gymnázium je psychicky náročná škola, to ti poviem za seba Neide o to dostať sa tam, to nie je také ťažké, ale skôr obstáť tam aby si potom nehubovala na školu, lebo to nie je chyba školy
@zelinka Zoberú ju aj tak, keďže ten hraničný priemer sa posunul na 2,0.
@alexandra1998 Pravdepodobne ťa zoberú, keďže momentálne berú takmer všetkých, ale samozrejme, záleží aj od gympla, na ktorý chceš ísť . Ale s takým priemerom by som to veru neriskoval, keďže sa tam akurát natrápiš 4 roky - s nejakými trojkami a štvorkami... A z vychodeného gympla nemáš absolútne nič, akurát maturita, takže potom ti zostáva jedine ísť na VŠ - a to máš ďalších 5 rokov "trápenia", keď pôjdeš študovať nejakú sociálnu prácu alebo podobne - jednoducho odbory, ktoré majú takmer nulové uplatnenie...
Takže, radšej si to rozmysli, pretože to podľa mňa ešte desaťkrát oľutuješ...
@egon Úroveň gymnázií v poslednom období neskutočne klesla, ale aj tak sa na Slovensku ešte nachádzajú školy, ktoré od teba niečo aj vyžadujú a musíš zamakať aby si mal známky na úrovni...
Ale jedno je isté, tí, ktorí sú na gympli si obhajujú gympel. Tí, ktorí sú na iných školách na ten gympel nadávajú. A toto sa nikdy nezmení
@marek2031 O tom sa vôbec nehádam že od teba gymnázium bude niečo požadovať (jasné že vedomosti), tak isto je to aj na iných školách. Len tie predchádzajúce príspevky boli písané na úrovni že je to úplná top možnosť strednej školy, čo tu len existuje.
A len pre info k tej poslednej vete, mám za sebou gymnázium a s veľmi slušnými výsledkami. Ale realita na vysokých školách ti ukáže zrazu úplne niečo iné
Gymnázium=strata času. Viem, o čom hovorím, bola som tam 8 rokov. Tie čisté jednotky mi nepomohli k ničomu, na výšku sa dostaneš aj z hotelovej, keď budeš chcieť. A okrem toho, teraz začal na gymnáziách taký nový trend-je tam samá zgerba. Sorry ale je to tak, dostanem sa tam už bársjaký učňovkár. Čiže odporúčam školu, z ktorej aj niečo budeš mať v prípade, že nebudeš pokračovať na VŠ.
nemozte hovorit, ze gympel je strata casu. Ano malo by to byt inak nastavene. Ale, ked chce ist clovek studovat medicinu, biologiu, nejaku vedu alebo sam nevie, co tak co si ma vybrat?
Ja napr. som chodil do matematickej triedy a mal som odost viac matiky ako ine triedy, gymple a nic s nou nakoniec nebudem mat v buducnosti ale myslel som si, ze tej sa budem venovat a keby som nemal predmety ako biologia, chemia, tak by som proste nemal sancu zmenit nazor a nemohol ist na medicinu.
gymnázium? neviem ,či ťa príjmu. My sme robili ešte príjimačky, obstala som celkom fajn. Aj keď, asi by som si vybrala inú školu, keby som mohla. Na výšku môžeš ísť aj z obchodky. Naše trebišovské gymko má ale starých učiteľov. Staré názory, staré metódy. Navyše je tam aj pár indivudii, napríklad učiteľ, ktorý už 20 rokov chodí na hodinu opitý. Samozrejme nikoho to nezaujíma, aj keď sa naňho asi milión ľudí sťažovalo.
@hajlander Načo má ísť na náročné gymko keď má v siedmej triede hentaký priemer ? Veď to by bolo pre ňu len trápenie
Ale k téme : Skús si nájsť radšej školu, ktorá by ťa bavila. Nemá zmysel ísť na gympel len preto, lebo ťa nič nebaví a nevieš čo chceš robiť. Je naivné si myslieť, že prídeš na gympel a nejako sa ti do hlavy nalejú vzhľadom na známky chýbajúce vedomosti zo základnej a budeš to v pohode zvládať. Na vysokú sa dá ísť z hocijakej školy a vždy je lepšie mať jednotky na nejakej odbornej škole, ktorá ťa baví ako prechádzať gympel so štvorkami, len preto, lebo tam chceš chodiť.
@alexandra1998 vieš čo? skús nad tým ešte pouvažovať... ja síce chodím na gympel a nesťažujem sa, no vidím na mojich spolužiakoch, čo mali horšie známky na základke (alebo sa neučili a všetko opísali ) majú obrovské problémy... na gympli ide najmä o to aby si človek našiel dobrý systém učenia nič viac... ale dobre si to rozmysli, pretože po gympli v rukách nemáš nič a ak nemáš dobrý spôsob učenia na základke (1,9 je dosť zlý priemer) tak je dosť zložité si predstaviť učenie sa na výške... nehovorím, že by sa to nedalo ale bude to pre teba ťažké...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
kľudne to skús, ale aj tak si myslím že ak máš už predstavu o tom čo chceš študovať, tak sa zameraj na to od strednej
gymnázium je strata času
@alexandra1998 Pravdepodobne ťa zoberú, keďže momentálne berú takmer všetkých, ale samozrejme, záleží aj od gympla, na ktorý chceš ísť . Ale s takým priemerom by som to veru neriskoval, keďže sa tam akurát natrápiš 4 roky - s nejakými trojkami a štvorkami... A z vychodeného gympla nemáš absolútne nič, akurát maturita, takže potom ti zostáva jedine ísť na VŠ - a to máš ďalších 5 rokov "trápenia", keď pôjdeš študovať nejakú sociálnu prácu alebo podobne - jednoducho odbory, ktoré majú takmer nulové uplatnenie...
Takže, radšej si to rozmysli, pretože to podľa mňa ešte desaťkrát oľutuješ...
Ale jedno je isté, tí, ktorí sú na gympli si obhajujú gympel. Tí, ktorí sú na iných školách na ten gympel nadávajú. A toto sa nikdy nezmení
ziskas vseobecny prehlad, hlavne chod na poriadne (narocne) gymko, ostatne su skutocne strata casu
A len pre info k tej poslednej vete, mám za sebou gymnázium a s veľmi slušnými výsledkami. Ale realita na vysokých školách ti ukáže zrazu úplne niečo iné
Ja napr. som chodil do matematickej triedy a mal som odost viac matiky ako ine triedy, gymple a nic s nou nakoniec nebudem mat v buducnosti ale myslel som si, ze tej sa budem venovat a keby som nemal predmety ako biologia, chemia, tak by som proste nemal sancu zmenit nazor a nemohol ist na medicinu.
Ale k téme : Skús si nájsť radšej školu, ktorá by ťa bavila. Nemá zmysel ísť na gympel len preto, lebo ťa nič nebaví a nevieš čo chceš robiť. Je naivné si myslieť, že prídeš na gympel a nejako sa ti do hlavy nalejú vzhľadom na známky chýbajúce vedomosti zo základnej a budeš to v pohode zvládať. Na vysokú sa dá ísť z hocijakej školy a vždy je lepšie mať jednotky na nejakej odbornej škole, ktorá ťa baví ako prechádzať gympel so štvorkami, len preto, lebo tam chceš chodiť.