cau ludia, uz dlhsie sa rozhodujem aky si dat treti jazyk, velmi ma jazyky bavia takze anglinctinu a nemcinu viem, anglinu o nieco lepsie , velmi sa mi paci francuzsky jazyk ale vrah ho v zivote nejako nebudem potrebovat , oplati sa ho ucit ?
dik za vase nazory , ale vypada to ze asi si dam ruscinu pretoze moj otec vie rusky takze by mi s tym pomohol a okrem toho na franinu by som musela chodit nejakej doucovatelke
@lenuska175 neskúša vôbec...učíme sa zo 17€ knihy,ktorá je plná obrázkov a nezmyselného textu za celý minulý šk.rok sme prebrali štyri krátke lekcie...takže základy nemáme žiadny ...ale dvakrát do týždňa máme lektora tak ten nám aspoň dačo pomôže
@forgotten17 Tí lektori sú super, my sme mali vlani, a teraz nám veľmi na hodinách chýba.
Nás skúša každý deň a vždy sa mi stane to, že som naučená všetky tie slovesá, slovíčka, ale ona ma tak neskutočne zdeptá, že zo seba máločo dostanem, potom na mňa navrieska, že sa vôbec nepripravujem, čo sa mi bije s mojim ranným učením - a ja si môžem so slzami v očiach sadnúť s päťkou.
Mám francúzštinu ako druhý jazyk, neľutujem to. Je koniec oktobra a my máme už druhú profesorku a samozrejme jej spôsob výuky je úplne iný ako u tej prvej. Takže sme si mesiac zvykali na spôsob výuky tej prvej a potom ona odišla a dali nám túto novú a je to ešte horšie. Táto druhá si utorky zo sebou k nám na hodiny berie nejakú lektorku, ktorá je na dôchodku a nevie povedať ani slovo po slovensky a tie hodiny vyzerajú tak, že ony dve sa medzi sebou rozprávajú po francúzsky a my im nič nerozumieme lebo sa nič neučíme Piatky to zase vyzerá tak, že príde profesorka, rozdá nám nejaké papiere, my do nich doplníme to, čo ona napíše na tabuľu a koniec. Za 2 mesiace viem francúzsky povedať 2 vety a napočítať do 10 Na hodiny sa vôbec neučím a celú francúzštinu si nechávam v škole, lebo načo by som tú ťažkú knihu trepala domov Ale na druhej strane sa mi ten jazyk páči, len už sa chcem z neho niečo naučiť !
@forgotten17 My sme za knihu dali 25 eur a ešte sme ju na hodinách ani neotvorili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
..kvak..
..kvak..
Na vine však nie je jazyk, ale profesorka.
ale francúzština je parádny jazyk,len ťa musí učiť niekto,kto ťa motivuje (čo u mňa vôbec neplatí ...)
Nás skúša každý deň a vždy sa mi stane to, že som naučená všetky tie slovesá, slovíčka, ale ona ma tak neskutočne zdeptá, že zo seba máločo dostanem, potom na mňa navrieska, že sa vôbec nepripravujem, čo sa mi bije s mojim ranným učením - a ja si môžem so slzami v očiach sadnúť s päťkou.
Uff to máš oveľa horšie ako ja.Najhoršie je,že aj ked sa učíš,obráti sa ti to proti tebe.A správa sa takto iba k tebe alebo aj k ostatným ?
@forgotten17 My sme za knihu dali 25 eur a ešte sme ju na hodinách ani neotvorili