..akoby to osud chcel, prave ked sa mojej kadernicke podarilo na hlave vykuzlit nieco, co sa podoba skor na ciernocervenu parochnu ako na moje riedke tri vlasy, zpod ktorych sa odraza kde tu odlesk mastnoty (to srandujem, ved si ich niekedy aj umyvam.. , objavila som tuto zahadnu internetovu stranku, ktora ma velmi potesila, lebo vyjadrit svoj nazor casto potrebujem, ale pisomny prejav mi jednoznacne ide lepsie. Ale nie o tom som chcela. Vratme sa k vlasom. Ako ste iste postrehli v davnejsej ere sa zacali nosit meliry so svetlou farbou a doteraz nie je tazke najst ciernovlasu dievcinu, ktorej sa na hlave kde tu mihaju blondave cmuhy. Takisto sa vyse polovica dievcat v tom zavratnom veku, ked je lov na chlapov prave na stupni ludoopa polujuceho na mamuta, rozhodla troska viacej osvetlit svoj uces a samozrejme, aby som sa nahodou nevyhybala priemeru (ktory ja tak strasne milujem, i ked sa mi povacsine nedari zostat v jeho hraniciach, uz len velkostou poprsia a aj ja som svoje bledohnede dva tri vlasky prefarbila na blond. dlhu dobu som posobila "svetlejsie" a dokonca sa mi darilo posobit blondavejsie ako ine brunety pretvarujuce sa na blondiny. spominam si na moju tmavovlasu kamaratku, ktorej husta tmavohneda hriva s lesklymi vlasmi by mohla byt jedine pokazena melirom a pripominajuca rodinku ciganciat po tom, ako si ich mamina farbila vlasy a ostalo jej kusok farby, kedze jej vela vlasov vypadalo z nervov z pridavkou na deti, a snazila sa ju rozdelit medzi svoje deturence. Ale ani tato krasna stihla brunetka neodolala a meliru dovolila zmenit farbu jej vlasov. Horsie na tom je, ze ako si ona pripadala velmi blondavo, posobila naozaj skor ako ta cigancia maminka. Ale kedze sa o blondinkach hovori ze im to nemysli (neurazte sa nikto, nepoukazujem na ziadne zavratne fakty , tato bruneta s blond az bielym peroxidom na hlave sla po mladsieho brata do skolky. A ked sa vratila spat do skoly na vecernu prednasku, prve co mi oznamila bolo, ze vsetky deti v skolke sa pytali braceka co za blondinu to po neho prisla. Hrdost v jej ociach bola vsak omnoho vacsia ako blond farba v jej vlasoch, kedze tri melirove pasiky blondinu z brunetky neurobia. Ked sa po dalsich troch farbeniach na tmavo (na odporucanie matky a celej rodiny) konecne dostala do stadia, ze na hlave sa jej odrazala len krasna hneda farba, znova rozmysla o tom, ako sa zviditelnit netusiac, ze s tymto ucesom je viditelna najviac. Ale tak to byva.
Ja som podobny pripad, na melir si ludia u mna zvykli i na blondavejsiu farbu. Ked som prisla k Evicke (moja kadernicka) a rozopla som si vlasy, ako odborna nazyvam to, co som mala na hlave po 3 mesacnom necesani sa , Evicka sa snazila tvarit prirodzene, ale nemohla som si nevsimnut jej strach v ociach (co s tym urobim??). A vtedy ma zavratil vnutorny nepokoj: Ja?Ja niekomu nahanam srach? (i ked viem ze ten strach nebol zo mna samotnej, ale z obavy, ze sa zasa nebudem vedeit rozhodnut pre farbu a aj tak si nakydam na hlavu vzdy to iste). Takze ako som dostala do ruk vzorky farieb, zrak mi spocinul na tmavohnedej. Evicka zvyknuta robit mi melir svetly mala za ulohu vycarovat mi k hnedej cerveny. A poviem Vam vyzera to super a nech mi akykolvek chlap (ci mamut povie, ze je na blondiny, ak sa mu nepaci moj uces, tak je slepy. Lenze: moj uces ma jednu vadu- naozaj osobi ako parochna co mi nevadi, i tak sa vacsine ludom pacim, len si musia zvyknut. A sice som uz napisala viac nez dost, teraz sa dostavam k samotnemu gru veci.
Stojim pred skolou so spoluziackou, ktora komentuje samozrejme moj uces, ale kupodivu vyzerala byt celkom spokojna. A z dialavy sa k nam blizi dievcinka (ako inak odfarbena blondina, hrda na to, ze sa z nej stala blondina, i ked potmavsia.. a mne nedalo, ked som zbadala jej vyraz a prvy komentar: "to co mas na hlave?" povedat, ze mam parochnu. A kedze blond vlasy asi naozaj ohlupuju (ale myslim, ze len niektore brunetky), tak tato mila dievcinka si vypocula cely pribeh o tom (samozrejme vymysleny) ako mi kadernicka nechala farbu dlho na vlasoch a zle ma potom ostrihala a mne neostalo nic ine len si kupit parochnu a tato sa mi pacila najviac. Ked som zbadala lutost v jej ociach, tak som sa smiechu zdrzala, ale ked mi chytila pramienok vlasov, aby zistila, aky je to rozdiel oproti vlasom normalnym...musela som sa zacat smiat...
inak vyzeram ako natalia oreiro s cervenymi vlasmi, co ma v istych chvilach dost znepokojuje...ale to sa vymyje...

 Blog
Komentuj
 fotka
amande  24. 11. 2006 23:23
to je teda poriadna esej... zase si mala extra naladicku,alebo si nemala co robit v robote?
Napíš svoj komentár