-„Prosím“

-„Ahoj Max, tu je Natália.“

Zastavenie srdca nastane, keď elektrický signál, ktorý uvádza do pohybu srdcovú pumpu zlyhá. Srdcový rytmus môže byť veľmi rýchly alebo chaotický (alebo oboje) a srdce nie je schopné dostatočne pumpovať krv. Niekedy môže zastavenie srdca spôsobiť aj infarkt, inokedy to môže byť zastavenie dýchania, poranenie elektrickým prúdom, utopenie, šok alebo trauma. Môže nastať aj z inej neznámej príčiny. Napríklad keď Vám volá ženská, ktorá Vám volať nemá.

Zastavenie srdca nastane ak srdce máte. Maxovo srdce sa dalo na péenku s dodatkom, že sa vráti len v tom prípade, ak ho Max konečne prestane odsúvať na vedľajšiu koľaj. Vlastne mu nič nebolo, len trucovalo, lebo sa cítilo menejcenné. Maxovi to bolo jedno, zo srdcom sa netrká ani neojebáva, tak zatiaľ nech si trucuje koľko chce.

-„Zabudol si si kľúče v triede. Robila som ešte nástenku a upratovačka ti ich našla v lavici, tak či ti ich stačí dať v pondelok, lebo už v škole nikto nie je z vašej dediny, nemám ti ich po kom poslať.“

Kreatívny môže byť každý, no nie každý svoju tvorivosť naplno využíva, tvrdia zhodne odborníci. Tvorivosť je dnes chápaná predovšetkým ako schopnosť tvorivo riešiť problémy, pozerať sa na veci inak, flexibilne nachádzať skryté, nové súvislosti a originálne dôjsť k hodnotnému riešeniu. A toto pánbožko Maxovi nadelil hojne, predsa len pri tom všetkom čo mu nenadelil, sa mu táto schopnosť zišla. Prúserom predísť nevedel, ale vedel sa z nich vymotať a ešte ich využiť vo svoj prospech.

Zdvihol sa, vyšiel z terasy pri hajzle aby ho tí dvaja nepočuli.

Max sa vracal z víťazoslávnym úsmevom na tvári.

-„ Maximilián, čo ti je smiešne? “

-„ Tento úsmev poznám, pán sveta, volačo mu vyšlo. Kto to ból?“

-„ Nejdem dnes s Vami piť. „

-„ Já som to tak vedééél.“

-„ Naser si. A nech sa ti nestoporí!“

-„A šak povec kto to bol, si zdrhol hneď jak si to zdvihol, to je kerá čil? Tá mladá? Čí ideš oprášiť staré vzťahy.“

-„Kurva, a do hovorí, že budem s voláku ženskú?!“

-„ A ským budeš s chlapcom?“

-„ Ale hovno. Ten úsmev poznám. Kerá to je, kvôli ktorej sa vyjebeš na kamarátov?“

-„ Nechaj ho. Nech si nasere.“

-„ Ale nenehám, šak pozri jak mu svietia očká, šak to by nebol ón aby sa nepochválil.“

-„Natália.“

Vynadali mu jaký je idiot, popriali mu to najhoršie a ešte sa mu aj vysmiali, že aj tak nič nebude, lebo ona príde, dá mu kľúče a odíde a on aj tak potom príde večer za nimi, napije sa jak bombardér a z predzápasovej tradície sa nič neporuší. Človek by si pomyslel akí sú to nahovno kamaráti. Ale tak to nie je, chlapi na rozdiel od ženských neprejavujú priateľstvo teatrálnymi teplými spôsobmi ako sú objatia, bozky na líce, komplimenty a to všetko je ešte sprevádzané zvýsknutím a jačaním. Chlapi si vynadajú do kokotov. Vedel, že mu prajú a že na neho nejsú nahnevaní. Vedel, že keď ich potrebuje, tak na nich sa vždy dá spoľahnúť, aj keď bez kokota, chuja a debila sprostého sa to nezaobíde. A to oni dvaja, ešte nadávkami dosť šetrili, ostatní chalani z partie, tí sa s tým toľko nesrali, predsa len už pracovali a práca nielenže šľachtí ale naučí ťa nadávať.

Ale v jednej veci mali tí dvaja debili pravdu, dosť námahy ho stálo presvedčiť ju nech mu večer tie kľúče prinesie, takže to aby ostala a išla k nemu dovnútra, na to musí byť génius.

Gejnius! To je ono. Dobre, že si na neho spomenul. Gejnius, bol Maxov záložný rozum. Ak si nevedel dať zo svojim životom rady, alebo jeho intriga, plán na nejaké bezbranné nežné srdce mala nejaké chyby, tak Gejnius vynadal, vysvetlil, znova vynadal a poslal do piče.

-„ Čo zase odo mňa chceš?“

Max mu vysvetlil situáciu, samozrejme pridal, že mu na tej babe fakt záleží, ale ona si myslí, že je absolútny idiot a že jej proste dnes chce dokázať večer, že nie je taký arogantný neznamboh. Gejnius mu neveril z toho ani slovo. A keby išlo len o jeho morálne presvedčenie, tak mu ani telefón nezdvihne. Lenže Gejnius akokoľvek bol mravný, čestný a spravodlivý, takisto to bol vyjebanec, ktorý vedel jak na to. Tiež mal občas chvílky, keď sa slnil v žiare svojho ega. A Maxovi, pomáhal aj preto , lebo na jeho úspechoch si pripisoval zásluhy, síce na následky Maxových úspechov, zvyčajne vždy niekto trpel, ale to prevedenie, ten rafinovaný plán. To je umenie a Max vždy chcel dosiahnuť niečo, čo fakt stálo, za porušenie zásad. To že Max je nenapravitelný zmrd, s tým už nič nenarobí.

„-Piči, kurva, kokotná hlava zajebaná skurvená vyjebaná, do piči, zas ma využívaš, kurva do piči. Mám to!“

Gejniov plán bol geniálny.

P výdatnom obede u starej mamy stál Max doma v garáži a hľadal veci na polievanie záhrady. Gejnius bol síce geniálny, len zabudol, že Max nevedel ani jak vyzerá hadica. Ešte že sa poznal a začal sa s tým zaoberať skôr ako päť minút pred jej príchodom. Mala prísť na siedmu s kľúčmi aj nejakou knihou z ktorej sa má učiť, lebo samozrejme jeho zošit bol na takéto účely nepoužiteľný. To, že prinesením učebnice ho podporí v jeho ceste za úspešným zvládnutím maturity nehralo v jej rozhodovaní žiadnu rolu, nebola sprostá, takýto lacný trik by prekukla hneď. Ale fakt tie kľúče potreboval, síce mohol prísť naspäť do školy ale to by mu zabralo minimálne hodinu a ona musela ísť pre sestru do škôlky. Najdôležitejšie bolo to, že bola vychovaná pomôcť ľudom a Max bol v telefóne, úplne iný ako v škole. Bol slušný, milý, príjemný a pokorný a zdal sa byť v dosť blbej situácií. Mohla ho počkať maximálne polhodinu. To že, Max by to stihol aj do polhodiny, to už nevedela, a jemu sa trepať do mesta nechcelo. Musel by utekať na zástavku a to sa mu už dupľom nechcelo. Tak sa dohodli, že príde a prinesie mu to a on jej za to sľúbi, že v pondelok sa naučí aspoň niečo, aby sa na prvom doučku mali aspoň od čoho odraziť. Vlastne bol k nej prvýkrát normálny a to rozhodlo.

Už bolo za desať sedem, najvyšší čas rozbehnúť Gejniov plán. Roztiahol hadicu, vybral veci na umývanie auta, napustil vodu do kýbla, šlahol tam potrebné ingrediencie, zapol vodu a začal umývať auto a občas trafil psa , nech si to natrénuje. Chvalabohu bolo teplo. Inak by sa ten plán uskutočniť nedal. Zavolala Natália, vysvetlil jej kde býva, že to ľahko nájde, že on jej teraz nemôže ísť na proti.

Pes bol pravdepodobne dosť nasraný, že Max ho oblieval s vodou, tak mu vyhlásil vojnu a jeho prvý útok bol na špongiu. Max sa nestihol ubrániť, lebo pred domom zaparkovala Natália.

A pes sa už rozbehol aj zo špongiou do záhrady.

„ Trulo sprostý, pes nepotrebný, vráť sem tú špongiu!“

Natália vyšla z auta, ani nevypla motor, lebo čakala, že mu dá kľúče, učebnicu a pôjde preč. Ako zbadala Maxa, ktorý zahodil hadicu a rozbehol sa za psom , musela sa smiať, vypla motor a vošla do dvora, vedela, že je sám doma a keby aj nebol, zvyčajne rodičia idiotov sú v pohode a nechcelo sa jej tam stáť pred domom, lebo ktovie koľko bude trvať záchrana špongie. Voda tiekla po celom chodníku a Max sa snažil vykšeftovať vzadu za garážou špongiu za hrsť granúl, keďže ženy vedia robiť dve veci naraz, tak ako sa rozosmiala nad celým týmto nepodareným divadlom, popri tom aj vypla vodu, nech si to tu ten chlapec nevytopí.

-„ Há necháš sa odrbať jak vždy, hajzel jeden nenažraný, za žrádlo by si predal aj mater, pes sprostý nepodarený, teraz budeš zavretý, lebo si naivný, ty jeden..“

-„Ahoj Max.“

-„Ježikriste, jak som sa zľakol, ahoj.“

Natália sa nevedela prestať usmievať.

-„Asi nemáš čisté svedomie, čo si spravil tomu psíkovi, že ti zobral špongiu?“

-„ Nezastávaj si ho parchanta, vždy keď doma musím niečo urobiť, tak mi to sťažuje, lebo vie, že aj bez toho s tým mám problémy. Inak Natália, keď si už tu prosím ťa, pomôžeš mi na minútku, nech sa nezadrbem celý od vody, chyť hadicu a lej mi vodu, rýchlo to umyjem ešte pokial je svetlo a teplo. Lebo sám by som to robil do rána. Si úžasná. Ďakujem.“

-„ Max?! Neuškodilo ti slnko, si v pohode? Ty si mi práve povedal, že som úžasná. To je tvoj prvý kompliment odkedy sa poznáme.“

Zahľadel sa na ňu. Konečne nebola oblečená ako šprt, konečne bola oblečená primerane na svoj vek, v čiernoružovej adidas teplákovej súprave a v bielom tričku s výstrihom, odkiaľ na neho pozerali..

-„ Natália, ty máš odkedy prsia?“

Ten tón s akým to povedal, nebol ten arogantný, urážlivý na aký bola zvyknutá. Neurážal ju ale si ju zdravo doberal. Neboli v škole a celé to bolo také iné. Ani sa nenazdali a auto bolo umyté a po celý čas sa len doberali, smiali sa jeden z druhého, aký je ten druhý nešikovný, aj keď jediný nešikovný tam bol Max.

-„ Natália?“

Max ešte striekal auto čistou vodou, ať se to blyští a ona si išla obliecť mikinu.

- „ Niečo ti dlžím.“

Otočil sa k nej a z prúdom vody ju trafil celú jak tam stála v celej svojej kráse.

-„ Veselú veľku noc!“

Strašne sa začal smiať jak tam stála s mokrým tričkom a nemohla tomu uveriť, čo tento debil zas vykonal. Lenže teraz ho prekvapila zase ona, rozbehla sa k nemu, vytrhla mu hadicu z ruky a pokiaľ sa stihol rozbehnúť niekam preč, bol celý od vody už aj on, ale podstatne bol mokrejší, lebo on to šplechol len zo srandy, ale ona mu to nandala z pomsty.

-„Ty si taký magor, jak teraz pojdem do auta, šak som celá mokrá, si ty normálny?“

Ale smiala sa a to bolo dobré znamenie.

„-Prepáč, ale neodolal som, to proste samé. Poď do vnútra, dám ti tričko nejaké pokiaľ ti toto uschne.“

-„ Max ja ťa neznášam.“

Ešte poobede keby jej niekto povie, že bude dnes večer u Maxa, tak ho vysmeje a pošle do riti, že jak si môže myslieť takú bohapustú sprososť. Lenže človek mieni, Pán Boh mení..

 Blog
Komentuj
 fotka
emzaaak  15. 4. 2019 21:47
Začína to byť dobré.
 fotka
erixa  15. 4. 2019 22:33
Chýba tam Stiflerova mama... ale aj tak sa teším na ďalšie časti
Napíš svoj komentár