Prečo si nikdy nevieme vážiť to, čo máme? Stále nariekame, stále sa sťažujeme, nič nám nie je dobré.
Prečo sa musíme deliť na ľudí ktorí majú perfektný život a ktorí majú zlý život?
Je chyba naozaj vo všetkých ostatných okolo vás, alebo je chyba v samotných nás?
Otrepané, ale- samozrejme že je chyba v nás.

Sledujme ako tiché myšky cez malú škáru svet okolo. Zamerajme sa na ľudí letiacich dúhami. Študujme ich a berme si príklad. Akí to sú ľudia? Sú podľa vás zlí? Navonok možno áno. Sledujme ich bližšie. Sledujme ich vnútro alebo vieru. V čo veria? V Boha?
Pravdepodobne áno. Pravdepodobne v nejakého Boha určite veria.

Vezmime si do úvahy nejakého namysleného a arogantného zazobaného podnikateľa. Škára je malá a tak nevidíme jeho ráno. Nevidíme ako vstane (možno sa aj pomodlí, možno aj poďakuje Bohu), ako sa naraňajkuje, spraví rannú očistu, dá bozk svojej žene.

Vidíme ako príde do práce. Možno si jeho kolega, možno jeho sekretárka, zákazník a možno len prechádzaš práve okolo. Ani o teba nemusí zakopnúť (pretože sa možno sústredí na prácu, alebo si len možno udržiava odstup od ešte arogantnejších ateistických ľudí) a skazí ti deň. Prečo? Pretože on má to čo chcel a ty sa na neho len otrávene pozeráš s kúskom sebaľútosti a hnevu. Nevidíš to, že on sa možno modlí, je rád za to čo má, je vďačný atď.

Ty sa modliť práve kvoli tomu nechceš. Zaslepuje nás závisť, alebo snaha dosiahnúť niečo aj cez mŕtvoly. Potom sa nám nič nedarí a nariekame celé dni a noci.
Nakoniec umrieme a pojdeme do pekla? Chceli by sme nešťastný život s nešťastným posmrtným životom? Diskutabilné, ale je to tiež jedna z hypotéz s rovnakou váhou ako majú vibračné stupne po smrti alebo prázdno po smrti, neuvedomovanie si atď. Všetko čo obsahuje slovné spojenie: po smrti je diskutabilné, takže má všetko rovnakú váhu.

Skúste sa na sekundu odvrátiť od toho všetkého. Od všetkých ostatných hypotéz a zamerať sa na tú jednu. Ak má všetko rovnakú váhu, mali by sme vyskúšať všetko. Ja som skúšala energie, vibrácie, stretká s anjelmi atď, skúšala som žiť s myšlienkou, že po smrti nič nebude, skúšala som žiť s roznymi myšlienkami.
Dospela som k záveru, že nech som žila s akoukoľvek myšlienkou a ak by boli tie myšlienky správne, malo by sa to odrážať aj do reálneho sveta. Ako zrkadlový obraz. No mne sa neodrazilo. Možno čiastočne, možno tým, že som robila ľudí šťastnými svojou kázňou, pretože to bolo pre nich upokojujúce vedieť, že sa meníme v energiu, ktorá pojde do vibračného stupňa podľa ktorého žili na Zemi, poprípade sa reinkarnujú aby to napravili.

Tu nastupuje na scénu však sebeckosť. Kúsok sebeckosti, pretože som prišla na to, že oni možno boli šťastní, ale prečo nie som ja?
Obraciam sa. Prikláňam sa k ďalšej variante. Čo ak by sme mali veriť nachvíľu na nebo a peklo?

Chceme byť šťastní na Zemi a po smrti? Možno naozaj nič také neexistuje, ale čo ak? Dáme niečo za pokus sa obrátiť na vieru? Tým, že sa obrátime, nepotešíme mnohých ľudí. Možno práve svojich kamarátov ateistov, možno iné náboženstvá a možno nás bude neznášať ešte viac celý svet. Čo ak je práve lepšia varianta táto- že vás ostatní zavrhnú, ako varianta, že nebudete nikdy šťastní? Či už na Zemi alebo inde..

Ja šťastná CHCEM byť. Nechcem už nariekať aký mám život- bez lásky, bez peňazí, bez všetkého. Možno práve ja som si to od seba odohnala. Nie vedomky, ale možno svojou predošlou vierou v niečo, čo má ale rovnakú váhu ako viera v Boha. Preto sa obraciam- chcem byť šťastná!
Za pokus nič nedám a ak to bude fungovať, určite budete dostávať reporty, ktoré vás možno zaujímať síce nebudú, ale aspoň pre moj dobrý pocit, spraviť šťastných vás hneď po mojom šťastí

Ja myslím, že to fungovať bude. Prečo potom tí všetci šťastní veriaci?
Z najbližšej výplaty.... si kúpim bibliu...

Mám vás aj tak rada. Všetkých!

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  3. 10. 2010 11:17
ale budu..
 fotka
demonicbass  3. 10. 2010 11:18
@johnysheek čo budú?
 fotka
petika  3. 10. 2010 11:29
takže predlošlými vierami si odplašila všetko dobro? smiešne..



" Keby voly, kone alebo levy mali ruky alebo mohli nimi maľovať a tvoriť diela ako ľudia, kone by vytvorili podoby bohov podobné koňom a voly podobné volom... "
 fotka
demonicbass  3. 10. 2010 11:35
@petika nevravím doslova, že odplašila.... a nepovedala som ani, že VŠETKO dobro... vravím len, že som tým robila šťastných ostatných ľudí a ja som šťastná nebola....
 fotka
petika  3. 10. 2010 11:40
@demonicbass a ešte k tomu blogu: je to krásny príklad toho, ako ľudia potrebujú "niečo" nechápem prečo je tak ťažké pochopiť, že človek môže byť spokojný s prácou a mať milujúcu rodinu aj bez toho aby musel veri´t v Boha alebo na iné postavičky. a zase naopak, tak-isto sa dejú zlé veci a zodpovednosť za to nesú len a len ľudia (poprípade príroda ale aj to je spojené s ľuďmi)

neviem no..možno to chce iba čas a skúsenosti..
 fotka
demonicbass  3. 10. 2010 11:51
@petika



Ty si plne spokojná? Ako čítam Tvoje blogy, nepríde mi to tak... Prečo nepíšeš blogy o láske napr.? Lebo si tak spokojná?



Ja som nikde nenapísala, že za to zodpovednosť nenesú ľudia. Nesú.

A? Prečo by sme nemohli na niečo veriť? Aj keby nič z toho neexistovalo a my by sme verili, dalo by nám to aspoň pocit sugescie, že nás niečo (niekto) ochraňuje. Sugescia je silná vec a minimálne by nám to pomohlo prekonať niektoré prekážky. Viac by sme si verili.



Prečo by som mala byť ateista, keď som sa tak nenarodila? Niekto s tým žiť vie a niekto nie. Ak si šťastná ako ateistka, budiš. Prajem Ti šťastie. Ja šťastná ako ateistka nebudem, nie som Ty alebo akýkoľvek iný neveriaci človek. Mňa spraví šťastnou niečo iné, noa? Alebo vari na to nemám právo a musím byť rovnaká ako všetci? Každý majme svoje šťastie a do druhého sa nepleťme, myslím si
 fotka
johnysheek  3. 10. 2010 11:57
@petika ale je zaujimave, ze prave tie voly a kone to nedostali a dostali sme to my



clovek moze byt spokojny, ale znamena to vzdy nutne ze je stastny??

pozriem sa na svet.. pozriem sa na milionarov s rodinami, ktore sa zrazu rozpadnu, lebo im vzdy nieco chybalo.. spokojnost to asi nebude.. resp.. z niecoho pramenila nespokojnost, ale z coho, ked mali vsetko a vsetko si mohli dovolit?



@demonic.. "určite budete dostávať reporty, ktoré vás možno zaujímať síce nebudú,"
 fotka
demonicbass  3. 10. 2010 11:59
@johnysheek aha.... tak snáď niekoho budú, ďakujem za povzbudenie
 fotka
petika  3. 10. 2010 15:19
@demonicbass ano momentálne som spokojná.. mám milujúceho muža, som zdravá, mám prácu a školu. to sú moje sekundárne potreby, ktoré som naplnila-a sú to dlhotrvajúce stavy.

blogy o láske nepíšem, pretože nemám potrebu každému vešať na nos, že som najšťastnejšia na svete a že mám najlepšieho muža na svete a že presne viem ako to všetko funguje, lebo som na to prišla. proste o to nemám záujem.

je rozdiel medzi vyrovnanosťou a medzi momentálnou vyrovnanosťou alebo nevyrovnanosťou. dejú sa mi v živote rôzne veci, či už v práci, v škole, niečo, čo sa ma priamo dotýka a zasahuje do môjho života a môže ma to rozladiť,ale presne taký vnútorný pokoj, ten mám. to, že mi v práci dajú miesto audiny octaviu, to ma štve, hrozne moc, ale nie tak, aby som o tom písala blog. a keď už sme pri tých blogoch, sú to blogy dosť dávno, až na ten posledný myslím..odvtedy som prešla kus cesty a čo-to si uvedomila

nie som ateista, ale ani neverím,že existuje muž/žena ktorý nás ochraňuje, vezmime si také koncentračné tábory a fakt, že kopec silne veriacich ľudí tam zahynulo, respektíve zahynulo na následky takýchto táborov.. ak by som verila v Boha-musela by som sa silne prieť s týmto faktom.



@johnysheek nespokojnosť, je nenaplnenie nejakej potreby, ale akej? pre každého je to niečo iné. a myslím, že príklad rozpadajúcich milionárksych rodín, je dobrý, akurát si myslím, že je veľmi jendoduché skonštatovať, že im chýba viera alebo Boh. ono je to skôr na dlhé psychologické sedenia a preniknúť do ich života a pochopiť, kde nastala chyba je často zložité-a čassto sa ľudom nechce podstúpiť túto cestu a niekedy je úplne prozaické zistiť , kde nastala chyba.
10 
 fotka
demonicbass  3. 10. 2010 15:49
@petika



v tom prípade som rada, že si šťastná a prajem Ti to, nech to vydrží



Boh mal podľa mňa určite dovod aj na koncentračné tábory. To je už ale medzi Bohom a ľuďmi v nich- možno tým chcel ukázať svetu aj nejaké posolstvo a možno si za to ľudia mohli sami, alebo možno možno možno..... určite na to nejaký dovod bude myslím si, ale v tejto chvíli sa do týchto záležitostí nerozumiem ešte tak, akoby Ti to možno vedel vysvetliť @johnysheek alebo @tenpatic...



Len si myslím, že je akcia a reakcia, alebo že na to proste nejaký dovod bol.
11 
 fotka
johnysheek  3. 10. 2010 15:54
@petika nevravim ze je to univerzalna odpoved.. ale nepride mi mudre vyjadrovat sa o Bohu ako o niecom co urcite neexistuje.. resp ze je to "len potreba v nieco verit"



proste ked to i psychologicky rozoberies.. nie vsetko a uz davno nie a este dlho nie nebudeme vediet vysvetlit a pochopit.. takych veci je mnoho a cim viac ich odhalime tym viac tajomstiev len nachadzame..



a Boh je jednym ak nie jedinym z tych logickych vysvetleni.. (samozrejme len pre ludi, co chcu verit alebo aspon pripustit existenciu nadprirodzena a Jeho)
12 
 fotka
petika  3. 10. 2010 16:28
@demonicbass nie, prosím netvrď, že Boh mal "určite dovod aj na koncentračné tábory" prosím, nie nehovor to.tečie mi voda zo zubov



@johnysheek videla som zlomených ľudí, ktorí nechápali, ako je možné, že ten veľký, láskavý a všemocný Boh dovolil, aby sa im zrútil svet, ako domček z karát. povedala by som, že otázka viery v takejto forme, je dosť nebezpečná. sama verím v nadprirodzeno, ale v inej forme. a súhlasím, že existuje množstvo vecí, ktoré nevieme vysvetliť a dlho nebudeme. (možno v inom živote

možno, je to v skutku vyjadrenie nemúdre, že neexistuje Boh, ale ja som sa zatiaľ nestretla s niekým, na koho by pozitívne vplývala viera v bytosť nad nami bdejúcu ergo tým nemyslím, že to tak byť nemôže, ale čím ďalej tým viac nadobúdam pocit, že viera v tejto forme je nebezpečná zbraň pre jednotlivca v krízovej situácií a ešte nebezpečnejšia pre skupinu.
13 
 fotka
radiophonic  4. 10. 2010 10:44
Gratulujem. Nepredpokladal by som to o tebe. Je to presne o tom, že nemožno človeka súdiť na základe vonkajších prejavov a výzoru. Si pripekná a vzbudzuje to dojem márnivosti. Nech si taká krásna aj zvnútra.
14 
 fotka
reserve  4. 10. 2010 11:52
najkrajsie na tom vsetkom je, ze to vyvolalo diskusiu a ludia sa zamysleli.....cize blog splnil ucel, pekne...demonicbass
15 
 fotka
antifunebracka  5. 2. 2013 22:09
nechcem ta urazit, ale posobilo to na mna strasne kaznovito
Napíš svoj komentár