skus google a facebook, nahod tam svoje priezvisko a ides..
inac to moj oco robí pavučinovým sposobom.. spravi si rodokmen rodiny, pokial vsetkych pozna a potom ide za nimi - oni nieco poznaju, resp. sme navstivili matriku ale kedze sme velka rodina, tak to obcas bolo tazke priradit jednotlivych ludi v matrike.. a tak..
tuším je taký úrad, neviem jak sa to vola, ale každý kraj má jeden urad v krajskom meste kde su zapisany ludia..... no proste ideš tam a popýtaš sa na mena priezviská.... a tak.
U mňa tiež dedo robil rodokmeň a sú ľudia, čo sa tým zaoberajú, neviem presne ako sa tá veda volá ale skús dať niečo do googlu, za istú finančnú čiastku sa isto niekto nájde kto to vypátra aj za teba ale inak to bude jednoduchšie ísť za tými najstaršími a pýtať sa
pri pátraní na matrikách sa ale priprav na lúštenie nečitateľného písma a po maďarsky, stará mama je aj členkou genealogicko heraldickej spoločnosti » www.genealogy-heraldry.sk/slo/slovak.htm... a dostala sa v pátraní dosť hlboko
ja som tiež zostavoval svoj...u nás to máme veľmi ľahké lebo s našim priezviskom sme jediný na Slovensku, takže do 3 generácie mám v našej rodine isto....a potom už len na matriku a ešte na faru, čo sa týka tých starších generácii...na dedinách to zapisovali farári myslím, pokial boli deti krstené...
@ouch ja neviem..ja si pamätám iba niečo o tých chromozomoch že tie opice boli nejake degenerované alebo čo že mali tolko chromozomov čo my a že aby opica porodila, musela sa spáriť s takou istou ? neviem
Ja si uz druhy rok zostavujem rodokmenik, vsetko vlastnou pracickou, genealog mi prisiel prilis drahy, a co, tak sa pobavim. Tu som si uz aj dala jeden rodokmen narkeslit - » foe.obsidian.sk/galeria/kreslen...
inaaak najnakladnejsie je urcite ked treba uz vycestovat aj dalej, matriky urady. Ale aspon vdaka tomu clovek co to prejde. Ja som uz na r. 1826 a teraz stojim na mrtvom bode, lebo musim na matriky do Nemecka. Takze si mozno cez leto urobim vylet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
inac to moj oco robí pavučinovým sposobom.. spravi si rodokmen rodiny, pokial vsetkych pozna a potom ide za nimi - oni nieco poznaju, resp. sme navstivili matriku ale kedze sme velka rodina, tak to obcas bolo tazke priradit jednotlivych ludi v matrike.. a tak..
čiže pre @7 genealógia
moja sesternica (z maminej strany) jeden urobila......do 19. st. tuším
aj strýko (z otcovej strany)a to až do 18. st.........
obidva som videla raz v živote.......
ja som hľadala cez web, ale mamino rodné meno je totál mystéria
a otcovo (teda i moje) je zas bežné....len nie na Slovensku....
ale nie je to celkom tak, ako píšeš :p
inaaak najnakladnejsie je urcite ked treba uz vycestovat aj dalej, matriky urady. Ale aspon vdaka tomu clovek co to prejde. Ja som uz na r. 1826 a teraz stojim na mrtvom bode, lebo musim na matriky do Nemecka. Takze si mozno cez leto urobim vylet