Chcem byť spisovateľka, túžim už potom veľmi dlho. Ale to určite nie je take lahké, Všetci mi vravia no najprv to musíš vyskúšať, napíš niečo. Mám už v hlave toľko myšlienok, a naozaj sa začínam chystať niečo s toho vytvoriť, niečo fakt zaujimavé. No poto
Píš najprv poviedky do súťaží, tam ti už niekto povie, čo zmeniť, čo nechať. Ale fakt, ak z teba nebude druhá rowlingová, tak by som sa na to nespoliehala.
Naozaj, pre začiatok píš na súťaže...to je asi prvý krok. Ja som tiež napísala, vyhrala a potom mi moju poviedku aj uverejnili v časopise .. je to beh na dlhé trate ..tak držím palce
Určite to skús a napíš niečo. Všetko má šancu. Neviem ako ty, ale ja presne viem komu by som to dala prečítať z môjho okolia, aby sa to dostalo ďalej. Ja sa zrovna necítim na spisovateľku a ani to nie je môj sen, ale už mám cez sto strán na knihu.
tomu sa venuj len ako koníčku.....zober si knihu "Dievčatko z krajiny drakov" je to trilógia, nejaký dvaja ludia to napísali.....a je to absolútne geniálne!!! a nikto to pomaly nepozná.... :/
Máš to skúsiť? Áno. Veď prečo nič nenapísať, keď ťa to baví. Ale odkiaľ máme vedieť, či to má šancu, keď sme teda ešte nič nevideli? Trochu zbytočná otázka.... A čo ďalej, sú nejaké projekty, ako mamtalent.sk alebo spomínané literárne súťaže, ale to by som tiež neriešila zbytočne dopredu.
Máš tu možnosť písať blogy, tak nemusíš vymýšľať hneď celú knihu s fascinujúcim príbehom, píš nejaké krátke príbehy, budeš sa cvičiť a uvidíš, ako ľudia hodnotia tvoj štýl.
skus si najprv napisať kratke pribehy...tože maš v hlave napad neznamena že s toho napišeš knihu...ano tebe sa to zda dosť a mysliš si že s toho bude aspo 300 stran ale nie nebude....začni poviedkami na tri strany a potom o niečom takom rozmýšlaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Píš najprv poviedky do súťaží, tam ti už niekto povie, čo zmeniť, čo nechať. Ale fakt, ak z teba nebude druhá rowlingová, tak by som sa na to nespoliehala.
ale teraz vážne, píš na súťaže a prispievaj do časopisov
prajem ti veľa šťastia
Máš tu možnosť písať blogy, tak nemusíš vymýšľať hneď celú knihu s fascinujúcim príbehom, píš nejaké krátke príbehy, budeš sa cvičiť a uvidíš, ako ľudia hodnotia tvoj štýl.
lenže... prvá vec čo napíšeš, isto nebude majstrovské dielo. Prvá vec, čo napíšeš bude VŽDY taká, že to po čase nájdeš a najradšej by si to spálila.
Takže píš, píš. píš a až keď to bude fakt dobré, uvažuj nad tým, či máš dosť nervov/financií/známostí na to, aby si to mohla vydať
(fajn, pri dvoch posledných bodoch to zas až také dobré byť nemusí a stačí aby to prekračovalo úroveň slohu žiaka ZŠ)
V ktorejkolvek západnej krajine ťa to uživí, ak budeš dobrá.
Ale Slovensko NIE.