Ahojte mám 65 kg a 167 cm a potrebovala by som čo najrýchlejšie schudnúť.
Nikdy som nemala pevnú vôľu držať diétu alebo cvičiť alebo si nejak upraviť stravu...Ak poznáte nejaký spôsob nejaké doplnky výživy alebo tak budem rada keď mi napíšete svoj názor
bohužiaľ, bez toho to nepôjde
ja som na tom bola dosť podobne ako ty, no potom som si povedala, že to predsa len skúsim
začala som behať, piť jablčný ocot, raňajky jesť len malé, obedy v polovičnej porcii (väčšinou si to dávam na malý tanierik, proste ako pre malé dieťa) a večere takisto len malé.. základom je sa večer neprežierať a takisto skoro úplne som vylúčila sladkosti a sladké vody (teda asi okrem dneska, lebo dnes som porušila asi všetky svoje zásady!!!)
no a výsledok je za mesiac 7-8kg zatiaľ u mňa a ešte v tom pokračujem, len už cítim, že sa to nejako doosť spomalilo :/
a vieš, ja ti to poviem takto, že po cca týždni-dvoch si človek už aj zvykne, že jedáva menej a už mu tie sladkosti ani vôbec nechýbajú
pocuvaj mlada... ono zas ziadne zazraky nepotrebujes... chodievaj na prechadzky, miesto vytahu chod po schodoch... vyhod vsetky napoje s obsahom cukru, vecer si dopraj zeleninu a bielkoviny (syr, vajicka, maso)... ak mas aj s takymto niecim problem, tak sa prihlas do nejakej reality show, lebo tam presne taki krepi ludia patria...
Nikdy som nemala pevnú vôľu držať diétu alebo cvičiť alebo si nejak upraviť stravu..
ak toto nezmenis, nikdy neschudnes akurat budes len viac a viac priberat. Uz teraz musis byt slusne spuchnuta ak nesportujes fakt vela.
Dôležité je jesť menej, ani by si nemyslela, koľko kalórií zješ denne, keď si to nevšímaš. Najlepšie je jesť zdravé a nízkokalorické jedlá, veľa bielkovín no nie vždy sa to podarí Tak aspoň to by si mala dodržať, že menej. Ako už predo mnou písali, večer sa nesmieš prežierať, nemala by si jesť sladkosti, biele pečivo, cukor, sladené nápoje alebo len veľmi zriedkavo a veľmi málo. Ja dodržiavam v podstate tieto pravidlá, na obed jem to, čo je doma ak to nie je veľmi-veľmi nezdravé, ale inak skoro všetko, len menej. Po večeri už nejem, ak som veľmi hladná tak maximálne jeden taký ryžový chlebík. Na raňajky môžeš trošku viacej. Niekedy je to ťažké dodržať, ale časom si zvykneš. Pohyb je tiež dôležitý, ale ja som strašne lenivá, tak to u mňa nie je bohvie čo, ale snažím sa
A naj-naj-najdôležitejšie je, aby si CHCELA schudnúť a mala by si nejakú motiváciu, aby to aj vydržalo.
DIETY sú na nič. Práve vtedy si telo nedostatkom pravidelnej stravy robí väčšie zásoby.
Treba mať pravidelný pohyb a zdravo sa stravovať (obmedziť fast foody a sladkosti vymeniť za ovocie,zeleninu)
Čo sa týka pohybu vrelo ti odporúčam kolektívne kondične tréningy kde dokážeš dosiahnuť rýchlejšie oveľa väčšie výsledky ako pri individuálnom cvičení.
Tréning môže byť aj formou zábavy napr. ZUMBA atd...
@skooty v Norsku som za taku dobu pribrala 6 kil blba rada, oni maju nutricne vyzivnejsie a kvalitnejsie potraviny, ako my... na Slovensku sa chudne ovela lahsie pri tej polystyrenovej strave, zjes vela a prd ti to da.
@kitty7 no tak ja som tu na brigáde a ak si chcem aj niečo domov doniesť tak musím kupovať v kiwičku potraviny s označením "frist price" a za dva týždne čo som bol pred tým chudý ako lata schudol ešte dva kilá a ak chcem aj niečo doniesť tak na meso ani pomyslieť nemôžem jedine párky a rybie prsty
@skooty to je blbost tam sa da velmi lacno a pritom luxusne najest, len musis vediet, kam ist a co kupit... najlacnejsi obchod je rema 1000 jednoznacne... chlieb za 8 korun, penne polkilove za 3 koruny, konzerva tuniaka vo vlastnej stave necele 4 koruny... celkove konzervy a mrazena zelenina sa tam daju kupit za par korun a pritom sa z toho dost najes/dost ti to vydrzi... najlacnejsi losos sa da zohnat za 25 korun/polkila, tiez sa oplati ryza a ovsene vlocky (havregryn - kupit treba tie s cervenou etiketou)...
a parky a rybie prsty... to je strasny humus a aj tak je to tam drahe
@skooty a skoro by som zabudla, treba chodit aj na trash food, kolkokrat tam kamarati objavili take dobre veci, vyhodene len kvoli tomu, ze skoncila zarucna doba a pritom tomu ani nic nemuselo byt
@kitty7 rena praveže nie tam minimum ale asi to bude v tom že tam moc nechodím a v kiwičku to už mám okukané joo masielko za 7 korun, chlebík za 7 korun a včera som našiel kilo lekváru za 14 korún a ha v kiwičku maju dva tuniaky za 7,70 tuším a k tomu chclebu mám si sto chutí začť kupovať ten drahší lebo tento keď krájam sa mi polka rozkruší
rybie prsty a ešte tie parky su lacne tie grilovacie
choď v zimnom období do Laponska. úplne vážne. za dva mesiace som tam schudla asi 6 kíl a to som žrala ako prasa. čokolády a čipsy pred spaním, všetko smažené, veľa cestovín a veľa mastného proste
ono, kdeže tam je taká nehorázna kosa, tak organizmus spotrebuje viac energie. plus som chodila denne peši asi 10 km (vo velice ťažkých botách) a často som makala so snehom (odhadzovanie, stavanie sôch snehových a tak). a aj nosenie toľkých kíl oblečenia chce veľa fyzickej námahy
čiže tadá, žiadne prehováranie sa do diét, žiadne nútenie sa do cvičenia. stačí sa odsťahovať do Laponska a žrať koľko chceš!
@grietusha no neviem, práve čítam knihu od Fridtjofa Nansena a on na svojom pešom pochode pri pokuse dosiahnut severný pól pribral desať kíl ale možno keď človek neje medveďov ako on, tak to potom vyzerá inak
@skooty no ja som bola navyknuta chodit do remy, tam bol velky vyber a dobre ceny... myslim, ze aj ovocie a zelenina tam boli najlacnejsie... no a dzemy v takych kyblikoch su vsetky okolo 13-17 korun, kilove... a su velmi dobre, oplatia sa... zas ja som tam uplne na sebe nesetrila, nevidela som v tom zmysel, zas o tolko viac som neminula napr. oproti kamaratom, ze by ma to malo preco stvat... a k chlebu, v obchodoch byvaju krajace na chlieb, skus to pouzit
grilovacie ci nie, spracovane maso bolo zvycajne humus... iba to drahsie bolo fajn, ale to ked chces usetrit si nekupis.
@tikalok tak ja neviem, ako si to mám vysvetliť ale fakt som dokázala zjesť denne dve tie obrovské karamelové milky a TV balík lays pred spaním a to nehovorím o tom, čo všetko som schalovala na obed a pamätám si, že som tam prišla so skinny jeans, ktoré som na seba ledva ledva navliekla a po dvoch mesiacoch som si ich obliekla aj na silonky a legíny naraz a to bez rozopnutia gombíka!
Ja nieco podobne, ale o 6 kil menej. Nikdy som neverila ze by sa mi podarilo niekedy schudnut (ani teraz neverim), a volu taktiez nemam, ale pred 2 tyzdnami som sa rozhodla to aspon skusit. Jem 5krat denne pomenej, pijem cistu vodu, a od jula idem do posilky.
Kolko sa podla vas da zhodit za take 2 mesiace priblizne??
pozri ak si myslis ze schudnes len tak bez toho aby si pre to nieco urobila si sprosta
boha ved treba len trochu rozumnejsie zacat fungovat.... nikto ti nekaze cele dni nezrat a makat v posilke od rano do vecera.
ale vyzivove doplnky? wtf? ludia su sprosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ja som na tom bola dosť podobne ako ty, no potom som si povedala, že to predsa len skúsim
začala som behať, piť jablčný ocot, raňajky jesť len malé, obedy v polovičnej porcii (väčšinou si to dávam na malý tanierik, proste ako pre malé dieťa) a večere takisto len malé.. základom je sa večer neprežierať a takisto skoro úplne som vylúčila sladkosti a sladké vody (teda asi okrem dneska, lebo dnes som porušila asi všetky svoje zásady!!!)
no a výsledok je za mesiac 7-8kg zatiaľ u mňa a ešte v tom pokračujem, len už cítim, že sa to nejako doosť spomalilo :/
a vieš, ja ti to poviem takto, že po cca týždni-dvoch si človek už aj zvykne, že jedáva menej a už mu tie sladkosti ani vôbec nechýbajú
pocuvaj mlada... ono zas ziadne zazraky nepotrebujes... chodievaj na prechadzky, miesto vytahu chod po schodoch... vyhod vsetky napoje s obsahom cukru, vecer si dopraj zeleninu a bielkoviny (syr, vajicka, maso)... ak mas aj s takymto niecim problem, tak sa prihlas do nejakej reality show, lebo tam presne taki krepi ludia patria...
ak toto nezmenis, nikdy neschudnes akurat budes len viac a viac priberat. Uz teraz musis byt slusne spuchnuta ak nesportujes fakt vela.
A naj-naj-najdôležitejšie je, aby si CHCELA schudnúť a mala by si nejakú motiváciu, aby to aj vydržalo.
Treba mať pravidelný pohyb a zdravo sa stravovať (obmedziť fast foody a sladkosti vymeniť za ovocie,zeleninu)
Čo sa týka pohybu vrelo ti odporúčam kolektívne kondične tréningy kde dokážeš dosiahnuť rýchlejšie oveľa väčšie výsledky ako pri individuálnom cvičení.
Tréning môže byť aj formou zábavy napr. ZUMBA atd...
a parky a rybie prsty... to je strasny humus a aj tak je to tam drahe
rybie prsty a ešte tie parky su lacne tie grilovacie
ono, kdeže tam je taká nehorázna kosa, tak organizmus spotrebuje viac energie. plus som chodila denne peši asi 10 km (vo velice ťažkých botách) a často som makala so snehom (odhadzovanie, stavanie sôch snehových a tak). a aj nosenie toľkých kíl oblečenia chce veľa fyzickej námahy
čiže tadá, žiadne prehováranie sa do diét, žiadne nútenie sa do cvičenia. stačí sa odsťahovať do Laponska a žrať koľko chceš!
grilovacie ci nie, spracovane maso bolo zvycajne humus... iba to drahsie bolo fajn, ale to ked chces usetrit si nekupis.
Kolko sa podla vas da zhodit za take 2 mesiace priblizne??
boha ved treba len trochu rozumnejsie zacat fungovat.... nikto ti nekaze cele dni nezrat a makat v posilke od rano do vecera.
ale vyzivove doplnky? wtf? ludia su sprosti