- Nedokážem milovať len jedno srdce

To mi vážne povedal! A pamätám si to úplne presne aj keď to bolo už dávno. Pousmiala som sa, otočila a už sa nikdy neobzrela späť. Sľúbila som si, že sa už nikdy nezaľúbim. Chápeš .... tie Bridgite kecy o tom aké sú muži neverné svine. ( Moje naivné predstavy o mladom dievčenskom srdci a teatrálne uzatváranie veľkých širokých dvier svojho srdca ) Veľmi plytké.

Ale vydržala som ! Pár mesiacov... možno by sme ich narátali aj dvanásť. A potom si prišiel ty a ja som si povedala, že srdce je stuchnuté a treba na pár sekúnd otvoriť ventilačku. A Ty si to využil. Pohodlne si sa usadil a otvoril si pivo.

Sľúbila by som, že s tebou ostanem kým sa zemeguľa neprestane točiť no tak isto by som ti do očí povedala, že nie si ten pravý.
A vlastne pravý čo? :
Pravý otec, ktorý bude vychovávať deti najlepšie na svete?
Pravý manžel ktorý mi bude nosiť kvety a bonbošky a ľúbiť ma?
Pravý milenec ktorý ma pretiahne tak dobre že si podám ruku s Budhom?
Pravý priateľ ktorý mi bude rozumieť bez slov?
Pravý inteligent...
Pravý fešák...


Pravých je nespočetne veľa. Niektorí praví sa nachádzajú aj v jednom tele. Málokedy. Každá žena ( myslím, že aj muž.. neviem to posúdiť ) má v živote pravého/pravú .... Málokedy s ním však ostanú celý život. Pravý slúži ako vzor, ako motýlia spomienka ktorá k nám raz za čas priletí, pohladí naše duše a vyčarí úsmev na tvári. Prinúti nás obzrieť sa počas chôdze cez život a povedať:

- Nevadí. Aj tak si ten pravý !

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár