Tak čo chceli by ste? ....hmm aj ja. Nemám. Škoda. Ale keby mám nekúpim si auto, neuložím ich na sporenie na starobu, nedám ich na drahú dovolenku, nekúpim si zlaté tehly(to by aj tak bolo mál , tentokrát nebudem ani myslieť na budúcnosť, na to čo by mohlo byť o desať rokov, nebudem ich šetriť na horšie časy a schovávať pod podlahou desiatky rokov, že aspoň malá rezerva, nepreflámujem ich v bare a nenakúpim priateľom darčeky, ktoré v skutočnosti nepotrebujú, nespravím si v chladničke doživotnú zásobu potravín, neurobím za ne zo seba hviezdu a la zmenáreň, neskúsim vyskočiť na lane z lietadla a nebudem sa potápať s delfínmi. Aj keď aj toto by som chcela. Ale sny sú iba sny.

Čo keby som bola sebecká a všetko minula na cestovanie? Videla krajiny, ktorých krásu celý život obdivujem. Spoznávala históriu pomocou sprievodcov, ochutnala každé jedlo, ktoré ma tak vždy tak lákalo, z každej kuchyne troška. Videla rôznych ľudí a okúsila rôznu kultúru. Prekročila všetky hranice a skúšala veci, z ktorých som mala doteraz strach.(to aby som si pavúka kúpila).Už len to, že by som mohla by ma spravilo šťastnou ani by sa to nemuselo vyplniť...len to, že nie redbull ale peniaze dávajú krídla.

A čo keby som nebola sebecká? Zamyslela sa nadtým, že niekomu zmení celý život aj 100eur a vakcína, ktorú by si za ne mohol kúpiť, niekomu aj 10 keď umiera hladom, niekomu 5euro, keď chce ujsť na autobusy z krajiny, v ktorej sa bojí žiť pretože je pohltená vojnovým konfliktom a nemá na lístok. Koľko asi tak stojí kúpiť si slobodu? Zdravie? Za akú cenu sa človek nasýti?

Ešte vás trápi, že ste neboli v Karibiku? Alebo, že ste nevideli Rím? Že sused má lepšie auto ako vy? Že s manželkou nemáte taký pekný dom ako by ste chceli?.....Tak sme sa nepochopili...
I keď sme len kapky v mori máme možnosť zmeniť aspoň to,že prestaneme byť takí sebeckí, začneme si odpúšťať hlúpe chyby a uvedomíme si , že nikto nie je dokonalý a nikto ale naozaj nikto to nema v živote úplne také ľahké ako sa vám môže zdať...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár