Buď sa mi to zdá alebo má skutočne každý druhý človek nejaký mp3 prehrávač alebo aspoň diskman. Nikdy som nevlastnil niečo také a pred nejakou dobou mi to začalo vŕtať hlavou.
Nikdy som nepočúval hudbu vo vlaku, v trolejbuse, cestou do školy, na prednáške alebo hocikde inde. Ani mi to nejako nechýbalo. Ale ako tak rozmýšlam, tak je to asi celkom fasa vecička. S nejakým takým prehrávačom by som mohol svoje obľúbené hudby počúvať prakticky kdekoľvek a kedykoľvek.
Ale má to aj svoje muchy - a nemalé. Narážam na jav, ktorý sa vyskytuje u ľudí, ktorí skoro neustále počúvajú hudbu. Ja počúvam hudbu prakticky nonstop, keď som doma alebo doma-na intráku. Iba zriedkakedy to vypnem a som potichu. Počúvanie hudby je akýsi únik od vlastných (často ťaživých) myšlienok. V hlave nám hrá hudba, na myšlienky sa ťažko dá koncentrovať, vytesnujeme ich notami. A to nie je dobré. Závisláci na hudbe sa možno aj boja svojim myšlienok. To už hraničí s ujetosťou. To sa mi nepáči. Som v takom štádiu možno, takže nechcem byť ešte na tom "horšie", že by som mal v hlave hudbu, aj keď idem po vonku.
Na jednej strane by to bolo príjemné, ale strane druhej to už by bolo moc. Moje choré myšlienky mi nestoja za to Mám ich rád.
A ďalšie plus života bez mp3 prehrávača a podobnej veci - ušetrím A ešte aj ten aspekt tu je, že sa nechcem obklopovať ďalšími vecami. Mám okolo seba veľa vecí a prichádzam na to, že už nechcem ďalšie. Ľudia sa obklopujú vecami, čím viac vecí, tým viac starostí, tým viac potrieb (ktoré sú umelo vyfabrikované marketingom a reklamou). V niektorých krajinách ľudia nemajú nič a predsa sú šťastní. My sme uplne v prdeli v tomto ohlade.

 Blog
Komentuj
 fotka
cobra  7. 2. 2006 12:19
Super blog. Najlepšia je posledná veta. Inak, ak uvažuješ nad kúpou mp3 prehrávača, radšej sa zamysli nad kúpou nového mobilu s mp3 playerom. Je to síce náročné na prachy, ktoré ako študent, predpokladám, až tak nemáš. Ale oplatí sa to možno viac. A keď nepočúvaš hudbu na cestách... Ver mi. Neoplatí sa ti ho zbytočne kupovať. Ja si neviem predstaviť ako chodím po Blave a v ušiach mi hrá(aj keď výborná) hudba. Keď som vonku, chcem proste počuť všetko okolo seba. Maj sa pekne. čau
 fotka
dusand  7. 2. 2006 13:55
He posledná veta. No, tak to vyzerá.



A nad mobilom, ktorý by zvládal mp3ky som rozmýšlal, ale v tomto štádiu už nad tým ani neuvažujem. Zatial lámem palicu nad počúvaním hudby mimo intráku/domu.
Napíš svoj komentár