Je mi ľúto, že tu o nich ešte nebola reč....teda možno už bola len som si to nevšimla. Zaslúžia si byť tu spomenuté, lebo sú to Hviezdy s veľkým H. Väčšie ako hviezdy birdzu
Vedia všetko. O všetkom, čo sa deje v ich blízkosti, v ich okolí, čo sa ich bezprostredne týka ale hlavne to, čo sa ich vôbec netýka. Majú talent v domýšľaní a vymýšľaní.
Ich slovník je veľmi bohatí a rečnícke schopnosti mimoriadne.
Ale, čo je ich hlavným plusom.....ich pohotovosť a aktuálnosť...
Že kto to môže byť? ? ? ? ? ? ? Typicke dedinské KLEBETNICE.
tí, čo bývajú na dedine mi dajú za pravdu......
Bežný deň dedinskej klebetnice spočíva v namáhavej práci. Videli ste film Slunce seno... atd? Natočený podľa skutočných udalostí Staré babky väčšinou cely deň zháňajú informácie:idú do dedinkých potravín(obchodu)kde verte tomu sa vie o všetkom, stretne sa tam Maruša, Heľa, Maňka a hned sa vie o niečom novom, predavačky totiž nezaostávajú, každý deň chodia na kávu, vždy do inej , , kamošky"kde vedú dlhé vysokointelektuálne debaty, poznám také, ktoré celý deň stoja na ulici pred domom a odtiaľ vše pozorujú, čiže im nič a nik neunikne.
Vedia váš nočný príchod domov a nezabudnú to niekomu povedať, vedia s kým ste došli domov, na akom aute, vedia kde ste boli. Nikdy totiž nepracujú ako jednotlivci....je to presne ako vo vyššie spomenutom filme.....jenda niečo vie, berie píšťalku a už zháňa druhé.
Vedia veci, ktoré nevedia vaši rodičia.
Kto nezakúsil neuverí.
Ksždá jedna moja suseda patrí do tejto partie.Je blbé, že na našej ulici s jednou výnimkou, bývajú samé straé babky a k tomu také výnimočné.Ťažký to život

 Je to možné?
Komentuj
Napíš svoj komentár