Ahojte, chcem sa spýtať či niekto z vás študuje na UK fínsky jazyk.Pomôžu mi hociaké info či už kolko ludí sa tam hlási a kolko berú, či sa to dá študovať aj s nemčinou a vôbec či to má dobrú úroven ... Ďakujem
kamarátka študuje v kombinácii s nemčinou ...má to dobrú úroveň-veľa skúšok a chceš prekladateľstvo-ale jej to celkom ide..na tejto kombinácii je ich asi 5..a neviem kolko sa tam hlásilo
@mielikki : každý druhý? no to si ma nepotešila teda ja maturujem až o rok ale ako je to ťažké podla teba či sa to dá zvládnuť? a ešte čo mi treba vedieť na prímačky?
@luc11 ja som si tam dávala prihlášku na kombináciu s každým jazykom berú 5 ľudí, ja som si dala fínčinu a slovenčinu, prihlásených bolo 15 z toho 3 neprišli na prijímačky (vrátane mňa)
@luc11 mňa zaujíma, ale pokiaľ viem, v čase keď som sa hlásila na VŠ tento odbor ešte nebol otvorený na UK, ale keby som vedela, že sa to tento rok otvorilo tak som tam.... (teda aspoň na prijímačkách..)
@sabnacke : no ono sa to otvaralo tak 2 roky dozadu , ale tento rok to medzi predmetmi není a to ma trápi :/ ale ako vravím, tak 2 roky max dozadu je to otvorené... a možno že len rok
@luc11 noo, hlásila som sa pred dvoma rokmi vlastne. teraz som druháčka na UKF. a nevzdala som to, jednoducho som si zvolila inú cestu. teraz študujem editorstvo a vydavateľskú prax v Nitre, čo je o slovenčine a literatúre. v čase, keď mi prišla pozvánka na prijímačky som už bola pevne rozhodnutá a zároveň prijatá na UKF. takže to bolo jasné
Ja som to mala tiež v pláne, podať si prihlášku na fínsky jazyk UK. Ale keďže som to v tohto ročnej brožúrke vysokých škôl nenašla, tak asi máme šťastie, že presne sme vychytali rok pauzy tohto odboru. Asi to bude ako s čínskym, kórejským a japonským jazykom, ktoré sa tiež striedajú každý tretí rok .. veľmi ma to neteší ..
ja som na uk...hoci mám NEJ RUJ...dal som si aj fínsky jazyk..a ide sa dosť rýchlo, je to náročné...ale učí lektorka, takže je to úžasné.. ..radosť sa to učiť..
@kielenkaantaja : No ja by som chcela Prahu ale neviem či nevychytám ten rok čo je pauza... a chcela by som fínčinu hlavne ale skúsim aj iné severské jazyky ak to neotvoria.... Ale plánujem sa hlásiť do BA lebo viem že to tam otvárajú len sa bojím že ma nezoberú :/ a nej máš ako jazyk z ktorého si maturoval že? Boli ťažké príjmačky z toho ?
A nedalo by sa to nejak, že si dám anglický v kombinácii s fínskym, neviete? Nejak vybabrať so systémom, keďže je tá pauza akurát Akože myslím na Komenského..
@zita123 : s anglinou sa ti do dá dať len ak na UK otvoria tú kombináciu myslím... lebo sa to dá študovať aj v Prahe a otvárajú to tak že sa to nekryje s BA... takže ak to neotvoria v BA je to v Prahe Ale na UK je to len tlmoníctvo ale v Prahe sú to štúdia... čiže aj historia a tak....
@luc11 NEJ bola dosť ťažká na prijimačkách a ano maturoval som z nej...ale uz na vysokej je to o inom....strasne narocne..a otvorene, nie som spokojny..ale naplnaju ma ine jazyky..nemcinu nejak dostudujem, ale budem v nej dobrý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ak by si chcela info o MUNI, krič
Neviem, koľko sa hlási, ale myslím, že nie je problém sa tam dostať, horšie to je potom nevzdať
a len TSP sa tam robia