tá i5ka v hrách strčí to AMD do vačku jak nič ,...tiež mám tú istú ,ale chcelo by to k tomu aspon GTX760 jak mám ja a máš vystarané na nejaký rok dopredu na hry ....inak tie jadrá nwm načo píšeš,kedže to je úplne nepodstatný údaj či má 2 alebo 6 jadier ten procesor. 2 jadrový kludne moze byt lepší ako 6 ,to je celé len marketing a to tam vobec nejde...dolezity je prietok dát,výkon na jedno jadro a ako vedia tie jadrá spolu pracovat (cache)
@jurito neviem co by neslo na amd? aka hra na takej zostave? vela roby maticna doska ramky, Na hry staci ked pozries poziadavky a viac ako 4 jadra som nevidel. skor na grafiku sa kladu naroky. i5 nestrci 6 jadrovy amd ani zdaleka do vacku, intel si da zaplatit za to ze je intel. Pacia sa mi inzeraty na bazosi ze predam cpu i7 dvovod prechod na amd, a i7 uz je procesor lepsi. no nie najlepsi, aj amd ma viac druhov cpu nemas jedno 6 jadro, jedina nevyhoda amd je odber elektriny a vyssia teplota co sa da samozrejme bezproblemov lepsim chladenim uchladit. vyrovnavacia pamet cache je podstatna a aj amd ma dost vysoke ale hlavne nech si kupi kvalitnu hracsku dosku lebo cpu moze mat aj 8 jadro ked doska bude slaba tak mu je naprd. inak ked uz chces dat socket am3 tak si pozry osem jadra su uz neskutocne lacne, oproti dobe ked som ja kupoval. a rozdiel nieje velky v cene medzi x6 a x8 .
@niktozaujimavy si pozri benchmarky tých procesorov....AMD lepšia v renderovaní ako i5 ,ale intel v hrách daleko pred AMD ,to sú fakty a vždy to tak bolo aj bude ...čús
@niktozaujimavy a + malo hier vyuziva 2 jadrá naplno a nie ešte 4+ takze tých 6 jadier je tak na dve veci a preto intel vyhráva lebo na jedno jadro dáva lepší výkon v tých hrách
čize zhrnutie: ak renderuejš videá,pracuješ vo fotošope atd. ber si to AMD ,lebo ked zaberu vsetky jadrá tak sú v tomto lepšie....ak hráš len hry tak ber i5ku lebo je v hrách lepšia (pozri testy) ...a inak kludne mozes zobrat aj i5+ AMD Radeon r9 270x 2gb ...ved tá grafika ak ma pamat neklame nema daleko výkonovo od gtx760 ,teraz lovím v pamati tak mozno sa mýlim ,ale pozri si testy
» www.cpubenchmark.net/...
Dokonala stranka na porovavanie vykonov nielen cpu ale aj grafika vsetkeho mozneho.
Inac podotykam ze nestaci vykon v multithread aplikaciach ale aj single thread pretoze niektore hry proste nevdia vyuzit viac jadier a tam su rozdiely AMD vs Intel sialene. Tiez by som siel do Intelu ale najnovsej generacie Haswel napr
Intel Core i3-4360 alebo Intel Core i5-4690
@jurito toto bude na dlho kedze ty si zazraty intelak a ja amdckar. Problem je ze mam dva inteli bohuzial dobra cena ma zlakala mam aj i5 prave stoho pc pisem, a mam aj 4 amd a rozdiel je vidiet ci uz pri nacitavani programov nielen photoshop ale aj od adobe na vydea premiere pro, jednoznacne amd je lepsie vo vsetkych smeroch, nehovoriac ze z grafiky sa da vyuzit aj gpu na prepocty a by si vydel jak radeonka dokaze rozbalovat a spakovat do rar subory. testy su len orientacne a vydiet na vlastne oci je ine. Kto kolko pomasti tomu sa test nakloni, ci uz v antivirakoch alebo 3d marku co uz nie jeden zistil.
rozmýšľam načo je niekomu - bežnému užívateľovi 6 jadro... ja mám 4 jadro v notebooku a ani z tretiny to nevyužijem - tak ako napísal jurito: " malo hier vyuziva 2 jadrá naplno a nie ešte 4+ takze tých 6 jadier je tak na dve veci" s čím aj súhlasím :-S
Rozhodol som sa pre amd zostavu a to hlavne preto ze to bude stat ovela menej ako intel + nvidia, samosrejme ze kombinacia intel + nvidia je lepsia na hry ale ja hram hry mozno 2-3 krat za tyzden na odreagovanie po dlhom dni, radsej sa venujem modelingu, programovaniu, animaciam a pod. a na to je cenovo priaznivejsia aj lepsia amd konfiguracia, ale dakujem za rady
@niktozaujimavy ja som neni intelák,šak som mal predtým AMD Phenom 2 x3 a bol som maixmálne spokojný s ním...teraz som si skladal PC a mal som financie nato tak som si zobral to lepšie na hry a to je intel ....a presne to píšeš čo som ti napísal aj ja:
TY:
"a rozdiel je vidiet ci uz pri nacitavani programov nielen photoshop ale aj od adobe na vydea premiere pro,"
JA: AMD lepšia v renderovaní ako i5 ,ale intel v hrách daleko pred AMD
@jurito pisem ty tvrdis ze na hry je lepsi intel ja zas ze amd, zabudol si do citatu dopisat ze vo vsetkych smeroch je amd lepsie to tvrdim, pretoze som teraz akurat nahadzoval do i5 adobe a videl som ako dlho instalovalo a jak sa stym robilo, tak som dal ako priklad. este raz pisem dolezita je doska, ked mas dobru hracsku dosku a v biose vsetko dobre nakonfigurovane dobre chladenie co je pri extremnych navyseniach dost problem tak to slape jak hodinky, doska je zaklad preto sa to aj vola maticna doska. chipset atd, ked nebude mat doska dobru priepustnost tak mozes mat cokolvek a akekolvek cpu. dobre chladice na ramkach a tiez spravne zvysenie vykonu pri 16 GB ram nemas co riesit. nemam 6 jadro a zamikat L na cpu kvoli tebe nejdem aby som z osem jadra spravil 6 ale ak budem mat cas a chut tak ti spravym nejaky test na oboch a dam printscreen, myslim ze aj moje dvojjadro amd co mam v booku ho prekona tu tvoju i5 a keby aj nie tak rozdiel minimalny este ak by niekto doniesol 6 jadro na servis tak printscreen ti spravym.
@jurito este ma napadlo ake mas hodnotenie vo win? pretoze moje osemjadro malo nad 7,7 najnizsi bol disk kedze nemam ssd tak to malo nejakych 6. uz mam vsade win 8,1 a tam ako vies uz hodnotenia niesu tak uz sa mi neda ukazat.
@jurito tak skor budem verit tomuto udaju ako nejakemu benchmarku, je zaujimave ze ako menis a zvysujes vykon tak sa meni aj hodnotenie vsak? kdesto v benchmarku ani moc nie, samozrejme je to citelne aj v programoch. kedze sa rozhodol pre amd co spravil dobre je toto uz bezpredmetna diskusia. Mam najradsej ludi ktory sa hned ohradia a nenapisu ake maju hodnotenie, pretoze by si ostal sklamany ake by malo amd a kedze win je skor na strane intelu tak by malo mat vyssie nie? ked tak neveris tomu hodnoteniu. vies orientacny bod musis mat a ked si precitas o hodnoteny vo win na akom principe funguje a na akom nejaky skorumpovany benchmar tak potom mudruj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a viiiiitazom sa staaaaaaaava? badum tsss
Samozrejme, ze zalezi najviac od dosky. Ked das AMD cpu, AMD chipset a AMD grafiku, dostanes zaujimavu kombinaciu.
Dokonala stranka na porovavanie vykonov nielen cpu ale aj grafika vsetkeho mozneho.
Inac podotykam ze nestaci vykon v multithread aplikaciach ale aj single thread pretoze niektore hry proste nevdia vyuzit viac jadier a tam su rozdiely AMD vs Intel sialene. Tiez by som siel do Intelu ale najnovsej generacie Haswel napr
Intel Core i3-4360 alebo Intel Core i5-4690
TY:
"a rozdiel je vidiet ci uz pri nacitavani programov nielen photoshop ale aj od adobe na vydea premiere pro,"
JA: AMD lepšia v renderovaní ako i5 ,ale intel v hrách daleko pred AMD
okej kámo