Pred par dnami mi zavolala jedna pani z o2 a ponukala mi jeden program, ktory realne aj na stranke maju, tak som po jej presviedcani nadiktovala svoje udaje a aktivovala si ho s tym,ze mi o2 kartu ma doniest kurier. A vsak trochu sa zacinam bat, co ked to
viem ze ked ti ujebu obciansky fyzicky mozu si nan nabrat pozicky a take veci ale neviem ci sa to da aj bez toho aby ho fyzicky mali ci su take netove pozicky len alebo ako
@roxxieeee Pravdepodobne podľa tých údajov ktoré si nadiktovala si ťa o2čko prekleplo v systéme. Na základe toho zistili čo máš aktivované a podobne, a zistili si adresu na ktorú by ti to mali poslať. Ďalšia vec je, že podľa údajov ťa majú zaevidovanú v databáze a kedže si zobrala produkt dali si tam k tebe nejaké veci k tomu potrebujú.
Ja som pred pár rokmi riešila niečo s o2 a kedže karta ktorú som mala dočasne na maminu vyžiadali si od nej osobné údaje, číslo OP a podľa toho si preverili, či je to skutočné Nemaj strach A ak to bolo o2 číslo niet sa fakt čoho báť. Držím palce!
@6 ved presne takychto veci sa obavam,ze co ked na moje meno si niekto objedna nejake veci na splatky alebo nejake pozicky....ale da sa to len tak? ze pridem niekde nadiktujem udaje z nejakeho papiera (kedze OP nemaju) a uz mi daju televizory, pozicky a pod? uz som aj trochu paranoidna, ze co ked mi ukradnu identitu alebo co
Ak si spísala objednávku po telefóne ohľadne služby O2 Fér alebo ohľadne služby O2 Modrý Paušál, tak sa nemusíš ničoho obávať. Pretože:
1. hovor je monitorovaný (to zaručuje, že ťa telefonický operátor, nemôže závadzať ani zneužiť tvoje údaje, keďže ich poskytuješ len na účely zrealizovania tvojej objednávky)
2. Karta by ti mala prísť do 10 pracovných dní kuriérom
3. Ak karta nepríde, zástupcovia O2, teda pracovníci callcentra sa ti ozvú, že bol nejaký problém (nesprávne údaje, kreditná zábezpeka, nevyplatené faktúry,atď.)
Samozrejme na Slovensku je tých externých callcentier dosť, čo robia na projekte O2. Jediné, čo nesmie odznieť v hovore je rodné číslo, na základe zákona o ochrane osobných údajov.
Operátorka, ktorá s tebou spísala objednávku, je povinná ťa upozorniť, že hovor je monitorovaný a taktiež pokračovaním v rozhovore s ňou vyjadruješ súhlas so spracovaním verejne dostupných údajov za účelom predstavenia marketingovej akcie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ja som pred pár rokmi riešila niečo s o2 a kedže karta ktorú som mala dočasne na maminu vyžiadali si od nej osobné údaje, číslo OP a podľa toho si preverili, či je to skutočné Nemaj strach A ak to bolo o2 číslo niet sa fakt čoho báť. Držím palce!
zistis
a udaje z OP sa daju fajne zneuzit..ale treba rozmyslat no
1. hovor je monitorovaný (to zaručuje, že ťa telefonický operátor, nemôže závadzať ani zneužiť tvoje údaje, keďže ich poskytuješ len na účely zrealizovania tvojej objednávky)
2. Karta by ti mala prísť do 10 pracovných dní kuriérom
3. Ak karta nepríde, zástupcovia O2, teda pracovníci callcentra sa ti ozvú, že bol nejaký problém (nesprávne údaje, kreditná zábezpeka, nevyplatené faktúry,atď.)
Samozrejme na Slovensku je tých externých callcentier dosť, čo robia na projekte O2. Jediné, čo nesmie odznieť v hovore je rodné číslo, na základe zákona o ochrane osobných údajov.
Operátorka, ktorá s tebou spísala objednávku, je povinná ťa upozorniť, že hovor je monitorovaný a taktiež pokračovaním v rozhovore s ňou vyjadruješ súhlas so spracovaním verejne dostupných údajov za účelom predstavenia marketingovej akcie.
Viem, o čom hovorím...