taká otázka rada by som počula viaceré názory..teda je matura z angličtiny dôležitá? Na strednej sa učím angličtinu a ruštinu, učíme sa maturitné témy z oboch jazykov a môžme si vybrať z čoho pôjdeme maturovať a fakt neviem..na druhej strane, v ruštine so
áno, je. angličtina je svetový jazyk, máš ju úplne všade a neexistuje aby si ju nikdy v živote nevyužila. veď ešte aj posledné upratovačky vedia po anglicky aspoň základ. ruština ti bude napiču.
@annie881 Záleži od toho na akú školu.. teda zameranie sa chystáš. Ak na niečo priamo s daným jazykom, tak by ti to mohlo jedine pomôcť. Ak nie, tak ti to môže maximálne skaziť priemer, ale aj ten je dôležitý, lebo za neho dostávaš body.
Ale to závisí od danej školy. Niektoré zamerané na jazyky aj tak uprednostňujú svoje testy na prijímačkách a pohovor. Je preto si pozrieť aké má škola, o ktorú máš záujem, podmienky. Napr. nedávno sa tu jeden týpek pýtal, či má vypisovať známky na prihlášku na FF UPJŠ a akurát na jeho odbor to nevyžadovali a uprednostnili pohovor v cudzom jazyku. Takže ťažko takto...
Povedal by som, že skôr znalosť angličtiny na solídnej úrovni ti môže pomôcť pri štúdiu, ako hodnotenie maturitnej komisie, ktoré vo veľa prípadoch nič neznamená.
ja by som isla na tvojom mieste z rustiny... po anglicky vie kazdy, ale aspon minimalny doklad z toho, ze nieco vies aj po rusky je super
ja nemam maturu z anglictiny, ale teraz na vyske vidim, ze viem ovela lepsie ako spoluziaci, co maju "B2"
zatiaľ mi maturita z jazyka absolútne na nič nebola a myslím, že ani nebude. dôležité je to, čo vieš. teda jedine, že by to nejaká VŠ vyžadovala, čiže si určite pozri podmienky ale je to dosť zriedkavé.
a ak by som bola na tvojom mieste tak by som išla maturovať z obidvoch. vždy je to lepšie mať 2 jazyky ako si na maturitu vybrať nejaký predmet, ktorý ťa moc nebaví a dať si ho len do počtu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ale to závisí od danej školy. Niektoré zamerané na jazyky aj tak uprednostňujú svoje testy na prijímačkách a pohovor. Je preto si pozrieť aké má škola, o ktorú máš záujem, podmienky. Napr. nedávno sa tu jeden týpek pýtal, či má vypisovať známky na prihlášku na FF UPJŠ a akurát na jeho odbor to nevyžadovali a uprednostnili pohovor v cudzom jazyku. Takže ťažko takto...
Povedal by som, že skôr znalosť angličtiny na solídnej úrovni ti môže pomôcť pri štúdiu, ako hodnotenie maturitnej komisie, ktoré vo veľa prípadoch nič neznamená.
ja nemam maturu z anglictiny, ale teraz na vyske vidim, ze viem ovela lepsie ako spoluziaci, co maju "B2"
a ak by som bola na tvojom mieste tak by som išla maturovať z obidvoch. vždy je to lepšie mať 2 jazyky ako si na maturitu vybrať nejaký predmet, ktorý ťa moc nebaví a dať si ho len do počtu.