou konvicku matoveho caju. Vravime ze nemame chut na nic. No musime este vela krat zopakovat ze nozaj si nic nedame,odbehne do auta a vracia so stovkou v ruke ktoru nam dava. Odmietame na niekolkokrat,tak nas aspon ponukne cajom.

Mame pred sebou este nejakych 100km,pred mestom sa zacina pytat kam presne ideme,ale kedze netusime,tak tazko povedat. Vysadza nas pri promenade na plazi. Casablanca je najvacsie mesto v Maroku. Prechadzame sa a kusok dalej to vyzera na fajn miesto pre stan. Dneska spime vedla Atlantiku.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár