Snívam a pomaly zisťujem, že snívať nie je vôbec ľahké .Snívam o živote a o tom čo by som chcela v živote dosiahnuť. Pomaly sa moje sni rozplývajú .Zisťujem, že iný sú v nich lepší než ja .Je to bolestivé. Vedieť , čo chceš dúfať, v to hoci si tvoje podvedomie myslí, že na to vôbec nemáš a myslia si to aj niektorý tvoji blízky . Často sa pýtam sama seba či to ma vlastne nejaký zmysel. Snívať znamená dúfať v to čo nemáš a možno ani mat nebudeš .Zrazu prichádzam na myšlienku že som blázon. Veď len blázni snívajú v to na čo nemajú a možno nikdy na to mať nebudú.
Raz som snívala o tom, že sa naučím hrať na klavíri .Skúsila som to. Môj priateľ vie perfektne hrať na klavíri tak som ho poprosila či by to nevedel naučiť aj mňa. Pritvrdil mi a hneď mi dal knižku plnú nôt a zápisov. Keď si na to spomeniem v duchu si hovorím, že som si asi veľa verila. S nadšením som sa učila tony, melódie a notové zápisy. Priznám sa moc mi to nešlo, ale stále som mala nádej. Tá nádej sa postupne zmenšovala a zmenšovala až na koniec som to vzdala. S plačom som si priznala , že moje pochybnosti sa naplnili a vzdala som to .Možno sa o to niekedy pokúsim. Nuž , ale nedávam tomu veľkú nadej.
Možno sú v živote úseky plne sklamaní a úseky plne dobrodružstiev a výhier. Môj život je len jeden úsek .Život plný sklamaní neúspechov a nezdarov .Závidím ľuďom , ktorý v živote niečo dosiahli. Ľudia, ktorý nežijú život s heslom : „Prežiť si to musím ! “Myslím , že to je motto môjho života ... raz som si hľadala motta a jedno ma práve vystihovalo a to je mojim mottom: „Pokým dýcham, dúfam! “

 Úvaha
Komentuj
 fotka
adsy  10. 12. 2009 23:06
Vždy choď za svojimi snami a snaž sa o ich splnenie. Aj to hranie na klavíri. Nechcem byť zlý, ale nemala si sa vzdať. Skús to znova: Neúspech nás učí, že porážka sa dá prežiť. Neuspieť nie je hanba. Hanba je báť sa vstať a skúsiť to znova. Druhá šanca je ako vzduch, každý na ňu má právo. A teraz najdôležitejší citát: Budúcnosť patrí tomu,kto verí v krásu svojich snov. Choď zas svojimi snami a nikdy sa ich nevzdávaj. Aj keď niektoré možno nedosiahneš, ale aspoň sa priblížiš k ich splneniu. Človek nie je dokonalý tvor, ale tým, že sa tú dokonalosť snaží dosiahnuť sa jej aj približuje.
Napíš svoj komentár