@sqad ma pravdu. A potom je tu este jedna vec - Budes chciet pracovat v zahranici? Lebo ked budes studovat na Slovensku (teda slovenske pravo) a potom budes mat ambicie niekam vypadnut, tak by to mohol byt problem... Teda za predpokladu, ze sa budes chciet venovat pravnickym veciam
podľa mňa NEOPLATÍ, iba ak fakt už nemáš kam ísť, nemáš logické myslenie, a chceš dáku školu skončiť..ešte ak máš rodičov v nejakom veľkom biznise a mohli byť a zamestnať, POPRÍPADE že ťa to fakt baví a budeš expert na 100%..inak ee
jj, určite sa neoplatí ak nemáš bohatého tatka a kopec konexií... štúdium práva znie lákavo ale pootm si bdueš musieť robiť prax a dnes ťa nikto nebude chcieť zamestnať... poznám holky s vyštudovaním právom čo za prax museli PLATIŤ a pod. ... to už skôr niečo iné... dnes je veľmi ťažké sa presadiť keď len košícká vš tento rok vypustila ďalších 150 právnikov... som zvedavá, kto cih zamestná...
oplatí; právnikov je síce vela ale málo dobrých a nikdy nevieš či práve ty nebudeš taký....
To že budeš museť mať prax je pravda ale to asi na každom obore. A ked vyštuduješ právo tak sa môžeš zamestnať na 1000 rôznych pracovných pozíciach a nielen ako advokát ako si všetci myslia
Ja by som išiel do Blavy.....pravdaže keby som už nechodil do Trnavy
fakt sa poobzeraj po niecom inom, maminej kolegyne sa totalne vydrel v kosiciach za pravnika a teraz pracuje niekde v sklade na policii, dalsi znamy ten chodil na karlovku vystudoval ako najlepsi z rocnika a chodi sa podpisovat. Spoluziakov brat ten chodil do prahy za pravnika a dnes robi dakde v kancli v blave ... neviem bud sa im nedari alebo ich je fakt vela
predovšetkým si vyber odbor ktorý by ťa bavil... právnikov je sice vela tak isto ako ekonómov, manažérov, inžinierov... na Slovensku aj s medicínou budeš priemer, ktorého budu utláčať 50,60 ročné doktorky či doktori, ktorí sa o svoju pozíciu bijú zubami nechtami... preto tak vela mladých lekárov ide do zahraničia a potom sa zdravotníctvo sťažuje že majú nedostatok lekárov a ešte k tomu aj nekvalitných...to isté sa týka aj práva. Uznávam, právnikov je viac než dosť, ale presadiť sa dá - znalosť aspon jedného svetového jazyka je samozrejmosťou, a právo má vela špezacilácii. Nemusíš byť klasická advokátka možeš sa venovať obchodnému právu, medzinárodnému právu, právu životného prostredia, medicínske právo, zastupovať rôzne obchodné spoločnosti atď...nečakaj že po škole bude z teba špičková právnička ktorej sa budu hrnuť ponuky. Vypracovať sa musíš sama a bohužial niekto je menej schopný sa presadiť a niekto viac - to platí pre všetky odbory...na Slovensku by som odporučila študovať asi len farmáciu a IT a možno pár technických odborov - zarobíš pekné prachy a uplatníš sa hned po škole
@xixixi to ty teda musiš byt expert ale na základke milujem také rečičky všade ze právo je najmensie uplatnenie, kazdy len hlupak tam ide ako posledna moznosť školy, keď nemás logicke myslenie ked chceš robiť v mekáči, ked si uplne vytretý --> CHOĎ NA PRÁVO.
Akoze ludia ste normálni? Právo je jedna z tych najprestížnejsich skol a celkovo justícia jedno z najlukratívnejsich zamestnaní, o nárocnosti a logike ani nehovorím, sestra tam studuje štvrtý rok pracuje v exekútorskej firme a dost vysokej pozícii má sa vazne dobre už pocas stúdia, podotýkam na gympli cistá jedničkárka
Takze vy, studujúci dejiny umenia, estetika, argonistiku, či aké voloviny, si chodte komplexy z celoživotnej nezamestnanosti riešiť niekde inde.
Určite právo ano, ale myslis byt fakt dobrý a mas zivot ako v rozprávke. Držím palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
To že budeš museť mať prax je pravda ale to asi na každom obore. A ked vyštuduješ právo tak sa môžeš zamestnať na 1000 rôznych pracovných pozíciach a nielen ako advokát ako si všetci myslia
Ja by som išiel do Blavy.....pravdaže keby som už nechodil do Trnavy
Akoze ludia ste normálni? Právo je jedna z tych najprestížnejsich skol a celkovo justícia jedno z najlukratívnejsich zamestnaní, o nárocnosti a logike ani nehovorím, sestra tam studuje štvrtý rok pracuje v exekútorskej firme a dost vysokej pozícii má sa vazne dobre už pocas stúdia, podotýkam na gympli cistá jedničkárka
Takze vy, studujúci dejiny umenia, estetika, argonistiku, či aké voloviny, si chodte komplexy z celoživotnej nezamestnanosti riešiť niekde inde.
Určite právo ano, ale myslis byt fakt dobrý a mas zivot ako v rozprávke. Držím palce.