Čaute, rozhodujem sa medzi UK Ba - ruské a východoeurópske štúdia a UKF NR - ruský jazyk v interkultúrnej a obchodnej komunikácii.
Nemáte nejaké info o týchto odboroch, ktorý je lepší, kde je lepší prístup profesorov a podobne.
na fifuk co su tie ruske a vychodoeuropske studia tak tam sa vyucuje rustina minimalne. ten odbor je stavany na studiu kultury a dejin ruska. to neni nic s tlmocnictvom. takze ked chces studovat rusky jazyk ako jazyk (ucitelstvo alebo tlmocnictvo) tak to asi to na ukf ale radsej si pozistuj o tom viac
ja pravdepodobne odchádzam z UK na UKF na magisterské štúdium.. východoeurópske sú fajn veci, pokiaľ máš záujem učiť sa aj literatúru, históriu, politiku, kultúru a všetko naokolo nielen o rusku, ale o celej východnej európe... je to zaujímavé štúdium, ale na môj vkus je na magistri strašne veľa literatúry a ruštiny je minimum to už viac sa na magistri budem venovať turečtine, ktorá je povinne voliteľná 3 semestre.... mám pocit, že som na VŠ ruštinu len zabudla ako sa niečo nové naučila... ale ak začínaš od nuly a venuješ sa tomu tak sa vieš za 2 semestre naučiť fakt dosť, lebo vyučujúca, ktorá to zatiaľ učí je fakt perfektná.. myslím, že to štúdium ma niekam posunulo v mojom smerovaní, rozhľade a prístupu ku krajinám východnej európy k ktorých som predtým v podstate nič nevedela.. ale už si hovorím dosť, že jednoduchšie bude v NR, budem spokojnejšia a budem mať viac ruštiny v magistri... veľmi dobre si to premysli a ak sa rada učíš a chceš veľa dosiahnuť v živote, odporúčam UK.. ak sa menej rada bifľuješ tak asi skôr UKF..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov