Potrebovala by som radu . Možno to je nepodstatne forum ale predsa...Kamarati,rodina mi vravia že by som sa mala prihlasit do divadla. Na jednej strane je to moje "sen" stat sa herečkou a na druhej mam tremu vystupovat pred určitými ludim .Chcela by som t
Uváž...ak máš trému aj keď ideš prezentovať referát pred spolužiakmi môže to hraničiť so sociálnou fóbiou a to je choroba..
Ak je to len tréma, keď improvizuješ alebo tak, v tom prípade je to v poriadku, chce to len cvik..
No dávaj si pozor ak tvoja rodina dobre nevie o čom hovorí, ak to zle odhadli a ty vďaka tomu dostaneš príliš veľa sebavedomia a nevezmú ťa na herectvo môže ťa to dosť poznačiť.
najdi si nejaky ochotnicky subor v okoli a skus sa ich spytat, ci by si s nimi nemohla hrat alebo skus ist do ZUSky, kde pravdepodobne bude nejaky divadelny "kruzok"
na tremu nepomaha nic (len alkohol, ale na ten si este mlada), treba ist rovno proti tomu, takze sa neboj vystupit pred ludi a vyskusat to
To si v 16ke len o tom začala uvažovať?? väčšina tých, čo to s tým herectvom myslia vážne, chodia od mala na dramák, ročne niekolko recitačných/rečníckych súťaží a momentálne všetci do jedného chodia na konzervatórium.. ako ja viem, že nikdy nie je neskoro, ale si si tým vôbec istá, keď sama píšeš, že sa bojíš?
Chcem byť herečka, od malička síce áno, ale nikdy som na dramák nechodila a na stradnú chodím na bilingválne gymnázium, takže s takou istotou by som to nepísala. Konzervatórium ti nezaručí to, že ťa zoberú na VŠMÚ kde sa ľudia dostávajú aj 4 roky za sebou do tretieho kola a nezoberú ich ani na piaty rok napriek tomu, že sú dobrí.
A aj tak niektorí čo sa dostanú na súkromné konzervy sú hviezdna rota. Herectvo musíš mať v sebe, nič ťa nenaučí hrať tak, aby tam bola duša.
@mort Hovorím o väčšine ktorých poznám a ako príklad uvádzam, čo pre to robia potom sa ty môžeš čudovať čo ich nezobrali ani na piaty krát...
Blud je toto, čo si teraz napísala ty, pretože človek môže mať vlohu pre niečo, ale pokiaľ to nerozvinie dostatočnými aktivitami, tak z vlohy neurobíš schopnosť (základy psychológie, naštuduj si)
Poznám ľudí, ktorí boli talentovaní až od kosti, prišli na VŠMU a padlo to, proste tie metódy vyučovania im odobrali z prirodzenosti a toho svojského čo v sebe mali.
Takže s psychológiou na mňa nechoď, je to o kvalite vyučujúeho.
Vďaka, mám iné zdroje talentu a jeho rozvíjania ako dramaťáky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ak je to len tréma, keď improvizuješ alebo tak, v tom prípade je to v poriadku, chce to len cvik..
No dávaj si pozor ak tvoja rodina dobre nevie o čom hovorí, ak to zle odhadli a ty vďaka tomu dostaneš príliš veľa sebavedomia a nevezmú ťa na herectvo môže ťa to dosť poznačiť.
Ver mi, že som to zažila.
» www.shopcity.sk/team/Vychytavka...
na tremu nepomaha nic (len alkohol, ale na ten si este mlada), treba ist rovno proti tomu, takze sa neboj vystupit pred ludi a vyskusat to
Chcem byť herečka, od malička síce áno, ale nikdy som na dramák nechodila a na stradnú chodím na bilingválne gymnázium, takže s takou istotou by som to nepísala. Konzervatórium ti nezaručí to, že ťa zoberú na VŠMÚ kde sa ľudia dostávajú aj 4 roky za sebou do tretieho kola a nezoberú ich ani na piaty rok napriek tomu, že sú dobrí.
A aj tak niektorí čo sa dostanú na súkromné konzervy sú hviezdna rota. Herectvo musíš mať v sebe, nič ťa nenaučí hrať tak, aby tam bola duša.
Blud je toto, čo si teraz napísala ty, pretože človek môže mať vlohu pre niečo, ale pokiaľ to nerozvinie dostatočnými aktivitami, tak z vlohy neurobíš schopnosť (základy psychológie, naštuduj si)
apropo, good luck s bilingválnym gymplom
Poznám ľudí, ktorí boli talentovaní až od kosti, prišli na VŠMU a padlo to, proste tie metódy vyučovania im odobrali z prirodzenosti a toho svojského čo v sebe mali.
Takže s psychológiou na mňa nechoď, je to o kvalite vyučujúeho.
Vďaka, mám iné zdroje talentu a jeho rozvíjania ako dramaťáky.