Ahojte
na geografiu mám mať pripravený projekt na tému GPS a 15-20 minút o tom rozprávať,... mám trošku problémy s koncentráciou a veľmi zabúdam...nedokážem sa sústrediť a aj keď sa niečo naučím príde ten zlomový moment a ja všetko zabudnem...bojím sa že
napíš si na papierik chronologicky body, o ktorých budeš potom rozprávať. keď stratíš niť tak si ku každému bodu napíš aj niekoľko kľúčových slov, ktoré ti pripomenú čo si chcela v danom bode povedať
hlavne sa to snaž čo najviac pochopiť, nie len nadrilovať.
a povyprávaj hocičo aj o tej ženskej čo tuším chcela prejsť z jedného nemeckého mesta do druhého a cestovala tri dni do chorvátska, pretože verila navigacii..
Skús si vybrať napr. vetu ktorú nevieš a na začiatočné písmená slov si vymysli nejaké smiešne slovo a to sa nauč a potom budeš vedieť že ako idú po sebe slová, resp. budeš vedieť povedať tú vetu Pomáha t Aj ja sa tak niekedy učím
Mám rovnaký problém, ale prezentujem vždy s prezentáciou, takže pointa mi neuniká, lebo vidím hlavné body a niekedy mám so sebou papiere a kuknem kde som a už viem.
alebo nepozeraj tolko telku, nezabíjaj toľko času na nete, nepi, nesfajčuj sa...čítaj a trénuj pamäť, hraj šachy, rieš sudoku, hlavolami, proste také veci, pri ktorých ti pracuje mozog, ale myslím si že do toho projektu to nestihneš napraviť.(uča to tak aby si to vedela aj bez podkladu v ruke )
Ale uvedom si čím viac neurónovích prepojení si vytvoríš v mozgu do cca. 25 roku života, tým je menšia pravdepodobnosť že dostaneš nemca....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a povyprávaj hocičo aj o tej ženskej čo tuším chcela prejsť z jedného nemeckého mesta do druhého a cestovala tri dni do chorvátska, pretože verila navigacii..
» www.teraz.sk/magazin/belgick...
popr. aj tie spomínané body sú super
Ale uvedom si čím viac neurónovích prepojení si vytvoríš v mozgu do cca. 25 roku života, tým je menšia pravdepodobnosť že dostaneš nemca....