Vela pocuvaj a budes vediet aj rozpravat Spievaj si po anglicky pesnicky, citaj nahlas anglicke knizky a nieco sa na teba snad prilepi Ja som strasny introvert ale rozpravat by som vedel, takze to asi nebude v tom.
pocas pripravy si dobre premysli co vsetko povies.. najlepsie je zapamatat si to v nejakych bodoch, potom by nemal byt problem rozpravat... ak budes mat nejaku blbu temu alebo otazku, tak ju zober zo vetkych uhlov.. dlezite je aby si nezostala ticho... napriklad tema rodina... niekto by povedal ze len vymenuje rodinnych prislusnikov a tym to pre neho hasne lebo nevie co dalej... ale mozes k tomu zobrat aj povolania rodicov, pripadne surodencov, ake skoly surodenci navstevuju, ci mate domace zvierata a ake, ci byvate v rodinnom dome alebo v panelaku, ake mate vztahy, ci byvas so svojimi starymi rodicmi, ake su generacne rozdiely.. proste je tam toho vela, len to treba rozvijat... to platipri kazdej teme... rozpravaj vsetko co ta k tomu napadne.. ako volne asociacie, vsetko co sa ti s tou temou spaja.. to ze si introvert s tymto nema vela spolocneho.. len sa musis dobre naladit a mat otvorenu mysel
Budes mat cas na pripravu, cize sa neboj, navyse ked uz budes tam, tak stres z teba opadne
A v pripade, ze uz budes ticho, ucitelia ti v pohode daju doplnujuce otazky. Muselo by to s tebou byt neskutocne zle, aby si nedala ustnu maturitu tiez som z anglictiny nejako neexceloval a v pohode som presiel :d takze ziadne strach
Ja som od asi 13tich rokov kecala s angličanmi cez skype, speakovala s učiteľkou a vlastne s každým, kt. čo to vedel kecnúť po anglicky. Sleduj anglické videá, anglické filmy a započúvaj sa, kecaj po anglicky, čítaj nahlas články, knihy, ver, že to pomôže. Najviac asi tie filmy, pretože tam majú rôzne prízvuky.
Ja to mam presne naopak, nemam problem rozprávať ak si danú tému vopred aspoň trocha naštudujem, že čo k nej mam hovoriť.. Ale čo sa týka písania testov (narážam na maturitu) tak neviem ako to dopadne, myslim, ze viac ako 60% to nebude..
No napr. v mojom prípade to bolo tak, že anglina mi moc nejde, test som mala na nejakých 58 %, sloh na 100 %..na ústne som nemala vôbec nervy sa to učiť, lebo to už bol posledný deň a pod., pozrela som si asi 5 prvých tém, nakoniec som si vytiahla 2ku - umenie, spravila som si prípravu, všetko povedala a potom ten rozhovor s učiteľkou - ona začala vyprávať, ja som jej nerozumela absolútne nič, bola som ticho asi dve minúty, potom som si začala hovoriť svoje a ona sa na mňa napojila
Ja mám tiež problém rozprávať aj po slovensky nikdy neviem čo povedať :d iní si niečo ray prečítajú (alebo vobec) no a všetko proste vedia povedať a ja to čo sa nenaučím od slova do slova tak to neviem :d :/ je to blbé tie napísať tak niečo napíšem aj ked zle ale vykoktať sa to neviem
stiahni si nejaký oblúbený seriál/film v angličtine s titulkami, mne to pri komunikácii pomohlo asi najviac, keďže sa nemám s kým rozprávať po anglicky.. najprv som to pozerala so slovenskými a teraz už s anglickými titulkami..po čase si prestaneš prekladať vety zo slovenčiny a pôjde to "z fleku"..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A v pripade, ze uz budes ticho, ucitelia ti v pohode daju doplnujuce otazky. Muselo by to s tebou byt neskutocne zle, aby si nedala ustnu maturitu tiez som z anglictiny nejako neexceloval a v pohode som presiel :d takze ziadne strach