zdravim mam 15 rokov 54KG a chcel by som zacat chodit do posilky ale neviem ci si mam kupit proteiny amino alebo kratiny mohli by ste mi poradid aky je medzi tym rozdiel ? a ktore bi ste mi odporucali.
výšku by som poprosil. ak si somalsky tak treba veľmi veľa papať na začiatok ti stačí protein a môžeš aj gajner, no to je len na kalorie a naberanie maximálne podstatný je proťák.Kreatín si nekupuj, ten sa dáva po roku a viac tréningu. Protein sú bielkoviny kreatín ti pumpuje vodu do svalov , vďaka minerálom z vody svaly rastú a sú väčšie, no aby si tie svaly mal, potrebuješ bielkoviny a tie získaš z proteinu, na začiatok teda môžeš kľudne začať s proťákom. POVINNE (capslockové POVINNE!!!!!) si prečítaj tieto články.
Prečítaj si ten článok a zistíš že neješ, zapájaj rozum! S tou pumpou to tak nejak je, nezaujímam sa o to , kedže suplementy nežerem tak treba hodne čítať fora a informovať sa (len ty asi nečítaš a učenie ťa nebaví tak to budeš mať potom dosť tazke...) Keď 3x denne sypneš tonáž určenú na tvoju váhu ( či kieho ďas (forum) tak to máš ekvivalent žrania kuracích prs s ryžou, teda mimo toho že celý deň žereš kuracie prsia s ryžou (véééľa!) tak keď do toho 3x sypneš telo má už solídnu zásobu bielkovín , čo je stavebný materiál. No porozmýšľaj si či ideš cvičiť, so slabým prístupom k učeniu ti do toho neodporúčam ísť....
Ked mas 15 rokov, tak sa vyjeb na cele doplnky, ja uz nejaku tu dobu cvicim a o doplnkoch by som ti vedel rozpravat, vacsina doplnkov je len vec marketingu a po rokoch cvicenia zistis, ze to boli peniaze vyjebane do hajzla, ale na to dojdes, az budes starsi. Ale ok, ked uz, tak kvalitny protein, alebo aminokyseliny, ale nie teraz, pockaj este aspon 2 roky, si mlady, nepotrebujes kokotiny, aj tak okrem rychlej vstrebatelnosti proteinov vies nahradit vsetko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Najprv začni chodiť do fitka, po nejakých cca 6 týždňoch ti zostavia tréningový plán. Nad doplnkami môžeš uvažovať neskôr..
Radšej nejaké tabletky na myslenie, že sa naučíš písať... To ti bude v živote užitočnejšie.
» new.biomag.sk/show_article.ph...
» posilnovanie.sk/viewtopic.php?f...
Na prvé roky cvicenia pripadne ak to beres moc vazne prve mesiace cvicenia netreba nič
@pandacake ako si to myslel ze pumpuje vodu do svalov ´?
a ked by som si nedaval po neakom roku tie proteiny tak mi ten sval normalne ostane lebo nepotrebujem ovisnutu kozu