Čaute!
Rozmýšľam že cez leto by som šiel ako dobrovoľník niekde do zahraničia pomoct a taktiež spoznať nové krajiny. Vybral som si Európske dobrovoľnícke centrum. Bol niekto ako dobrovoľník v zahraničí? Viete mi poradiť ako postupovať pri registrácii? Aké
@Ericsson dosť ti pri tom pomôže ak už si dobrovoľníkom doma, keďže nadácie a OZtká mávajú kontakty aj so zahraničnými a buď sa na tvoj popud zorganizuje niečo masového, alebo pôjdeš ako výmenný dobrovoľník
takýmto spôsobom sa napríklad chodí navštevovať skupina Nitrianskych Filantropov s Poľskými Filantropmi (ak si bol počas Divadelnej Nitry v NR, tak robili práve oni ohňovú šou )
Tiež som chcel ísť ako dobrovoľník do zahraničia. Vybral som si Island... no lenže celá tá nezištná pomoc by ma vyšla na minimálne 800 € (200e extra fee + 600e letenky).. veď za takú sumu sa už môžem ísť rovno rekreovať na Ibizu ...
O zahraničnom dobrovoľníctve toho veľa neviem, no toto je celkom fajn príležitosť urobiť niečo dobré.
www.riverjump.eu
Pár dňový festival, ktorý tento rok robíme v ČR, budú tam mladý ľudia z troch krajín (ČR, SR, AU). Je to úžasná príležitosť spoznať spoznať nových ľudí, načerpať inšpiráciu a podeliť sa o svoje nápady.
Dobrovoľníctvo, workshopy a exkurzie, tvorba ďalších projektov, ...
ja som chcela ísť toto leto do Ázie cez AIESEC, ale keď som zistila, že len za to, aby som si mohla vôbec nejakú stáž hľadať, musím zacvakať 180 eur + nie je isté či dostanem strechu nad hlavou a jedlo + si platiť víza, cestu.. by som sa nedoplatila ani a moja dobročinnosť by ma stála viac ako dovolenka v Dubaji. nehovoriac o tom, že s tou ich reputáciou by som sa vôbec nečudovala, keby ma lietadlo vyprdlo niekde a nikto by ma nečakal, bola by som stratená, možno zo 2x v tv novinách, že Slovenka zmizla
proste nechápem, ako môže byť aj dobrý úmysel vo voľnom čase a neplatený ... tak drahý....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Dobrovoľníctvo samo o sebe je veľmi drahé. Pýtajú enormné sumy. Hlavne do Afriky.
V E. sa tuším dobrovoľníctvo týka najmä práci na cestách, velebenie lesov a pod.
Ale taktiež som našla aj dovolenku v podobe dobrovoľníctva Svoje ubytovanie si odrobíš s miestnymi ľuďmi. To sa tuším týka hlavne Ázii.
takýmto spôsobom sa napríklad chodí navštevovať skupina Nitrianskych Filantropov s Poľskými Filantropmi (ak si bol počas Divadelnej Nitry v NR, tak robili práve oni ohňovú šou )
www.riverjump.eu
Pár dňový festival, ktorý tento rok robíme v ČR, budú tam mladý ľudia z troch krajín (ČR, SR, AU). Je to úžasná príležitosť spoznať spoznať nových ľudí, načerpať inšpiráciu a podeliť sa o svoje nápady.
Dobrovoľníctvo, workshopy a exkurzie, tvorba ďalších projektov, ...
proste nechápem, ako môže byť aj dobrý úmysel vo voľnom čase a neplatený ... tak drahý....
inak skús » www.wwoof.net/...