AHOJTE potrebujme do 3 rokov vediet angličtinu pretože potom odchádzam ale ja som sa anglinu v živote neučil tak že či neviete nejaký sposob čo mi to učenie zrýchli prihlásil som sa na jazykovkuza pozerám aj serialy a filmy s titulkami a ak viete ešte
odchádzaš do anglicky hovoriacej krajiny na stálo? .. za 3 roky sa naučíš základné veci a verím, že aj niečo naviac.. myslím si, že ten kurz a tie filmy sú fajn..
ale tam sa podľa mňa aj tak naučíš najlepšie..
som mala spolužiačku, čo angličtinu nikdy dobre nevedela a potom sa odsťahovala za mamou do írska a naučila sa tam v pohode..
najskor ta jazykovka aby si ziskal zaklady neskor sa možeš obklopit co najviac angličtinou... bolo by super ak by sa s tebou niekto rozpraval anglicky pripadne si pis cez net s ludmi zo zahraničia po anglicky...filmy a serialy s titulkami dobrá vec neskor by som aj tie tilulky zrušila nebude to ľahke ale určite veľmi pomože... taktiež pokial rad čitaš tak čitaj knihy v angličtine... gramatiku by som sa do detajlov nedrvila ak ťa to bude baviť je to plus ale doležita je hlavne bohata slovna zasoba aby si vedel povedat čo potrebuješ...
Filmy a hudba ti budú na pomoc keď chceš vedieť ako rozprávajú, ale gramatiku sa z toho nenaučíš. Musíš nakúpiť knihy ktoré ti pomôžu (napríklad Pinguin, alebo Oxford books) a ešte aj jazykové knihy. Ja ti odporúčam New-Headwav.
citaj rozne fora a diskusie o veciach co ta bavia po anglicky, komentare a videa na jutube po angl. a za tri roky by sa malo na teba aj nieco nalepit nebudes sice vediet niekomu vysvetlit ze preco si to tak povedal, ale budes vediet ze to tak proste ma byt aspon u mna to tak funguje
Vybav si doučovanie kvôli gramatike, prekladaj si texty pesničiek, pozeraj rôzne videá na youtube (odporúčam americkú, tej bude rozumieť lepšie na začiatok), filmy s titulkami sú fajn, keď už budeš vedieť základy tak by som vymenila slovenské titulky za anglické, čítaj anglické stránky o tom čo ťa baví, proste obklopuj sa angličtinou vo všetkých formách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ale tam sa podľa mňa aj tak naučíš najlepšie..
som mala spolužiačku, čo angličtinu nikdy dobre nevedela a potom sa odsťahovala za mamou do írska a naučila sa tam v pohode..
nápodobne... teraz je anglina jeden z mojich najobľúbenejších predmetov v škole