Ahojte, v rámci svojej práce sa zaujímam o rozvoj rekreačnej oblasti Duchonka. Zaujímalo by ma, čo si myslíte o tejto rekreačnej oblasti. V čom vidíte prednosti a v čom nedostatky. Čo by najviac pomohlo Duchonke, investícia do ktorej oblasti? Čo by Vás pr
duchonka sluzi uz bohuzial len pre mladych ludi na najebavanie sa.. ak si tam clovek chce trosku oddychnut a zrovna je tam nejaka akcia, tak si veru neoddychne
Po dlhom presviedčaní sa mi podarilo nahovoriť rodinu , aby tam kúpila chatu a už 5 rokov nám slušne vynáša.
Z vlastných skúseností môžem povedať, že Duchonka je Slovákmi dosť oblúbená.
Vylepšil by som tam kino , čo sa týka krčiem, bufetov, stánkov, to je úplne OK.
Neviem, či sú tam ešte kolotoče, dúfam, že hej, lebo to je magnet na deti a túto jar si tam na týždeň zájdem, lebo v rámci sebavzdelávania chcem skúsiť hubárčinu a rozšíriť si obzory. Les, ktorý tam je, je na to viac než vhodný.
Tento rok sa na Duchonke bude poriadať nejaké veľké kultúrne podujatie (získali na tento projekt prostriedky z ROP) neviem však o aké podujatie ide (pravdepodobne ľudové zvyky), myslím, že hudobných festivalov je tam dosť a nie som celkom presvedčená o ich pozitívnom vplyve pre oblasť (možno pre majiteľov chát).
V roku 1986 získal autocamping ocenenie za najlepší autocamping v Československu, rekreovalo sa tam v tom čase niekoľko tisíc návštevníkov. Môj ocino mi spomínal, že tam chodili aj z turisti z NDR a zamýšľam sa nad tým, čím to bolo...
vodou, že vtedy sa v nej ako tak dalo kúpať?
že neboli také možnosti, jazdiť k moru?
alebo čím???
fakt neviem
prečo vtedy bol camp plný a teraz nie???
Je to dobou??? Že dnes každý radšej pôjde na dovolenku k moru.
@angelika1 Ahoj...ja si pamatam Duchonku tiez z 80-tych rokov, to bola vtedy bomba. Odvtedy ubehlo vela casu, ale zacali sme tam chodit s rodinou pred 5-timi rokmi kazdorocne, aj viackrat. Avsak je cloveku smutno ako to tam ide dolu vodou...zase na druhej strane nam kvanta ludi nechybaju.
Hlavny dovod preco ludia chodili na Duchonku, ale aj pri ine jazera, je ten, ze vtedy penazi nebolo(teda okrem vyvolenych) a taktiez ani vycestovat sa nedalo inam, okrem Juhoslavie samozrejme.
V kazdom pripade ale Duchonka ma velmi prijemne prostredie, velky autocamp, moznosti hubarcenia, turistika na Kulhan, rybarcenie...
Napriek tymto prednostiam ale obec Prasice na Duchonku zvysoka kasle, hlavne ze ma z nej nehorazne zisky(Orange, rekreacne poplatky,...). Upada infrastruktura, jazero je v katastrofalnom stave(na to vam samozrejme povedia ze je v sprave Povodia Hrona, ale peniaze z kempu a podobne su ich), chybaju kulturne podujatia, kino nefunguje a pod.
K tvojim otazkam: Urcite ma vyznam tam zacat nieco robit, pretoze ludi tam chodi nehorazne kvantum aj napriek tomu ako to tam vyzera. Najlepsi napad by bol tam vybudovat kupalisko, ako sa planovalo....to by velmi pomohlo. Plus nejake kulturne predstavenia na velkej plazi. to by uplne stacilo...
ja sa teším už le keď môžem vypadnúť z domu...zmena prostredia prospieva..čo sa týka tej Duchonky-nikdy som tam nebola,takže ti nepoviem,ale chystáme sa tam na krátky triedny výlet,takže uvidíme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Z vlastných skúseností môžem povedať, že Duchonka je Slovákmi dosť oblúbená.
Vylepšil by som tam kino , čo sa týka krčiem, bufetov, stánkov, to je úplne OK.
Neviem, či sú tam ešte kolotoče, dúfam, že hej, lebo to je magnet na deti a túto jar si tam na týždeň zájdem, lebo v rámci sebavzdelávania chcem skúsiť hubárčinu a rozšíriť si obzory. Les, ktorý tam je, je na to viac než vhodný.
Tento rok sa na Duchonke bude poriadať nejaké veľké kultúrne podujatie (získali na tento projekt prostriedky z ROP) neviem však o aké podujatie ide (pravdepodobne ľudové zvyky), myslím, že hudobných festivalov je tam dosť a nie som celkom presvedčená o ich pozitívnom vplyve pre oblasť (možno pre majiteľov chát).
V roku 1986 získal autocamping ocenenie za najlepší autocamping v Československu, rekreovalo sa tam v tom čase niekoľko tisíc návštevníkov. Môj ocino mi spomínal, že tam chodili aj z turisti z NDR a zamýšľam sa nad tým, čím to bolo...
vodou, že vtedy sa v nej ako tak dalo kúpať?
že neboli také možnosti, jazdiť k moru?
alebo čím???
fakt neviem
prečo vtedy bol camp plný a teraz nie???
Je to dobou??? Že dnes každý radšej pôjde na dovolenku k moru.
Hlavny dovod preco ludia chodili na Duchonku, ale aj pri ine jazera, je ten, ze vtedy penazi nebolo(teda okrem vyvolenych) a taktiez ani vycestovat sa nedalo inam, okrem Juhoslavie samozrejme.
V kazdom pripade ale Duchonka ma velmi prijemne prostredie, velky autocamp, moznosti hubarcenia, turistika na Kulhan, rybarcenie...
Napriek tymto prednostiam ale obec Prasice na Duchonku zvysoka kasle, hlavne ze ma z nej nehorazne zisky(Orange, rekreacne poplatky,...). Upada infrastruktura, jazero je v katastrofalnom stave(na to vam samozrejme povedia ze je v sprave Povodia Hrona, ale peniaze z kempu a podobne su ich), chybaju kulturne podujatia, kino nefunguje a pod.
K tvojim otazkam: Urcite ma vyznam tam zacat nieco robit, pretoze ludi tam chodi nehorazne kvantum aj napriek tomu ako to tam vyzera. Najlepsi napad by bol tam vybudovat kupalisko, ako sa planovalo....to by velmi pomohlo. Plus nejake kulturne predstavenia na velkej plazi. to by uplne stacilo...