,,ES! Tak Es!" zdola som započula krik svojho brata a tiež neodbytný zvonček. Len jeden človek zvonil takto ako blázon. Boli tri hodiny, ale Andreasa nikdy nezaujímalo, na koľkú sme boli dohodnutí so zvyškom partie.



,,Neboj, to nič," Sanusa hučiaci zvonček však vydesil. Skočil do rohu a hľadel na dvere, ako keby nám pred ne hádzali granáty. Čo je smiešne, lebo ten zvonček zase až tak hlučný nebol. ,,Hneď som naspäť, ty sa neboj hej," snažila som sa ho upokojiť, ale on veľké jedovaté oči valil na dvere. To snáď nie je ani možné, čo ešte nepočul zvonček? Vyletela som z izby a dole schodmi. ,,Prečo si neotvoril ty!" zrúkla som smerom do kuchyne, pri ktorej som sa pristavila. Brat ma preťal naštvaným pohľadom, lebo sa snažil Daisy vytrhnúť puding, ktorá zhodnotila, že najlepší je, keď ním zababre brata, steny zem. Tak zlé decko ako bola Daisy, som ešte nezažila. Zvonček sa ozval naliehavo znovu.



,,Chod tomu kreténovi už otvoriť," naštval sa Liam a podarilo sa mu Daisy odzbrojiť, ale za cenu, že ona mu svoju ruku od pudingu utrela do plavých vlasov. Liam na ňu pozrel ako vrah, čo sa vyžíva v mučení malých dievčat. Keby mi mama nebola pridelila Sanusa, tak toto je moja robota. Fuuu, ešte že mám Sanusa. Aj keď aj on je ako decko, z niečoho už evidentne vyrástol.



,,Ahooooj," ozvalo sa veselo, ako náhle som otvorila dvere. Nestačila som sa do Andreasovej tváre ani pozrieť, lebo sa mi vrhol okolo krku. ,,Tak na lyžovačke bolo super," vyhlásil, ako náhle sa odtiahol. ,,Bolo tam totiž čo k videniu," žmurkol na mňa. ,,Ale je jasné, že s rodičmi, sa celý týždeň vydržať nedalo," veselo sa zasmial. Týždeň bez Andreasa, ako som to prežila? Sama neviem.



,,Tak to mi povieš o všetkom, čo si videl," Andreas si skopol z nôh tenisky. Bol bez bundy, asi len preskočil plot, lebo vonku stále mrzlo. Andreas sa s rodinou prisťahoval do vedľajšieho domu pred dvoma rokmi. Akurát sme sa s mamou vrátili z mesta, keď oni vykladali. Ako náhle nás Andreasov otec uvidel, zavolal nás k sebe. Chcel sa zoznámiť. Vtedy z dvora vykukol on, Andreas a hneď mi vyrazil dych. Bolo mi jasné, že tento chalan bude hodne zvláštny. Bol len o kúsoček vyšší ako ja a to znamenalo, že na chalana vážne nízky, oči aj vlasy mal farby čokolády a jeho rysy boli hrozne jemné. Plné pery a dlhé riasy, len viac dodávali dievčenský vzhľad. Obliekal sa do svietivých farieb. Aj teraz mal na sebe tesné biele gate s opaskom, ktorý hral veselými farbami a ružové tričko s obrázkom. Oči si vždy obtiahol ceruzkou.



,,Ahoj, Liam, hrozne ti to sekne," Andreas nahliadol do kuchyne a hneď sa začal pochechtávať, keď uvidel Liama s pudingom vo vlasoch. Liam Andreasa rád nemal a to z jasného dôvodu. Andreas bol gay a rozhodne to správaním, gestami a všetkým možným rád dával najavo. Ale Liam aj ja sme boli vychovaní tolerantne. Liam nemal rád len konkrétne tohto metrosexuálneho gaya. Kelím, ktorý sa mu podarilo vytrhnúť Daisy, po ňom šmaril. Andreas sa mu ledva vyhol, ja som už bola na polceste do izby. ,,Ten má náladu," zasmial sa veselo, keď sa mi zaradil po boku.



,,Musel ostať doma, starať sa o malú," trhla som ramenami a znovu sa mi vynorila spomienka na naše prvé stretnutie. Pamätala som si, ako Andreas vystrčil hlavu spoza plota s tým kúzelným úsmevom. Bol o rok mladší než ja. Aj vtedy na ňom prevažovali svietivé farby. Otec na neho kývol. Andreas k nám podišiel a najprv podal zdvorilo ruku mame a následne si zmeral mňa. ,,Ahoj, ja som Andreas. Som tvoj nový sused a som gay. Otec vraví, že sa mám rýchlo aklimatizovať a nájsť si tu kamarátov, takže budeš moja kamarátka?" dostal vtedy zo seba na jeden nádych a ja som mu ohromene odpovedala, že trebárs aj tá najlepšie. Od tej chvíle som sa ho nezbavila. Andreas bol hrozne zábavná kopa, vždy s dobrou náladou. Tohto chalana ste museli buď milovať alebo nenávidieť. Pri ňom žiaden stred nehrozil.



,,Vážne," zatiahol zadumane. Jeho rodičia vedeli, že je gay. Povedal im to, keď mal dvanásť. Vážne, nekecám dvanásť. Rodičov si úplne vážne posadil za stôl a vyšlo z neho toto vyhlásenie. Jeho otec na moment zlosťou sčervenel, ale jeho matka sa začala smiať a upokojila muža, že nech to nechá tak. Andreas len pozerá pričasto televíziu. Má dvanásť a rozhodne ešte nemôže vedieť, či je gay alebo nie. Andreas sa síce paprčil, ale jeho otcovi vysvetlenie jeho manželky úplne stačilo. Andreasova matka vyhlásila, že chlapec má len blbé obdobie a nech to nechá tak. Muž svojej žene úplne uveril a nechal Andreasa seknúť s futbalom, na ktorý ho vždy ťahali s revom. Andreas sa začal obliekať tak, ako sa oblieka dnes. Jeho otec na to chvíľu kašlal a potom sa do toho začal zapájať, čo znamenalo, že pokojne mu platil extravagantné oblečenie a sarapatičky z drogérie. A ako roky postupovali, asi si zvykol na myšlienku, že chlapec nemal len nejaké blbé obdobie. Dnes mu už bolo sedemnásť a stále tvrdil, že je gay. Jeho rodičia si teda na to zvykli úplne nenápadne.



,,Sanus," vošla som do izby. Chlapec už sedel na posteli, ale keď uvidel, že som nevošla sama, zoskočil z postele a natlačil sa do rohu.



,,Pá áni," dostal zo seba spontánne Andreas a pokúsil sa k nemu priblížiť, ale ja som ho čapla za ruku a v zápore som pokrútila hlavou. Sanus si Andreasa prezeral veľkými očami. Videl ho prvýkrát.



,,Nemusíš sa báť," ja som si k Sanusovi kľakla a ten sa na mňa zavesil. Už som Andreasovi Sanusov stav vysvetľovala. ,,Andreas by ti neublížil, že?" otočila som sa na svojho priateľa. Tomu sa evidentne páčilo, ako Sanus vypadá, čo som sa nemohla diviť, aj mne vyrážal dych.



,,Jasne, že nie. Ja?" Andreas hravo zatiahol a sadol si na kraj postele nespúšťajúc z chlapca oči. Sanus sa v mojej náručí zamrvil, už zistil, že mne môže veriť, ale môže veriť aj každému, komu verím ja? Len som mu ešte do vlasov šepla ,,neboj" a pobozkala som ho na spánok. Sanus mi venoval posledný pohľad a po štvornožky sa priplazil k Andreasovi. Položil mu ruku na koleno a vydvihol sa k jeho krku. Začuchal ako pes.



,,Vonia," skonštatoval chrapľavo a znovu vyskočil na posteľ ignorujúc prekvapeného Andreasa. Vedela som, čo tým vonia, myslel. Andreas používal tie najlepšie a najznačkovejšie voňavky.



~*~



Nemôžem tvrdiť, že som z neho nebol doslova vyhúkaný, ale Es to vystihla presne, keď mi hovorila, že je ako dieťa. Dlho sa na neho nedalo pozerať ako na sexi chalana, ale skôr ako na šesť ročné chlapča, ak nie ešte menej.



,,Takže ho máš na krku dvadsaťštyri hodín denne v podstate a Liam vyfasoval malú?" ležal som na posteli na bruchu a sledoval, ako sa Es snaží Sanusovi vysvetliť, že mobilom sa nehádže, ale bez úspechu. Bol doslova nadšeným, keď sa mobil rozletel na niekoľko častí. Ešte šťastie, že Es mala takú zásobu mobilov. Jej strýko mal záľubu na každý sviatok svojej neteri a synovcovi poslať mobil. Keď minulý rok dostala mobil aj malá Daisy, Camilu skoro porazilo a snažila sa mu šetrne vysvetliť, že tak malé dieťa mobil naozaj nepotrebuje. Hoci s Esiným strýkom sa veľmi hádať nedalo. Vždy mal nejaké argumenty, nech už boli hoc ako šialené a nepravdepodobné.



,,Hej a rozhodne mám radšej na krku jeho ako Daisy, ešte stále je prehnane živá a všetko demoluje, rozoberie, vypitve a tak ďalej," musel som uznať, že Sanus je rozhodne lepší. Teraz si len ľahol do Esinej náruče a bol pokojný. Myslím, že ten mobil musel rozbiť preto, lebo sa ho bál, keď zvonil a vibroval.



,,V každom prípade trochu Liama ľutujem," uškrnul som sa na Es, ktorá len pretočila očami. Celá naša partia vedela, že som do Liama tak trochu platonicky zamilovaný. No dobre dosť buchnutý. S Liamom som sa zoznámil druhý deň po našom nasťahovaní. Netušil som, že Es má staršieho brata, ale keď som ho uvidel, onemel som úžasom. Bol dokonalý, ale k mojej smole hetero.



,,Inak Senia a Aiden prídu o pol hodiny," oznámila mi a hľadela do tváre svojho zverenca. Samozrejme aj Sanus mal toho veľa do seba, ale ja som už bol v tomto období, až príliš namotaný na Liama.



,,Idem si po niečo na pitie," oznámil som Es znudene. Tá ma ani nevnímala. Že som sa správal ako doma? No ja som v podstate doma bol. S Es sme sa skoro každý večer striedali v tom, kto u koho spal. Raz som spal ja u nej, raz ona u mňa. Vlastne sme sa menili takou rýchlosťou a tak pravidelne, až sa nám raz stalo, že ona spala u mňa a ja u nej, až ráno sme zistili, že sme sa prehodili. Bol som v podstate ako adoptívny syn jej rodičov a ona ako adoptívna dcéra zase mojich rodičov. Od doby čo som sa nasťahoval, som s ňou trávil každú voľnú chvíľu. ,,Zase neposlúchaš?" vošiel som do izby s pobaveným úsmevom.



,,Andy! Ahoooj!" zvýskla malá, keď ma uvidela a hodila po Liamovi oslintanú lyžičku. Ten sa tváril, že to nebude trvať dlho a utopí ju v umývadle.



,,Čo tu chceš?!" štekol po mne Liam nepriateľsky, schmatol handru a snažil sa si z vlasov zotrieť puding. Aj s čokoládovým pudingom v plavých vlasoch vyzeral neskutočne dobre. Modré oči ma hnevlivo prebodli. Liam nemohol tušiť, ako mi ten jeho naštvaný pohľad vadí, ako veľmi by som chcel vidieť jeho úsmev.



,,Prišiel som sa len napiť, fešák, nemusíš sa hneď čertiť," zdvihol som namyslene nos do vzduchu aj preto, že som sa snažil skryť rozpaky a smútok z jeho nepríjemne vyšteknutej otázky.



,,Ak neprestaneš, ten puding rozotierať, tak ťa predám bosorke!" vyhrážal sa Liam Daisy úplne zbytočne. Tá sa len začala smiať a ukazoval na neho, že má vo vlasoch pudingové pásiky. Daisy už Liam vystrašiť nemohol. Keď bola menšia, tak ju často vystrašil a potom plakala. Ale jej mama a Es Daisy vysvetlili, že Liam len rozpráva hovadiny a Daisy im uverila, takže už Liama neposlúchala vôbec. Na Esin zdvihnutý hlas zareagovala, ale na Liamov nie.



,,Nechcem zabŕdať, ale veľmi ti to s ňou nejde," oznámil som mu už s fľašou minerálky v ruke. Liam jej síce puding už zobral a malá nemala ani lyžicu, ale veľa predtým nakydala na stôl a tým teraz Liama poriadne zababrala. Už nemal od pudingu len vlasy, ale ja tričko.



,,Nikoho tvoj názor nezaujíma. A navyše keď si taký múdry, tak sa o ňou postaraj sám!" štekol znovu. Vedel som, že má takú zlú náladu, len preto, lebo nemôže ísť von za partiou, ale musí tu trčať s malou. Keby nechcel byť teraz niekde mimo, tak by nebol taký nervózny. Veľakrát som ho videl sa s malou aj mazliť. Mal Daisy rovnako veľmi rád ako aj Es.



,,Môžem," trhol som ramenami a on ma preťal takým pohľadom, až som mal chuť ustúpiť. Nielen preto, že jeho pohľad naozaj dokázal vraždiť, ale aj preto, že som bol o hodný kus nižší a jeho svalstvo mi rozhodne chýbalo. Preglgol som. Teraz by bola tá správna chvíľa sa mu zavďačiť. ,,Mohol by si mi ju tu nechať a ja sa o ňu postarám. Ty môžeš ísť, kam potrebuješ," pohodil som rukou smerom k dverám a bol som čím ďalej tým nervóznejší. Nezaškrtí ma tou reťazou, čo má na opasku? ,,Ja som sa už o ňou párkrát staral, takže to nie je problém. Ty jej máš už viditeľne plné zuby a tiež máš určite lepší program."



,,Takže ty mi chceš povedať, že by si si vzal túto malú pohromu na zodpovednosť, len tak? Čo za to chceš?" jeho oči sa stiahli do štrbiniek, ako čakal podraz.



,,Nič, urobím to rád. Nie je problém," ani neviem, ako som zrazu zakopol pätou o chladničku. Nedalo sa neustúpiť, pred tými modrými očami.



,,Fajn," Liamov výraz sa vyjasnil. ,,Tak si ten malý postrach ber," s tým sa zvrtol a odišiel z kuchyne. Malá začala niečo pískať o tom, že by si dala zmrzlinu, ale už bez pudingu. Pobavene som ju zobral na ruky a odniesol som ju do kúpeľne na prízemí, kde som ju opláchol. Až malú donesiem do Esinej izby, tá na mňa bude vážne škaredo zazerať.



~*~



,,Ty si sa zbláznil! Choď ju vrátiť!" zrúkla som po Andreasovi, ako náhle s malou na rukách vošiel do izby. Ako keby nestačilo, že mám na krku Sanusa.



,,Nekrič, Es, len ho stresuješ," mykol hlavou na môjho zverenca. ,,Ona bude dobrá. Že budeš dobrá, Daisy?" otočil sa na moju sestru, ale tá už teraz hladnými očami sledovala Sanusa, ešte ho nevidela.



,,Choď ju vrátiť Liamovi, toto sme si nedohodli. Ja nemám v pláne starať sa ešte aj o ňu! Čo ťa to vôbec napadlo? Nad čím si rozmýšľal? Blbá otázka, ty vlastne nikdy nerozmýšľaš pokiaľ ide o Liama, že? Tvoj jediný rozum je vtedy v nohaviciach," založila som si ruky na prsiach a pretínala som ho pohľadom. Brat určite príde až niekedy v noci, keď sa mu už malej podarilo zbaviť.



,,Čo tak kričíš?" Andreas sebou trhol, keď sa mu za chrbtom ozval hlas Senie. Nadvihla som obočie. Andreas mal síce kľúče od nášho domu, ktoré si aj tak vždy niekde zabudol, ale Senia a Aiden ich určite nemali. ,,Stretli sme vo dverách Liama. Akurát som chcela zazvoniť, keď vybehol okolo nás von ako namydlený blesk a mal mokré vlasy," zareagovala na môj spýtavý pohľad. Aiden sa oprel chrbtom o stôl a sledoval Sanusa, ktorý sa natlačil úplne do rohu, už tu bolo príliš veľa ľudí.



,,Neboj sa, oni ti nič neurobia," chlácholivo som ho pohladila po ramene. Senia bola moja najlepšia kamarátka už roky. Chodili sme spolu na základnú školu a ona bola úprimne to jediné, čo mi zo základnej školy chýbalo. Mala krásne zelené oči a hnedé dlhé vlasy pod ramená. Neviem, či by som si mohla želať lepšiu kamarátku, asi ani nie. Aiden k nej do školy nastúpil minulý rok. Bol to strašný sympaťák a výrečný. Keď mi o ňom Senia hovorila, čakala som, že sa títo dvaja dajú dokopy. Aj keď bol Aiden taký inteligentný a sympatický, do partií v škole nezapadol. Nemal rád veľa ľudí a každého ľahko urazil, aspoň tých, ktorí podľa jeho názor nestáli za námahu. Senia stála, lebo sa s ňou začal priateliť a ona mi ho potom predstavila. Tak nejako sa stal súčasťou tejto našej štvorčlennej partie.



,,Hmm, takže to je ten prípad, čo ti mama zverila?" spýtal sa Aiden na niečo, čo mu bolo jasné. Andreas prevrátil očami a položil Daisy na zem. Chyba. Malá zvýskla a rozbehla a ku mne so Sanusom. Sanus prudko vyskočil na posteľ, ukázal zuby a zvrčal. Drapla som Daisy za tričko a strhla si ju k sebe. Všetci sme na Sanusa hľadeli riadne vykoľajene. Rukami zvieral kraj postele, ceril zuby a v hrudi mu brblalo psie vrčanie.



,,Hej, pokoj, pokoj," opatrne som Daisy strčila Siene na ruky a priblížila som sa k posteli. Teraz vystrašil aj mňa. Vždy sa správal ako ten, čo sa bojí, ale toto bolo doslova útočné.



,,Nechoď k nemu," Aiden sa odlepil od svojho miesta pri stole a zdrapol ma za ruku. ,,Správa sa ako zviera zahnané do kúta. Môže byť nebezpečný, lebo je vystrašený. Je nás veľa," šepol mi stiesnene. Spomínala som už že Aiden ďalej plánoval ísť na psychológiu? Všetci okolo mňa budú psychológovia alebo psychiatri. Skvelé.



,,Mne neublíži," vyhlásila som presvedčene a sadla som si na kraj postele. Mala som pravdu, jeho ruky sa mi obtočili okolo pása a hlavu mi schoval do lona.



,,Aj tak si myslím, že je to od tvojej matky veľmi nezodpovedné. On je evidentne ťažký prípad a ona ti ho zverí? Veď ty o psychike nevieš vôbec nič," Aiden založil ruky na prsia. Stavím sa, že uvažoval nad tým, že on by to určite zvládol. Keby mu Camila zavolala, on sa o neho tiež mohol skúsiť postarať.



,,Som dosť zodpovedná a to stačí. On zatiaľ potrebuje len niekoho, komu bude veriť. Aspoň to je názor mamy, ty jej snáď neveríš?" moja mama bola pre Aidena vzor a preto sa na mňa zaškaredil. Zelené oči ma preťali namysleným pohľadom. Aiden sa obliekal úplne normálne neuznáva žiaden štýl, pre neho to bolo vrchol hlúposti. ,,Linkovať sa podľa štýlu a nehrabe vám? Čo je na tom normálne? Všetci sme ľudia a toto je len zúfalý výkrik po tom, aby som na seba pritiahol pozornosť." Vyhlasoval a Andreas si za ním zatiaľ ťukal na spánok. Aiden mal vlasy mierne do ryšavej, ale jemu to tak hrozne pasovalo. Nevypadal s tým divne naopak hrozne sexi.



,,Ja si myslím, že by mal byť pod dozorom profesionálov," trval si na svojom ďalej Aiden, až na neho Sanus vykukol.



,,Mimochodom Andreas," rozhodla som sa paprčiaceho sa Aidena ignorovať a otočila som sa na svojho suseda. Ten si medzičasom sadol na stôl a bol hrozne zamyslený. ,,Keď som kúpala Sanusa, potrebovala som si od Liama požičať nejaký ten šampón a sprchový gél," Andreas spozornel. ,,Sú na vani, chcel si poznať značky," a viac Andreasa nebolo. Preletel izbou a zmizol v kúpeľni.



,,Ten to stále nevzdal?" zaškerila sa Senia a sadla si vedľa mňa z druhej strany. Sanus sa pod jej rukou prikrčil, ale nakoniec sa nechal pohladiť po vlasoch. Daisy mal teraz na rukách Aiden. Malá sa asi Sanusa zľakla, lebo na neho valila veľké modré oči a bola k môjmu prekvapeniu ticho.



,,Nevzdal a dokonca mu sľúbil, že bude strážiť malú," pohodila som rukou smerom k Daisy. ,,Dúfala som, že mu lyžovačka z hlavy tie nezmysli nejako odstráni."



,,Hlavne, keď vezmeme v úvahu, že Liam je hetero, ktorý má každý deň inú babu," zaškeril sa Aiden, vytiahol zo šuplíka staré puzzle a povedal Daisy, že keď ich neposkladá, tak ju Andreas zavrie do Britinej voliéry. Brita bola doberman Andreasovho otca. Bola hrozne agresívna a nebezpečná. Poslúchala len Andreasovho otca a Andreasa len preto, že dostala od jeho otca bitku za to, keď ho neposlúchla.



,,Veď to je len platonická láska," vyšiel z kúpeľne ten, ktorého sme tak trochu ohovárali a vdychoval vôňu šampónu, ktorý mal v rukách.



,,To nemení nič na veci, že s tebou môže manipulovať. A nevrav, že nie. Nechal si si na seba hodiť ju," Aiden prstom ukázal na Daisy a Andreas sa zatváril ukrivdene, ale už to nijako nekomentoval. Znovu sa vyšvihol na stôl a venoval sa šampónu.



,,Hlavne sa s tým nesfetuj," zachechtala sa Senia. Sanus sa v mojej náručí uvoľnil, ale celú dobu sledoval to malé dieťa na zemi. Žeby ho naozaj to malé upískané dačo, tak hrozne vystrašilo? Veď to bolo len slabé malé dieťa.



,,Toto sa dá nazvať aj posadnutosťou," vyhlásil Aiden po chvíli ticha a šampón so smiechom Andreasovi vytrhol. Andreas zareagoval obyčajným, naštvaným ,,hej" a vrhol sa po ňom. Ale mal jednu smolu. Aiden bol rozhodne chlap. Bol skoro rovnako vysoký ako môj brat a rozhodne o dosť silnejší ako Andreas. Jediná výhoda, ktorú Andreas voči Aidenovi mal, bola tá, že Aiden Andreasovi nechcel ublížiť, inak by mu hravo vykrútil ruky a spacifikoval ho. Takto sa len vyhýbal jeho naštvaným útokom. Sanus v mojej náručí opäť začal vrčať a jeho pozornosť sa sústredila na bojujúcu dvojicu. Daisy pobavene zvreskla. Pre Sanusa to bolo asi priveľa hluku, lebo som mu musela šepkať do vlasov. Skoro ako psovi, keď je vonku ohňostroj a ja sa ho snažím upokojiť.



,,A mám to!" vyhlásil Andreas víťazne. On sa totiž na Aidena zavesil a Aiden nečakajúc, že po ňom tak skočí sa nestihol zaprieť a obaja skončili na zemi. Teda Aiden na chrbte a Andreas na ňom kľačal. ,,Ešte raz a schytáš si to," Aiden dostal od Andreasa doslova dievčenský pohlavok. Neprestával sa smiať až do chvíle, čo po ňom Daisy začala hádzať puzzle, ktoré jej prikázal poskladať.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár