Ahojte, no ako vám dopadli maturity ? .. najviaac by ma zaujímala matematika.. kto maturoval z matiky a koľko asi tak bude mať percent.. ? a chcela by som sa opýtať ako je to s tým percentilom... percentil je väčší ako percentá ? .. dakujem
čo myslíš otázkou či je percentil väčší ako percentá? ja to chápem tak že percentil je tovja úspešnosť voči ostatným...tj ak máš percentil 80 si lepšia ako 80% ....ak máš 80% to znamená že si napísala ten test tak, že máš 80% dobre
@juicyduffis no to viem, to mi je jeasné.. ja som to myslela, tak že teraz som napísala matiku asi tak na 70 percent, či budem mať percentil väčší .. viem že to záleží od ostatných maturantov ako to napísali...
@juicyduffis preesne taak.,.. celkom v pohde bola, no až na angličtinu tam som si troška zatipovala...a dneska som písala matiku.. a podla mna bola až priveľmi ľahká.. ale som spravila strašne hlúpe chyby... podla toho čo som si pozerala tak budem mať asi tak cca 70 %...
ja som akurat spravil chybu pri dvoch prikladoch ze jak som pocital do radu vsetko tak vacsinou som len vysledok slahol nejaky na pomocny papier viac menej z hlavy
potom ked bol cas tak som si to radsej prepocital a pri dvoch mi vysli vysledky na 2. x spravne
no samozrejme pacient som tam napisal tie povodne zle
percenta netusim absolutne ale zle to urcite nebude
@juicyduffis hej hej, právaže som to mala napísať čo najlepšie, lebo mi to berú na výške.. presne práve preto ma to štve, že som urobila také hlúpe chyby.. nuž ale tak uvidííím ako to dopadne.. no a maturujem, angličtina, slovenčina, matika a noska...
@aprilynne inak ja som tieš rátala s ťažšou maturitou, som bola prekvapená... ale neebooj sa ak si nemala problém s matikou tak na tých 60 % určite dááš na rok....
ZArazilo ma kolovanie po internete a sťažnosti. Nuž je to tak, darebáci a robiaci sa urodzenými sa budú sťažovať a prd z toho, onehdy za mojej éry to bolo také isté, čiže nič sa nezmenilo, kdo umí = umí - kdo neumí = čumí ... je smutné, ak už aj na gymnáziu majú ľudia problém urobiť tie testy, je aj veľkou chybou výuka - ktorá sa ešte stále neodvátila od memorovania miesto kvalitnejšie používania a pracovania s informáciami, vzhľadom na to že som bol výborný žiak a nemal som problém s ničím, odporúčam každému vstúpiť si do svedomia a zamyslieť sa čo dokážem pre svoju budúcnosť urobiť. Kto na školu nie je, nikto ho nenúti, načo tam sedia, ke´d tam nechcú byť? Nech idú manuálne pracovať a iste ich to skoro prejde tá letargia. Česť výnimkám - úspešným blahoželám.
nebolo to také strašné - napríklad matika bola totálne ľahká, nebyť sprostých chýb z nepozornosti mohlo to byť 100% aj slovina bola v pohode, anglina no, šak prešla som to stačí
keď som to dala ja, musí každý
@hanka12 aj podla mna bola matika uplne ľahká.. a tieš som spravila dosť hlúoe chyby.. čo ma dosť štve.. no čo už.. a z angliny by mi uplne stačilo tých 33 %.. ale čo som si pozerala vysledky tak cez 50 % budme mať určite.. a slovina pohodička.. ty si ideš kam dávať prihlášku ?
@kuvincik super, na matfyz som si aj ja dávala prihlášku.. dala som si aj na iné školy.. ale matfyz mám prioritne.. a presne preto ma to dosť štve, že som tú matiku tak pokašlala, a bola uplne jednoduchá.. a uplne sprosté chyby som porobila :/ :/ ach jááj, ale tak už to nezmením... aké odbory si si dávala ? ..
@hanka12 sestra chodí na fchpt.. a je celkom spokojná.. je tam síce toho dosť.. ale ked sa poctivo učíš a priebežne tak sa to dá... tam berú tuším bez prijímačok však ? .. a na to UK robíš niake prijímačky.. ? no ja som si dala na matfyz, aplikovanú matematiku.. a ešte do bb finančnú matematiku, tam by ma mali zobrať bez prijímačok .. ale chcela by som ísť veľmi do tej ba.. len škoda že som tu matiku tak trošku pokazila.. no uvidíme..
@lentilka009 ja sa nebojím toho, či by to bolo ťažké, ale skôr toho, či by ma bavila technika, lebo chcem ísť radšej na prírodovedeckú a nie prijímačky nerobím nikde, len na fchpt svine lákajú motivačným už v prvom ročníku a tak, a potom je človek ako ja zmätený
@fixa no ved heej.. možno keby som mala menšie stresy, tak by som to dala určite lepšie.. a dosť mi na to záležalo.. lebo mi to berú na VS.. nuž už s tým nič nenarobím..
@hanka12 no tak na fchpt máš veľa chémie, fyziky a matiky.. a tak no.. vravaím, ked sa štúdiu naozaj poctivo venuješ, tak sa to dá zvládnuť.. robia dosť veľké sito v prvých ročníkoch na fchpt, lebo berú bez prijímačiek.., ale čo som počula a čítala tak fchpt má dosť dobré meno.. a na UK to máš čisto chémiu ?
@lentilka009 áno, čisto odbor chémia, kde sú samozrejme aj predmety ako matematika, fyzika a tak ony obe tie školy sú fajn, a chémia nie je nikde ľahká a ako hovorím učenia sa nebojím, skôr by som chcela nejaké názory od študentov pre porovnanie fchpt vs. prifuk
@fixa bola som už na oboch školách a prírodovedecká má dokonalé labáky páčilo sa mi tam...
na fchpt majú super knižnicu ale tam môžem chodiť aj tak, čiže už som zvolila máš pravdu, ďakujem
@hanka12 taaak taak chémia teda jednoduchá nieje.. a na tej fchpt je to teda dosť ťažké.. ale vravím, že sa to dá zvládnuť.. len netreba podcenovať žiadny predmet.. na tej Uk to ja ta už neviem povedať,, z tade nepoznám nikoho.. ale na tejto fchpt mám viacerých známych.. a moja sestra to zvláda tieš v pohode.. a to ani nematurovala z chémií.. len sa treba učiť učiť učiť dosť veľa.. a kde chodíš na gymnázium ? z akých predmetov ešte maturuješ ?
@lentilka009 na gympel chodím, a maturujem chémia, fyzika, biológia
ja počítam s tým, že učenia je kopa, v pohodičke, akurát nie som veľmi technicky zameraná
@hanka12 pretože je to technická škola nemusíš byť technicky zdatná je to chemickáá fakulta.. ak ťa baví pracovať v labáku okolo skúmaviek a nemáš problém sa naučiť kvantum učiva tak si myslím, že by si to určite zvládla.. ale myslím, že aj tá prirod. nemusí byť zlá.. ved však uvidííš..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
dost v pohode to bolo
ja som akurat spravil chybu pri dvoch prikladoch ze jak som pocital do radu vsetko tak vacsinou som len vysledok slahol nejaky na pomocny papier viac menej z hlavy
potom ked bol cas tak som si to radsej prepocital a pri dvoch mi vysli vysledky na 2. x spravne
no samozrejme pacient som tam napisal tie povodne zle
percenta netusim absolutne ale zle to urcite nebude
Však budúci rok tam budeme plakať asi
keď som to dala ja, musí každý
@lentilka009 To nevadí, pri troche šťastia ťa vezmú neboj sa. Bude to OK.
@fixa peniaze, peniaze, na ne ma lákajú...
@hanka12 Ooo a koľko núkajú Len aby to neboli len prázdne sľuby
Dobrý prvý dojem je u mňa najdôležitejší, bola si na DOD akciách? Ako na teba pôsobili jednotlivé školy tam?
Najlepší je získať info od žiakov, ktorí tam študujú, pretože učitelia ti môžu poskytnúť informácie účelovo.
na fchpt majú super knižnicu ale tam môžem chodiť aj tak, čiže už som zvolila máš pravdu, ďakujem
ja počítam s tým, že učenia je kopa, v pohodičke, akurát nie som veľmi technicky zameraná