Zdravím, neviem či sa tu týmto niekto zaujíma ale chcem sa opýtať či potrebujem nejaké povolenia alebo papiere na predaj po internete (e-shop). Chcel by som si totiž zriadiť stránku na ktorej by som predával doplnky na APPLE výrobky.
@hatatitla1 áno potrebuješ papiere a mal by si byť autorizovaným predajcom applu, inak ťa môžu ľahko zažalovať a nechcela by som sa žalovať s tak veľkou firmou... ty nesmieš použiť ich značku na nič, všetko svoje majú totiž patentované a to čo nie je priamo od nich, sú fake buď s inou podobnou značkou alebo ak majú ich značku, tak si môžeš vyrobiť strašný prúser
@sandy114 On to nechce predávať ako vlastný produkt ale ako príslušenstvo cez eshop ako aj iné eshopy ktoré fungujú ale myslím že povolenie potrebuješ na eshop ale to neviem isto prečo by ho mal žalovať Apple ?
@chameleonone Ja tiež nechápem ved je tu plno fake e-shopov s apple výrobkami a fake vecami ako hodiny, tenisky, oblečenie atď. a ich asi nikto nežaluje. Proste ja objednám nejaký produkt a potom ho predám.
Právna negramotnosť tohto národa je naozaj zarážajúca ...
Na predaj hocičoho potrebuješ mať minimálne živosť alebo s.r.o. Inač to bude maximálne nelegálne a skončíš okamžite na súde a to nehovorim ani o úniku na dani a pod...
@chameleonone zle som sa vyjadrila... buď bude predávať to čo iné eshopy s takými istými papierami lacnejšie a hovno zarobí (lebo väčší predajcovia majú širší sortiment a môžu si dovoliť dať aj nižšie ceny) alebo za rovnakú cenu či drahšie a nikto to od neho nekúpi ALEBO bude predávať čosi podradné s logom applu a vtedy ho už môžu žalovať
@chameleonone btw... tie ostatné eshopy odkiaľ asi berú tovar? zrejme odkupujú od niekoho kto ho odkupuje od skladov applu alebo priamo od skladov applu... čiže logicky na to majú nejaké papiere...
Potrebuješ živnosť alebo niečo podobné, viesť si účtovníctvo a samozrejme, platiť dane... ďalej všetky veci okolo toho, reklamačný poriadok a podobne. Zrejme nemáš na mysli origoš výrobky Apple, lebo s tým by bol problém. Oni totiž nepovolia autorizovaný predaj hocikomu...
ešte niečo... nič v zlom, ale ak sa potrebuješ na BIRDZE pýtať takéto ZÁKLÁDNÉ VECI, tak sa na to celé radšej vykašli asi to bol len nejaký pochabý nápad...
Ja som sa pýtal preto lebo niekoľko zopár veci ako sú nabíjačky, fólie, puzdra a také vecičky mam doma a nechce sa mi to všetko nahadzovať na inzeráty. Ale teraz viem že to nieje jednoduché s tým e-shopom tak to hodím predsa na nejaký inzerát
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Na predaj hocičoho potrebuješ mať minimálne živosť alebo s.r.o. Inač to bude maximálne nelegálne a skončíš okamžite na súde a to nehovorim ani o úniku na dani a pod...
+ to čo napísala @5
Nerozumiem, ako si niekto môže myslieť, že je to také jednoduché budiš...