Zdar, ake metody ucenia pouzivate? Napr. slovna zasoba pri cudzich jazykoch... Pouzivate napr. take tie karticky s cudzim slovom na jednej strane a prekladom na druhej? Alebo nieco podobne ale jednoduchsie - a teda vypisane cudzie slova v jednom stlpci a
ja sa ich učím klasicky. v knihe su v jednom stlpci anglicky v druhom slovensky..par krat prečtam a viem to.... (no ešte si ich tak zodvarazy poviem)....
no anglinu sa ani uz neucim neviem ta sa mi pamata strasne lahko vzdy si to poviem v nejakej vete a lahsie si spomeniem,a franinu sa ucim tak ze zensky a chlapsky rod si pisem inou farbou
a furt pozeram tristo filmov anglickych tak to je lahke
Čo ja viem, keď soms a obul do angliny vyzeralo to asi tak že som si preklad texty piesní, pozeral filmy vyhradne s titulkami a občas vzal do rúk nejakú knihu v angličtine Kartičky a podobné veci sú podľa mňa blbosť. Prekladanie si vlastných vecí ťa trošku aj naučí rozmýślať a tak keď aj pri nejakých testoch narazíš na slovo, ktoré nepoznáš vyvodíš si ho lahšie z kontextu
ako ďas ale mám taký systém že si nastriham slovíčka na "rezance" a potom si vytiahnem jeden "rezanec" z jednej strany mám napísané slovíčko po slovensky a z druhej v cudzom jazyku
Nemám žiadne metódy, pomocné kartičky už dávno nepoužívam (dokonca ani periodickú sústavu prvkov). Učím sa s poznámok, ktoré profesori/ky nadiktujú alebo nám ich pošlú na triedny mail...
Čítam z knihy Ja hold všetkému z AJ rozumiem, a to jedno slovíčko za mesiac sa dá naučiť Odporúčam stať sa závislým na seriály v nejakom jazyku A ruština... no... čítam, opakujem, nahlas hovorím. A keď nevydá, tak nevydá
Veľmi pomáha pozeranie filmov a seriálov v cudzom jazyku mne to zo slovnou zásobou pomohlo veľmi ... Keď tam niečomu nerozumieš,preložíš si to a už si to zapamätáš určite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a furt pozeram tristo filmov anglickych tak to je lahke
a keď, je to nárazové tlačenie do hlavy deň pred.
vážne.
neznášam to.
asi nezmaturujem a neurobím výšku.
who cares.