Ahojte, študujem teraz na Ekonomickej univerzite v Bratislave na Obchodnej fakulte, odbor Podnikanie v obchode a cestovnom ruchu a končím prvý ročník. Pred rokom keď som sa rozhodoval kam ísť na vysokú som mal veľa alternatív a možno teraz trochu lutujem
Frajer chodi na MRITko, ja na NH. Co sa tyka MRIT, je to dost narocne. A pokial uvazujes nad tym prestupom na tento odbor, odporucala by som ist od 1. Rocnika, pretoze v prvom rocniku mritka mas aj viac matiky ako ostatne fakulty a ver tomu ze pokial sa nenaucis pevne tie zaklady tak budes mat riadne problemy dalej, matiku musis mat zvladnutu aspon trosku pretoze v druho rocniku budes mat narocne prednety celkom. Ale tak pokial sa na to citis, tak preco to neskusit len treba ratat s tym ze oproti tomu co mas teraz to bude uplne ine, o dost narocnejsie. Ved co viem a co mi vravel, do druhaku ich slo asi o tretinu-polovicu menej ako zacinali v prvom+ strasne vela prenosarov mal tento rok na cvikach vsade
A este si odpovedz na otazku, co mas z toho pocr, nakolko takychto 'manazerov' vyjde len z nasej skoly dost na fhicke by si aspon mohol pokracovat dalej na ing v tom mrit alebo napr na take auditorstvo plus dalsia vec co mi napadla. Ze ta to bavi ucit sa je pekne, no trafis predmety (hlavne na mrit) ktore musis pochopit, inak ich nedas, lrbo su zalozene na matike a podobne a je to dost narocne, ked som s tym pomahala frajerovi tento semester, ci uz pri domacich alebo ked sa ucil, tak som len cumela, xo za somariny ma ale vsetko je to na tebe a tvojom uvazeni. Lrn si myslim ze ak OF tak lepsie je si vybrat ZOP, nie POCR
Skús porozmýšľať aj o všelijakých iných možnostiach doplnkového štúdia, napr. také predmety CNAS ponúkajú naozaj kvalitnú výučbu. Aj keď na ňu všetci nadávajú, EUBA ponúka veľa super možností, len študent musí byť iniciatívny.
Ak to považuješ za správne, určite prestúp. MRIT síce považujem za lepšie, než OF, no na druhej strane nie je veľký rozdiel, z ktorej fakulty máš bakalára. OF ma aj zopár pekných predmetov (neštudujem na tej fakulte). Tiež je možnosť namiesto prestupovania proste absolvovať navyše predmety, ktoré sa ti páčia z MRIT, myslím že to nikomu nebude vadiť, len si rozšíriš obzory Ja osobne by som neprestupoval, no každý má iné priority.
No len problem je že od prvého ročníka už ist nemozem, jedine ze by som doma rok čakal, pretože prijmačky už prebiehaju a medzi zop a pocr až taký velky rozdiel nieje podla mna.
suhlasim s kolegom, zameraj sa na doplnkove veci ako su jazyky a kurzy, najdi si part-time job, co urcite odporucam je kurz CNAS- lenovo rozvoj interpersonalnych zrucnosti, bude to v zimnom semestri, urcite sa prihlas A na Tvojom mieste by som veru isla z tej OF na Hospodarsku informatiku!
Ja viem ze od prvaku uz ist nemoes, trosku neskoro si nad tym zrejme zacal uvazovat a nestihol si si podat prihlasku. Ak si myslis, ze zvladnes ten prechod z takejto fakulty na narocnejsiu, tak ti to za tu drinu podla mna stoji, z FHIcky mas toho podla mna viac do zivota ako z OFky.
Ak chces IT a bavi ta, tak chod na FIIT STU .. inak mi pride hento podla studijneho planu ako strata casu (ani jedno poriadne) a mam kamosa na FHI, flaka sa a ide mu to..
ak ekonomiu, tak ostan na obchodnej, nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ak to považuješ za správne, určite prestúp. MRIT síce považujem za lepšie, než OF, no na druhej strane nie je veľký rozdiel, z ktorej fakulty máš bakalára. OF ma aj zopár pekných predmetov (neštudujem na tej fakulte). Tiež je možnosť namiesto prestupovania proste absolvovať navyše predmety, ktoré sa ti páčia z MRIT, myslím že to nikomu nebude vadiť, len si rozšíriš obzory Ja osobne by som neprestupoval, no každý má iné priority.
No napr. rovnaký titul bude mať xyz žiakov, kvalitnú prax a jazyky ich bude mať o dosť menej.
No samozrejme, že ak sa chceš uplatniť v účtovníctve, sú odbory, ktoré sú ideálnejšie, než napr. všeobecný manažment
Tieto veci sú veľmi subjektívne, nedá sa povedať, čo je lepšie / horšie, pre každého je podstatné niečo iné
(čisto môj názor, nemusí byť pravda)
ak ekonomiu, tak ostan na obchodnej, nie?