Človek sa zobudí spotený a premýšľa čo sa deje. Stratená pôda pod nohami alebo mu narástli v noci krídla? Netuší. Buď dlho padal alebo letel smerom k vesmíru. Zdĺhavé a kladno-záporne prepletené pocity...

Sen či nočná mora, netuší ako nazvať proces či jav, ktorého sa zúčastnil... ho na niekoľko hodín zabarikádoval pred vonkajším skutočným svetom a naplnil iracionálnym poňatím niečoho nepochopiteľného.

Teraz nechápe. Nemá predstavu čo znamenal, no túži túto záhadu rozlúštiť i keď vie, že je to vo väčšej pravdepodobnosti nemožné. Dej sa rýchlo stráca do prázdna, nejasnosť scenára a neprehľadnosť účinkujúcich.. taktiež zabúda na samotnú podstatu priebehu.

Leží nemo... hľadí do steny a dúma. Zapája všetky mozgové bunky a neústupne hľadá všetky pozostatky tohoto úkazu, ktorého nákaza núti zostať v posteli o čosi dlhšie a premýšľať...

Veľmi sa nedarí... Obyčajné útržky nič podstatné nehovoria.
Ostáva len zmieriť sa s tým, že sny patria k večne nepochopiteľným javom, ktoré na určitý okamih obalamutia myseľ a nútia nás na ďalší deň rozoberať ich asi nezmyselnú podstatu.

A smejú sa.. pretože vedia, že sa nám to nikdy nepodarí. Čiže sú to nefér hráči. Dávajú nám možnosť zvíťaziť nad nimi, aj keď vedia, že je to nemožné a oni už dávno nad nami vyhrali.

 Blog
Komentuj
 fotka
dieromantic  22. 2. 2012 23:16
nesúhlasím, sny nie sú len sny, kto neverí svojim snom, nesplnia sa mu, a niekedy sa ti naopak splnia aj tie, ktoré nechceš aby sa splnili, asi to nedáva zmysel, že ako sa ti môže splniť sen, ktorý si neželáš, to sú tie sny, ktoré sa ti snívajú a vstupujú ti do nevedomia samé a zobudíš sa ráno z nočnej mory a si rád, že to bol len sen, ale bohužiaľ niekedy to nie je len sen, a potom sú tie, ktorým nikto neverí, že sa ti splnia, len ty a všetci ťa majú za blázna, ale ty im veríš a potom, keď sa ti splnia, to ostatní pochopia, alebo len skôr s nemým úžasom pozerajú a neveria vlastným očiam, ušiam... ale dôležité je to, že ty veríš
 fotka
estinellka  22. 2. 2012 23:20
Nehovorím o snoch, ktoré si stanovujeme. Hovorím iba o takých nezmyselných nereálnych snoch, ktoré sa nám v noci občas snívajú.
 fotka
dieromantic  23. 2. 2012 09:52
ja vravím o aj aj, o obidvoch
Napíš svoj komentár