Ked si to tak zoberiete, vianoce de facto zacinaju v TV a obchodoch koncom oktobra, co je dva mesiace pred skutocnymi vianocami. To je sestina roka. Sestina roka leto, sestina roka vianoce, no je to fakt uzasne... Aky mate na to nazor a ci si myslite, ze
Našťastie sa mi darí vyhýbať sa tomu. Ak nepozeráš TV, nepočúvaš rádio a nepohybuješ sa príliš v okolí nákupných centier, dá sa to. A tá posledná otázka bola myslená vážne? Prečo by to niektorý z nich robil? Aby ho ostatní predbehli?
A ja mám k tomu náhodou, ako si uvedomujem, celkom pozitívny vzťah. Veď pozri, obchodníci - ich prácou je sa starať o to, aby sme mali vždy všetkého dostatok, ale oni nie, že by sa tu zastavili. Idú ďalej a vo svojej vlastnej vôli robia ešte kopu vedľajších záslužných činností, pričom jednou z nich je práve upozorňovanie nás na sviatky, ktoré sa blížia! Je to oveľa lepšie, pretože si to aspoň človek stihne včas uvedomiť. Že by mal upratať. Spomenúť si, kam minulý rok strčil umelý stromček. Uvažovať o tom, či chce čerstvého a živého kapra, ktorého bude musieť sám usmrtiť, alebo mu stačí mrazené filé v Bille. A rozmotať svetielka, v neposlednej rade. Samo sebou, to zaberie hodne času - v extrémnych prípadoch aj celý november a ak sa to nestihne, obchodníci sú tu, aby nám podali pomocnú ruku a ľa, svetielka si môžeme ešte kedykoľvek kúpiť nové. Je to úžasné, že sa o nás obchodníci takto starajú a v čase hektickom a v dobe nehostinnej za nás spomínajú na udalosti, ktoré by sme nemali zabudnúť. Že budú dušičky, že budú Vianoce, že dnes má sviatok Slavomíra a v sobotu bude Kolomana... A preto som vďačná. Vďačná, že na toto všetko nemusím myslieť len ja sama.
Vyborne, docitala som sa, ze nezacinaju uz 19.10. ako po minule roky ale uz 15.10. ... parada... buduci rok to bude uz 10.10. o dva roky 1.10. a mozno o 5 rokov zacnu aj v auguste... alebo v januari este lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale ako pre mna Vianoce začinaju vtedy, ked su v Ba Vianočne trhyyy
A vďaka týmto marketingovým ťahom každým rokom viac a viac neznášam Vianoce!