Prosím Vás máte niekto skúsenosti z letiskom v Budapešti , býva tam veľmi prísna kontrola batožiny a všetkého alebo je to tam v celku v pohode??? a hlavne dá sa tam všetko ľahko nájsť a dohovoriť sa alebo nie ???? Vďaka za každú radu a odpoveď , pretože o
letela som v septembri z aj do Budapešti je to uplne v pohode po anglicky sa s nim ivšade dohovoríš. a nad tou kontrolou sa zamyslam, nic extra. proste si to vsetko nahadzal do toho boxu, presla si a ak si pipla tak ta skontrolovali ale nezaznamenala som nijake problemy
ale chodde si obzriet budapest!
a vsetko sme tam nasli v pohode, len je to velke letisko, dajte si rezervu kym sa dopracujete ku gate-u
ssnehulienka, dakujem no anglictina moja nieje moc dobra je skor na slabej urovni , no pevne verim a dufam ze aj napriek tomu to najdem a zvladnem , aj ked neviem si vobec predstavit jak to cele funguje , ale dufam ze dokym pojdem tak na to pridem , nakolko som v zivote neletela, vzdy som bola na letisku len vystrajat ludi a to tiez len v BA kde som vsetkemu aspon rozumela ale v Budapesti neviem no .. ale hadam pri najlepsiom natrafim na nejakych slovakov
@petruskaaaaa no tak neviem či čakas, ze personal bude vediet po slovensky, alebo čo? podla man aj po nemecky/francuzsky tam vedia. ale vseobecn,e pokial nenastanu problemy, nemas sa moc o com rozpravat s personalom, proste ako nahle mas cestovny doklad a letenku, tak su spoko. a proste si nechaj casovu rezervu, kym sa vsade dopracujes, ale inak neviem co by si tam mohla nezvladnut
letisko je robene tak aby ho zvladol aj polodementny clovek. nemas sa coho bat
a to co sa ta budu pri kontrole pytat je ze ci mas nejake tekutiny a ci mas nejaky tablet alebo notebook so sebou to treba vybrat z tasky a tekutiny gely a neviemake picoviny v maximalnom baleni 100ml (to mi pride ze si kazdy zamestnanec podla seba rozhoduje) do priesvitneho uzatvaracieho sacku s objemom 1 liter
a funguje to asi takto:
prides tam a na obrovskej tabuli si najdes svoj check in (ak si sa zacheckovala doma tak bud baggage drop off alebo check in aj tak) a tam das tete obciansky a batozinu a ona ti da letenku (alebo jej das letenku a batozinu ak uz letenku mas). potom na letenke mas aj gate (cislo a pismenko alebo len cislo) a ides k nemu. cestou prejdes mozno cez pasovku a urcite cez skener a kontrolu. potom uz len ides na pivo a ku gateu a do lietadla
stastnu cestu
Ja len toľko, že sú dva terminale veľké a ja keď som s otcom bol počkať tetu. Tak sme čakali na zlom terminali a potom davaj na druhý. V budapešti sa da ľahko stratiť všade, pozor nato!
Je to sice po angicky, ale jedine co ta zaujima je, ze vylezes z vlaku a pojdes rovno dole schodami, v pravo v ticket office si kupis listok na metro a bus (vypytaj si "single transfer journey" stoji 530 HUF ak to nezmenili, da sa platit aj kartou) a potom pokracuj dalej rovno a v pravo na zelenu linku. Vsetko je pekne vyznacene, takze sa nie je kde stratit. Vystup na zastavke Kalvin Ter a odtial prestup na modru linku smer Kobanya-kispest co je konecna stanica. Nasleduj dav (vsetci pojdu smerom k nakupnemu centru cez nadjazd nad cestou). Ak uz budes pred dverami nakupneho centra, tak chod vpravo dole po schodoch a hned tam narazis na bus 200E, ktory chodi kazdych 10-15 minut na letisko. Tot vsio.
@tunnel tie terminaly su pekne vyznacene a da sa prejst pesi z jedneho na druhy za par minut. Budapestianske letisko ani z daleka nie je velke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale chodde si obzriet budapest!
a vsetko sme tam nasli v pohode, len je to velke letisko, dajte si rezervu kym sa dopracujete ku gate-u
a to co sa ta budu pri kontrole pytat je ze ci mas nejake tekutiny a ci mas nejaky tablet alebo notebook so sebou to treba vybrat z tasky a tekutiny gely a neviemake picoviny v maximalnom baleni 100ml (to mi pride ze si kazdy zamestnanec podla seba rozhoduje) do priesvitneho uzatvaracieho sacku s objemom 1 liter
a funguje to asi takto:
prides tam a na obrovskej tabuli si najdes svoj check in (ak si sa zacheckovala doma tak bud baggage drop off alebo check in aj tak) a tam das tete obciansky a batozinu a ona ti da letenku (alebo jej das letenku a batozinu ak uz letenku mas). potom na letenke mas aj gate (cislo a pismenko alebo len cislo) a ides k nemu. cestou prejdes mozno cez pasovku a urcite cez skener a kontrolu. potom uz len ides na pivo a ku gateu a do lietadla
stastnu cestu
Je to sice po angicky, ale jedine co ta zaujima je, ze vylezes z vlaku a pojdes rovno dole schodami, v pravo v ticket office si kupis listok na metro a bus (vypytaj si "single transfer journey" stoji 530 HUF ak to nezmenili, da sa platit aj kartou) a potom pokracuj dalej rovno a v pravo na zelenu linku. Vsetko je pekne vyznacene, takze sa nie je kde stratit. Vystup na zastavke Kalvin Ter a odtial prestup na modru linku smer Kobanya-kispest co je konecna stanica. Nasleduj dav (vsetci pojdu smerom k nakupnemu centru cez nadjazd nad cestou). Ak uz budes pred dverami nakupneho centra, tak chod vpravo dole po schodoch a hned tam narazis na bus 200E, ktory chodi kazdych 10-15 minut na letisko. Tot vsio.
@tunnel tie terminaly su pekne vyznacene a da sa prejst pesi z jedneho na druhy za par minut. Budapestianske letisko ani z daleka nie je velke.