Na ktoré predmety sa zamerať keď plánujem ísť na UK Ba?
Som v 2.ročníku na strednej a rada by som vedela na ktoré predmety by som sa mala hlavne zamerať keď plánujem ísť na UK Ba prekladateľstvo a tlmočníctvo. Sj-Aj. Dík
ja by som ti doporučil nájsť si niekde ich osnovy, alebo vyhľadať niekoho, kto tam už chodí a opýtať sa ho, že čo sa od nich vyžaduje. Ja napríklad tipujem že história celkom.
A rozhodne si myslím, že by si sa mala sústrediť aj na iný jazyk. Ovládanie angličtiny sa dnes vyžaduje takmer od každého. Treba byť trochu nad vecou.
vies preco hodim do prace ako student, kde sedim v klimatizovanom kancli, chodim na hodku a pol na obedy, nikto ma nenahana, mam notebook, mobil keby som chcel, fajn hod. mzdu? nie preto, ze by som bol nejaky uzasny programator/analytik (neviem, to nie je predmetom tohoto zdelenia), ale podla mna je to tym, ze sa ako drbnuty nepytam kym netreba, ale najprv skusim pohnut hlavou ...
alebo vseobecne google (mali by kua na SŠ ucit googlit informacie)
alebo logicky, tak kua je to anj+sj, tak asi anj+sj+dejepis je moj predpoklad, lebo sa tam uci aj o kulture, lebo ak chces pochopit jazyk naroda dobre, mala by si chapat jeho kulturu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ja by som ti doporučil nájsť si niekde ich osnovy, alebo vyhľadať niekoho, kto tam už chodí a opýtať sa ho, že čo sa od nich vyžaduje. Ja napríklad tipujem že história celkom.
A rozhodne si myslím, že by si sa mala sústrediť aj na iný jazyk. Ovládanie angličtiny sa dnes vyžaduje takmer od každého. Treba byť trochu nad vecou.
btw nemaju oni prekladatelstvo len v kombinacii? tj nemusis si vybrat este druhy cudzi jazyk?
napriklad - » www.google.sk/search?q=prekla...
alebo vseobecne google (mali by kua na SŠ ucit googlit informacie)
alebo logicky, tak kua je to anj+sj, tak asi anj+sj+dejepis je moj predpoklad, lebo sa tam uci aj o kulture, lebo ak chces pochopit jazyk naroda dobre, mala by si chapat jeho kulturu