Ahojte, chcel by som počuť váš názor na moju situáciu.. Mám 17 rokov a som študent strednej školy s odborom propagačná grafika, venujem sa grafike a programovaniu od 12tich rokov, myslím že mi to ide naozaj dobre , keďže popri škole pracujem pre firmy a
preboha ta prosim urob si maturitu. ako ja chapem ze v tomto bode ti ta skola uz moc toho nedava, a nehovorim e bez maturity si nahrany, ale v situacii ked ma kazdy idiot vysku je podla mna maturita vyslovene nutnostou... tak to uz proste dotiahni, ved nemusis mat maturu na jendotky
stredna skole je nieco co by mal mat kazdy clovek. je to ako vediet bicyklovat sa alebo plávať. su veci ktore by clovek mal mat v sebe alebo za sebou uz len z princípu. dokonci ju. budes mat dost rokov na to aby si sa realizoval kedze priemerny vek ktoreho sa doziju muzi je 70tka. dva roky ta nezabiju...
Ja by som na tvojom mieste ostal ešte a dokončil tú školu. Možno sa tej grafike nebudeš venovať celý život, proste nikdy nevieš čo sa môže stať a je lepšie mať aspoň to maturitné vysvedčenie než aby si bol len tak jak cigán dajaký bez školy ukončenej.
Ale tak rob ako ti srdce káže len aby si potom v budúcnosti nebúchal hlavou o stenu aké sprosté rozhodnutie si urobil.
ak máš takýto prístup k práci na sebe a nezanecháš ho ani po odídení zo školy, tak by podla mna bolo velmi dobré, keby si odišiel zo školy. len problém je v tom, že ťa rodičia nepodporujú v tomto, môžeš to mať teda veľmi ťažké...
ja osobne ľutujem každý deň na každej jednej škole, na ktorej som kedy bol, vrátane materskej.
Vydrz uz tie dva roky preboha.. Neviem, na aky typ zmluvy teraz pracujes, ale ak stratis status studenta a budes si potrebovat platit dane, odvody a poistky, sucasny zarobok ti nemusi stacit. A ked sa ta na pohovore na nejake super full-time miesto opytaju, preco nemas ukoncene vzdelanie, povies, ze si bol prilis dobry na strednu skolu? Vsak ta budu mat za totalne namysleneho cocka.
Skolu urcite zvladas, ak si sa toho tolko naucil popri nej, takze to podla mna dotiahni, popritom si zarob na rozbehnutie a pracuj na sebe.
Ako uz tu bolo povedane
...dnes ma kazdy kkt vysku a ty nechces ani strednu?navyse....skola ti dava vseobecny rozhlad a fakt vela veci, ktore nevnimas , ale na ludoch sa velmi odrazaju.
tož takto
mal som to tak isto ako ty, robil som si popri strednej zarabal atď, celý spokojnučký som bol
firmy, pre ktoré som pracoval ma brali akože wow, mladý sa snaží je šikovný má schopnosti a aj skúsenosti už popri štúdiu, ten sa nám pozdáva
tak to platí kým si na strednej
tento rok som končil
v máji mi bolo oznámené že som nebol pripustený k ústnej mature a že robím komisionálky z 5 predmetov (včera úspešne zmáknuté )
lenže ako som už mal mať skončenú školu a hľadal som robotu, tak už ma nebrali ako šikovného chalana, ktorý sa snaží ale ako nejakeho bimbasa, ktory ani nezvladol spravit maturitu
okrem toho keby chces podnikat, tak najskor zacinas nejakou zivnostou
ta moze byt bud volna alebo viazana
pri tej volnej ti staci splnit to ze mas 18 rokov ze nie si mentalne potrestany a ze si nebol pravne trestany a teda si bezuhonny
to mozes rozvazat obedy, robit taxikara alebo upratovat
pri viazanej potrebujes splnit tamtie 3 podmienky + potrebujes mat na to co ides robit adekvatne vzdelanie a prax
v com vidim z tvojho hladiska minimalne jeden problem
alebo ze by si mal 5000e kapital na zalozenie srocky
cize pekne si to v tej skole odsed, učkaj sa chod na vyletiky maj prazdninky a pod lebo potom sa za tych min. 30 rokov čo budeš ďalej robiť zgrcáš z tej roboty
Určite budeš potrebovať maturitu z odboru, už len kvôli tomu, že keď budeš mať odbornosť, budeš mať aj jednoduchší život, nebude treba každého presviedčať, že to ovládaš. A samozrejme sú aj zákony a podmienky, ktoré treba spĺňať na to aby si to chceš naozaj robiť aj reálne mohol. Podľa toho, čo píšeš, nebude u teba problém školu dokončiť, tak sa nemáš kam ponáhľať. Ešte sa narobíš dosť rokov.
Podľa mňa je to presne ako píše @horsiq (mám podobnú skúsenosť s Ing.) dokonca chodíš na školu a odbor v ktorom sa chceš uplatniť tak ti to len pomôže. Inak sa ti môže stať, že ti to niekto dá pocítiť.
doteraz nechápem, prečo ti nikto neporadil, aby si si SŠ dorobil externe. Prídeš dvakrát za polrok do školy a máš času koľko chceš na prácu. A tým pádom, nespraviť si maturitu je len tvoja lenivosť a nie je na to reálny dôvod.
tak ono kebyze fakt budes sam na seba podnikat tak nemusis mat skolu to je jasne ale ked chces aby ta niekde zobrali asi ju mat musis ja som ukoncil a nemam co robit ale ja som iny pripad nemam ziadnu motivaciu ani sa nicim nezaoberam ani nic ale tom potom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale tak rob ako ti srdce káže len aby si potom v budúcnosti nebúchal hlavou o stenu aké sprosté rozhodnutie si urobil.
takže ani ty peter1995 ho neukonci!
ja osobne ľutujem každý deň na každej jednej škole, na ktorej som kedy bol, vrátane materskej.
Skolu urcite zvladas, ak si sa toho tolko naucil popri nej, takze to podla mna dotiahni, popritom si zarob na rozbehnutie a pracuj na sebe.
...dnes ma kazdy kkt vysku a ty nechces ani strednu?navyse....skola ti dava vseobecny rozhlad a fakt vela veci, ktore nevnimas , ale na ludoch sa velmi odrazaju.
mal som to tak isto ako ty, robil som si popri strednej zarabal atď, celý spokojnučký som bol
firmy, pre ktoré som pracoval ma brali akože wow, mladý sa snaží je šikovný má schopnosti a aj skúsenosti už popri štúdiu, ten sa nám pozdáva
tak to platí kým si na strednej
tento rok som končil
v máji mi bolo oznámené že som nebol pripustený k ústnej mature a že robím komisionálky z 5 predmetov (včera úspešne zmáknuté )
lenže ako som už mal mať skončenú školu a hľadal som robotu, tak už ma nebrali ako šikovného chalana, ktorý sa snaží ale ako nejakeho bimbasa, ktory ani nezvladol spravit maturitu
okrem toho keby chces podnikat, tak najskor zacinas nejakou zivnostou
ta moze byt bud volna alebo viazana
pri tej volnej ti staci splnit to ze mas 18 rokov ze nie si mentalne potrestany a ze si nebol pravne trestany a teda si bezuhonny
to mozes rozvazat obedy, robit taxikara alebo upratovat
pri viazanej potrebujes splnit tamtie 3 podmienky + potrebujes mat na to co ides robit adekvatne vzdelanie a prax
v com vidim z tvojho hladiska minimalne jeden problem
alebo ze by si mal 5000e kapital na zalozenie srocky
cize pekne si to v tej skole odsed, učkaj sa chod na vyletiky maj prazdninky a pod lebo potom sa za tych min. 30 rokov čo budeš ďalej robiť zgrcáš z tej roboty
držim palce
To, ze nebude mat strednu skolu dokoncenu hned neznamena, ze je aj sprosty.
Keď máš možnosť, rob to čo ťa baví. Však , keď sa to dodrbe nie je problém pokračovať v škole ďalej.
@lansue to si peknu blbost napisala