Nepočúval som rádio. Dodnes. Pri raňajkách som si zapol rádio, lebo som nechcel mať ticho a reprák k počítaču mi nejako vypovedal. Mal som tam naladené Radio_FM. Tak si pekne raňajkujem a počúvam rádio.
Hovorili o napalovaní hudby a tak podobne. A moderátor vyzval poslucháčov, aby mu napísali, aký album si kto naposledy zohnal (kúpil, skopčil, to je jedno). No a bola tam zamontovaná aj nejaká cena (cdčko), ktoré niekto vyhrá.
Tak som si pomyslel "hmm...napíšem mu. Prečo nie". Tak som im do rádia napísal, že najnovšie mám a počúvam PJ Harvey - Dance Hall At Louse Point a že sa mi to moc páči. A práve keď som písal tie riadky, tak v rádiu zaznela upútavka na reláciu Gitarový reset (ide dnes o 22.00) a v nej som zaregistroval kúsok pesničky práve od PJ Harvey. Tak som sa pousmial a pripísal som do mailu, že práve počujem v tej upútavke PJ Harvey.
Odoslal som mail a pokračoval v raňajkách. Pozorne som načúval k rádiu, aby som nezmeškal, keď budú čítať maily. Netrvalo dlho a moderátor (volá sa Ego - zdravím začal čítať reakcie poslucháčov. Mimo iných prečítal aj mail odo mňa.
Bolo veľmi zaujímavé počuť v rádiu, čo som pred pár minútami napísal. Je to také bezprostredné. Mal som z toho radosť, tak som im napísal ešte jeden mail, že "jupííí, prečítali ste moj mail! Prvýkrát píšem do rádia a hneď to tam prečítajú. Odteraz sa budem častejšie zapájať."
Po chvíli sa vo vysielaní znova ozval Egov hlas oznamujúc, že dnes bude súťaž trochu zmanipulovaná. Cenu nedostane poslucháč na základe náhodného výberu, ale cenu pošleme Dušanovi (už si presne nepamätám jeho slová). Vyvalil som oči, skoro som sa zadrhol rožkom, ktorý som jedol. Hustééé, pomyslel som si, keď som vykukcal posledné kúsky raňajok. Ego následne prečítal aj druhý mail, čo som im poslal. A potom pustil PJ Harvey. To bol vrchol blaženosti - počuť v rádiu Polly Jean Harvey :o) Tak som bol potešený.
Za chvílu mi prišiel mail, že nech im pošlem adresu a číslo, aby mi mohli poslať cdčko (tuším Jamie Cullum). Tak som odpísal, že toto je fakt moc, potešili ma s PJ Harvey a že tento deň sa mi lepšie ani začať nemohol, atď. A potom sme si poslali ešte zo dva maily.

Píšem vám tu o tom, lebo mi to strašne zlepšilo náladu a celý deň som počúval Radio_FM a rozmýšlal, aké je úžasné mať takúto príležitosť aktívne sa zapojiť do diania a hrania v rádiu. A celé je to také bezprostredné. Ľudia píšu a volajú do rádia, hlasujú za pesničky, vyhrávajú cdčka. Nie je to také vzdialené ako napríklad s telkou, lebo rádio neustále komunikuje so svojimi poslucháčmi. A je to obojstranné.

Potom o pár hodín neskôr bol program Online, v ktorom ľudia píšu a volajú a nechajú si zahrať pesničku. Tak som bol už taký naštartovaný, že som im tam zase musel napísať Som poprosil, aby mi zahrali (Klaudia) Breeders alebo Roe Deer alebo Sneaker Pimps. Že sa učím na skúšku a že mi to moc nejde, tak pesničkou by mi zdvihli náladu.
Za pár minút počujem prvé akordy gitár Breeders. Uf, dnes je pre mňa úplne rádiový deň! Skoro som skákal od radosti Toto tiež v rádiu nepúšťajú, tak som si to vychutnal a usmieval sa. A napísal som Klaudii, že ďakujem a že ma skutočne potešili. Ona odpísala, že sa tešia, že sa teším.
Bolo to také príjemné.

Oddnes teda počúvam rádio. Radio_FM. A vy počúvajte tiež.

 Blog
Komentuj
 fotka
kemuro  30. 12. 2007 16:14
jj,rádio_FM je najlepšie aj ja som minule vyhral album,síce som nevolal a hrajú najlepšiu hudbu na svete(slovensku)
Napíš svoj komentár