Ahojte práve idem do deviatky a rozmýšľam na akú školu potom... neviem sa rozhodnúť.. kedže by som chcela ísť na výšku- farmaceutickú.. a neviem sa rozhodnúť medzi gymkom v prešove alebo strednou školou v košiciach (zdravotná-odbor- farmaceutický labor
Ja si myslím že veľký rozdiel tam nie je . Závisí najmä od učiteľa akého dostaneš a to nevieš žiadnym spôsobom ovplyvniť. Radšej si skús užiť mladosť popri učení a choď na gympel :happy:
ak chceš ísť ďalej na výšku máš to jedno.. z gymka budeš lepšie pripravená na príjmačky a budeš mať výhodu prvé ročníky na chémii, fyzike, matike a pod., zo zdravotky budeš mať zas výhodu neskôr čo sa týka praxe, cvičení a odborných predmetov.. ale zase ak sa ti nepodarí ísť na výšku s odborom budeš mať väčšiu šancu uplatnenia ako pri gymku, kde to už bude na tvojej šikovnosti.. môj názor .. (osobne som tiež mala tento problémik, ale som rada, že som uprednostnila zdravotku, i keď som cestovala skoro hodinu ráno aj poobede a 3-4x z týždňa som chodila zo školy okolo 5tej večer )
@lansue čože?asi nemáš pravdu, prepáč radšej nech ide na gymko, stredna farmaceuticka tam bude mať odborne predmety a na gymku všeobecne a prijimačky na farmaciu su z predmetov biologia a chemia z gymnazialneho učiva takže určite gymko
Určite nad tým uvažuj, pretože ja som zazmätkovala a nechala sa strhnúť davom. Uvedom si hlavne aké máš ciele,
ani ten intrák nie je zlý, spoznáš nových ľudí. Ja osobne nie som zástanca gymplu, voľba je na tebe. Lepšie mať vyštudovaný odbor ako iba všeobecné zameranie. Zváž si všetky možnosti.
pokial dobre viem kamoska chodi na farmaciu a hovorila mi ze uz niesu prijimacky ako predtym ale nejake vseobecne predpoklady...aspon do BA...ze to zmenili...
ja som šla na farmáciu z gympla a úplne v pohode veď praktické veci sa učia postupne tam, a aj tak sa prvý ročník začína všeobecnými predmetmi ako fyzika, matika, chémia a biologia čo boli na gympli
chodím na vysokú na farmáciu v BA, som z gympla, prvé dva roky boli v pohode, keďže sme nadväzovali na chémiu, fyziku, biolu - mali problém ľudia zo strednej farmaceutickej, ale neskôr sa to otočilo na predmetoch ako galenika, gnózia, atď (a tieto predmety sú dôležitejšie)
PLUS - so strednou farmaceutickou môžeš popri škole pracovať v lekárni, kde sa dá celkom dobre zarobiť a nebudeš si musieť zháňať peniaze divnými prácami ako my, čo z gympla nič nevieme
tak ja ďakujem za poradenie.. ešte stále nie som úplne rozhodnutá na 100%.. ale na takých 79% pôjdem na gymko kedže sa moje názori a ciele môžu zmeniť ale aj tak ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Choď do tých KE. Gymnázium ti vôbec nepomôže dostať sa na tú VŠ potom
ani ten intrák nie je zlý, spoznáš nových ľudí. Ja osobne nie som zástanca gymplu, voľba je na tebe. Lepšie mať vyštudovaný odbor ako iba všeobecné zameranie. Zváž si všetky možnosti.
PLUS - so strednou farmaceutickou môžeš popri škole pracovať v lekárni, kde sa dá celkom dobre zarobiť a nebudeš si musieť zháňať peniaze divnými prácami ako my, čo z gympla nič nevieme