Mam taku prekerku. Vlastnim LED monitor IIYAMA a od zaciatku su s nim problemy. Mam ho pripojeny na starsom laptope cez kabel, neviem presne ako sa vola ci VGA kabel alebo co to je. Po zapojeni do elektriny strasne blikal monitor. Ale nie obraz, ale pod o
reprakmi to nie je. Mam ich sice hned vedla displeja, ale aj ked som ich dal prec, tak nepomohlo. Frekvenciou to urcite nie je. Je to novy LED displej.
@norulakp ja som mal a v podstate sem tam i mam tento problem tiez s mojim samsung LCD ktory pripajam v pripade potreby aj druhej plochy k ntb cez VGA kabel. Vsetko to sposobuje zle tienenie VGA kablu. Ak mas moznos pripojit monitor cez iny nez VGA konektor sprav tak. Ja tu moznost nemam kedze moj ntb ma iba VGA vystup na grafickej karte. Dalej to sposobuje casto adapter od ntb. ak mas ten trojfazovy ako som mal ja. Jednoducho ho vymen za 2fazovy. staci 5minut upravy nejakeho dvojfazoveho kablu zo stareho magnetaku napr. alebo sa daju tie kable aj kupit. iba si trosku upravit tu koncovku aby ti vosla do adapteru a je. mne toto riesenie pomohlo zlepsit situaciu takmer uplne. plus este som natiahol VGA kabel tak aby nebol v blizkosti inych kablov a hlavne sa nedotykal ich a repraky som radsej napojil na inu zasuvku. idealne by bolo keby si monitor zapojil cez HDMI. to by si mal hned po probleme.
@djdaniels No Tvoje navrhy na riesenie mi pridu ako najtriezvejsie. Myslim, ze budes mat pravdu. Ja osobne tiez upodozrievam z toho zrnenia tie prekrizene a zle tienene kable. Pretoze uplne na zaciatku sa mi vlnil obraz aj ked sa mi krizoval kabel z internetu s kablom od monitora. To som vyriesil vymenou kabla. Ale este stale to tam mam kadejako prekrizene. Zial na ntb mam len VGA konektor. Ale vdaka za radu. urite to bude v tom.
@djdaniels bude to urcite v tom kabli. Teraz som skusil vytiahnut ten VGA kabel z notebooku a normalne, ked prilozim kbael ku tomu konektoru na laptobe, tak hadze male iskricky. Takze to asi nebude z kostolnym poriadkom. Ale neviem, ci je zly kabel, alebo notebok, alebo displej abo co.
@norulakp toho iskrenia sa neboj to je v pohode. to tak robi na kazdej grafickej karte na vsektych druhoch vystupov dokonca to iste robia aj usb. ak teda mas tiez len vga tak skus ten vga kabel umiestnit tak aby sa nekrizoval a nedotykal ostatnych kablov hlavne napajacich 220V. a ak mas trojpinovy konektor napajania 220V na notebooku tak ho zamen za takyto 2pinovy » www.guroo.sk/belkin-sietovy-... . strasne daco co za to pytaju. ale isto najdes doma niekde od magnetaku alebo inej starej elektorniky. staci zobrat ostry noz a z toho stredu trosku plastu vykrojit aby sa dal vopchat do adapteru notebooku. ked s tym ptom moc netresknes pofici to spolahlivo. ja to tak pouzivam vyse roka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Staré obrazovky a niektoré staršie LCD obrazovky s tým mávajú problém.