Človek v mojom veku, ovplyvnený spoločnosťou sa dokáže zmeniť do takej miery, že ho nespoznáva ani ten najbližší priateľ.
Koľko mladých v dnešných časoch fajčí, pije, fetuje a podobne?
Na túto otázku existuje jediná odpoveď. Každý druhý...
Pod týmito drogami rozumiem nie dočasné ale trvalé užívanie.
Dočasné "užívanie si" podľa mňa spadá pod klasiky vyvíjajúceho sa človeka v puberte. Každý si musí vyskúšať to, od čoho ho iný odhovárajú. O tom je aj jeden z mnohým Murphyho zákonov...To čo je zakázané je najlákavejšie a nakoniec tú zakázanú hranicu prekročí aj ten najväčší stúpenec "psvätého života" a prečo? Odpoveďou môže byť zvedavosť, ale skôr by som to pripísala k chceniu začleniť sa do spoločnosti.
Prečo sa chcú mladí dostať do spoločnosti?
No jednoducho tu víťazí vplyv spolužiakov, kamarátov ktorý odvrhujú a osočujú tých slabších členov skupiny. Menej chápaní a odstŕčaní ľudia sa to snažia kompenzovať tým, že budú opakovať to, čo robia tí nadradenejší. Takto začínajú fajčiť, piť, drogovať a nadávať len pre svoje nízke postavenie, slabú sebadôveru a nulové sebavedomie. Ale keď raz tomu človeku nie je súdené byť stredobodom alebo aspoň blízko pozornosti tak sa to iž nezmení lebo človek na to nie je stananý a celý život žiť v pretvárke ťež nie je bohviečo. Myslím , že v tej "nadradene" spoločnosti si nenájde priateľa, ktorý mu bude rozumieť. Možno áno, ale bude to len dočasné, pokým do okruhu známich nevstúpi niekto, kto bude viac obletovaní. A dostaneme sa na začiatok.. Cel je to o pretvárke. Nemá to zmysel. Keď som už raz taká že nezbijem, neurazím niekoho alebo niečo podobné čím si pripútam pozornosť. Tak už nie je iná možnosť ako dúfať že tí, ktorí vidia zábavu len v alkohole zistia, že zabávať sa dá aj bez drog. A môžem zaručiť, že títo ľudia raz budú nadradení!!! Možno to bude až v nebi no možno si to všimnú tí, ktorým tá dobrá nálada bude chýbať a budú je hľadať všase tam, kde ju predtým nehľadali. Nakoniec budú ONI tými "podlízačmi" kedysi podlízačov.
Už len dodám otázku na zamyslenie: Kedy sa to zmení??

 Blog
Komentuj
 fotka
heyou  10. 12. 2009 17:30
zaujimave.. nastastie som nemal nikdy taketo problemy..preto ze som rodeny vodca.. asi..
 fotka
cherrylka08  10. 12. 2009 19:23
pekná úvaha, len odpoveď je neurčitá....je to dobou a nikdy nie je jasné dokedy toto pobude
 fotka
skaler  11. 12. 2009 16:51
Vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude...pravda je ale ze to je stale horsie.Je to v povahe cloveka.Mlady proste robia to co odsleduju na dospelych.Jedine co mozes ty s tym spravit je, ze nebudes dodrziavat tieto zvyklosti, urcene spolocnostou...

Ja osobne pijem, fajcim, hulim, a kedysi aj horsie...velka cast mladistvych si tym prejde...ovsem kazdeho to poznaci do buduceho zivota...
 fotka
donatela201  11. 12. 2009 22:57
dakujem za komentare vazim s to a aj vase nazory
Napíš svoj komentár