Niekde veľmi ďaleko , ale naozaj veľmi ďaleko stál opustený takmer opustený hrad .Stál na okraji sveta v jednom vysokom dube. Z vonka vyzeral ako starý , spráchnivený , dutý dub. Nikomu by nenapadlo , žeby sa tam skryla celá krásna, veľká záhrada , v ktorej rástli tie najkrajšie letné kvety a pri nej veľký , kryštálový zámok , v ktorom bývala princezná .Na hrade bola veľká páperová hviezda , ktorá držala celé kráľovstvo pokope. princezná bola veľmi opustená .Zanechala ju tam matka , keď mala princezná pätnásť rokov .Totiž zomrela veľmi krutou a pomalou smrťou .Dal ju zajať princ Bonifác a ukrižoval ju Pred smrťou hovorila princeznej: „Dcérenka moja keď umriem , tak sa musíš vybrať do sveta , aby si si našla ženícha.“ Princezná sa ale bála ísť sama do sveta a zanechať kráľovstvo bez kráľovnej.
Jedného dňa sa však vybrala do sveta a zanechala kráľovstvo tým , ktorým najviac dôverovala trpaslíkom dobrotníkom .Mali dlhú bradu takmer až po kolena , fúzy zakrútené dohora, malú postavu a zo všetkého najviac dobré srdce .často chodievali strážiť kryštálové kráľovstvo a keď bolo treba tak aj v noci .Keď princeznú odišla začali sa diať strašne veci. Totiž princ Bonifác sa dozvedel , že princezná odišla a chcel sa zmocniť kráľovstva .potom by jeho územie bolo najväčšie v rozprávkovom svete .Aby princeznine kráľovstvo zničil potreboval poriadny plán . Tak si dal zavolať tých najvzdelanejších mudrcov . Oni sa mu museli najprv zaprisahať , aby nikomu nevyzradili čo chce Bonifác urobiť .Keď už bol Bonifác presvedčený , že sa to nikto nedozvie začali sa dohovárať .Prvý mudrc radil: „Prepadnime kráľovstvo a rozsekajme hviezdu na márne kúsky! “Ale Bonifác namietal: „Nie to by bolo veľmi nápadné a potom by si ma nezvolili za kráľa .“Druhý navrhoval: „Dostrieľajme ju šípmi a ona sa potom rozpadne. “Bonifác sa zamyslel: „ Nieje to zlý nápad ale niečo tomu chýba. “posledný radca vykríkol : „Už to mám .Dostrieľajme ju zápalnými šípmi. Potom zhorí .“Bonifác sa im štedro poďakoval a aj zaplatil .Ale netušil , že ho jeho verný sluha počúval za dverami. Tomu to nedalo pokoja. nechcel , aby princeznine kráľovstvo zaniklo. A tak ihneď utekal do kryštálového kráľovstva , kde práve trpaslíci robili na počesť kráľovnej veľké, červeno - bordové, kvetinové srdce .Všetko im vyrozprával a oni mu povedali hlasným hlasom : „ My budeme verne stať a strážiť páperovú hviezdu. My nezradíme kráľovnú! “Keď sa o zrade dozvedel zlý čarodejník Bonifác dal sluhu popraviť. O niekoľko dní neskôr sa kráľovná vrátila so svojim ženíchom do zámku .hneď ako prišli do kráľovstva , chystala sa veľká svadba. Keď jej trpaslíci dobrotníci povedali čo sa chystal Bonifác urobiť dala ho kráľovná zajať. Ale Bonifác sa nedal tak ľahko zajať .Vymyslel nápoj , ktorý ho premiestni kam si povie .Keď prišla tá správna chvíľa tak vypil nápoj a povedal: „chcem ísť tam , kde býva človek s veľkým kvetinovým srdcom.“
A ako to povedal začal miznúť a zjavil sa v záhrade plnej kvetov. V Snehulienkinej záhrade .Snehulienka mala veľmi rada kvety .Keď Bonifác zbadal Snehulienku v dlhých šatách a krhličkou v ruke v tom momente sa mu rozžiarilo srdce a zamiloval sa do nej.
A tak sa Bonifác zmenil k dobrému a už viac nechcel zničiť princeznine kráľovstvo .na hrade sa konali dve svadby : princezná a jej múdry princ , Snehulienka s Bonifácom .Bolo im dobre pretože sa mali radi .Snehulienka a Bonifác boli každý týždeň pozvaný na piknik pri veľkom bordovo -červenom srdci . Kiežbich sme sa aj mi mali tak dobre ako princezná . Nuž rozprávka je rozprávka.

 Rozprávka
Komentuj
Napíš svoj komentár